• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yıldız Holding, Lojistik Şirketi Netlog’u Şirketteki Ortağı Şahap Çak’a Sattı

Yıldız Holding, Lojistik Şirketi Netlog’u Şirketteki Ortağı Şahap Çak’a Sattı
Netlog Lojistik’teki Yıldız Holding hisselerinin tamamı, şirketteki ortağı Şahap Çak tarafından satın alındı.

BÜNYESİNDE Intercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık, Nedlloyd Road Cargo Uluslararası Taşımacılık, Özgür Entegre Lojistik, Net Enerji, VIP Oto Leasing, ICL GmbH, ICL Danube SLR, Netsafe Data Menagement ve ısı kontrollü lojistik hizmeti veren PolarXP’yi barındıran Netlog Lojistik’teki Yıldız Holding hisselerinin tamamı, şirketteki ortağı Şahap Çak tarafından satın alındı.

2005 yılında Intercombi (ICL) Uluslararası Taşımacılık şirketinin sahibi Şahap Çak’la ortak kurulan Netlog Lojistik’in 2008 yılı cirosu 304 milyon lira olarak gerçekleşti. 2 bin 200 çalışanı, 3’ü tam otomatik olmak üzere 37 deposu ve bin 620 taşıma aracı bulunan Netlog, 2008 yılında 400 bin kamyonun üzerinde yük taşıması gerçekleştirdi. Yıldız Holding’e bağlı tüm şirketlerin depolamadan dağıtıma tüm lojistik ihtiyacını karşılayan Netlog, bunun yanı sıra üçüncü şirketlere de hizmet veriyor.

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, holdingin büyüyen işlerini düzene koymak amacıyla 2005 yılında bu ortaklığın gerçekleştiği hatırlatılarak, “Artık işlerin düzene girmesiyle lojistik hizmetlerimizi güvendiğimiz bir yönetime devrederek ana işlerimize odaklanacağız” ifadesine yer verildi.

Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi: “Taraflar arasında yapılan anlaşmada Netlog Lojistik’in, Yıldız Holding şirket ve iştiraklerine, tüm depolarının kiralanması dahil asgari beş yıl hizmet vermesi garanti altına alınmıştır. Ayrıca Yıldız Holding’in lojistik alanındaki kalite prosedürleri, iş planları ve bu alanda ihtiaç duyacağı yatırımların da devam edeceği karşılıklı olarak onaylanmıştır. Servis kalitesinin sağlanması amacıyla Çak Ailesi’ne yapılacak olan hisse devri 2011’in sonunda gerçekleşecektir.”

ICL / Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Yıldız Holding’le 2005 yılında yapılan ortaklıktan çok memnun olduğunu ve önemli deneyimler edindiğini belirterek, “Bu nedenle Yıldız Holding şirketleri ve iştirakleri ile işbirliğimizin, beş yıl değil çok daha uzun soluklu olacağına inanıyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77