• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Malta Toplu Taşıma Filosunu Allison Şanzımanlı Araçlarla Genişletti

Malta Toplu Taşıma Filosunu Allison Şanzımanlı Araçlarla Genişletti
Malta Toplu Taşıma, filosunu Allison şanzıman donanımlı Otokar Vectio C otobüsleri ile geliştiriyor.

Malta Toplu Taşıma (MPT), Malta ve Gozo gibi dar, tepelerden oluşan caddelerin bulunduğu Akdeniz adalarındaki şehir içi ulaşım hizmetleri için 143 adet Otokar Vectio C otobüs satın aldı. Ulaşım hizmetlerini iyileştirme stratejisinin bir parçası olarak MPT, geçtiğimiz yıldan bu yana filosunu geliştirmeye devam ediyor.

MPT’nin en yeni alımı, her biri Euro 6 uyumlu 250 beygir gücünde Cummins motor ve Allison T 280 Torqmatic® tam otomatik şanzıman donanımına sahip 143 adet Otokar Vectio C 9.6 metre otobüsten oluşuyor. 62 kişiye kadar yolcu kapasitesine sahip bu otobüslerin tek katlı tasarımı, hareketi kısıtlı ve engelli yolcuların kullanımını kolaylaştırıyor.

MPT Bakım ve Onarım Müdürü David Bermejo konu ile ilgili olarak; “Sürekli dur-kalkların ve vites geçişlerinin olduğu şehir içi yollarda tam otomatik şanzımanlar, sürüş konforunu bir üst seviyeye taşıyor. Vites geçişlerine dikkat etme zorunluluğunun ortadan kalkması, güvenliği ve dayanıklılığı arttırırken işletim maliyetlerini de optimum seviyelere çekiyor. Dahası, motorun elektronik kontrol üniteleri ile şanzıman arasında sürekli devam eden etkileşim, motorun tork kullanımını en iyi seviyede tutuyor” dedi.

Otokar’ın İspanya Bayii Somauto’nun Direktörü Antonio Bautista, bu araçların alım süreci boyunca İspanyol kuruluş ve Türk markası arasındaki iletişimi sağladı.

Bautista açıklamasında; “Vectio C, İspanya’da daha önce hiç satılmamış, tamamen yeni bir otobüs. Vectio C’nin Avrupa versiyonu baz alınarak tamamen özel bir şekilde müşterimiz için tasarlandı ve kendini destekleyen şasisi ile uzatıldı. Vectio C, 2.35 metrelik genişliğiyle kolay manevra yapabilen bir araç olarak, şehir içi koşullara oldukça uygun bir otobüs” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77