• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Mercedes Benz Sprinter’ın 20. Yaşına Görkemli Kutlama

Mercedes Benz Sprinter’ın 20. Yaşına Görkemli Kutlama
Mercedes Benz’in Düsseldorf’taki hafif ticari araç fabrikası, büyük van segmentinin kurucusu olan Sprinter’ın 20. Yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Üretime başlandığı zamandan beri - 20 yıldır 2,9 milyon satış adediyle büyük bir başarıya imza atan Sprinter’ın yeni nesli için Almanya ve ABD’de yaklaşık 1 milyar Avroluk yatırım yapıldığı ifade ediliyor.

International Van of The Year juri üyelerinin de davet edildiği kutlama organizasyonu çerçevesinde Mercedes Benz’in 60 yıllık hafif ticari araç deneyimine tanıklık etmiş araçların tamamı da sergilenirken bu araçlarla Düsseldorf şehrinin caddelerinde sürüş yapma imkanı da bulduk. 60 yıl içinde ticari araç endüstrinin gelişimini net bir şekilde ortaya koyan bu deneyimin ardından günde 740 Sprinter’ın üretildiği Düsseldorf fabrikası gezildi. 10 Eylül 2010 tarihinde düzenlenen kutlama törenlerine Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche ve Mercedes Benz Hafif Ticari Araç Başkanı Volker Mornhingweg ev sahipliği yaparken Kuzey Ren Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft da katıldı.

Fabrikada düzenlenen törende bir konuşma yapan Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, Sprinter’ın bütün büyük van segmentine ismini verdiğini ve 20 yıldır yaklaşık 3 milyon adetlik üretimiyle büyük bir başarıya imza attığını söyleyerek konuşmasında şunları söyledi: “Sprinter, gerçek girişimcilik ruhunun bir örneği olmuştur,  uluslararası bir deneyime sahiptir ve kesinlikle yolda disiplinler arası bir yapıya sahip. Ben bugün bununla ilgili konuşmak istiyorum. Büyük van segmentini kuran sprinter girişimcilik ruha iyi bir örnek. Sprinter’ın başardığı gibi; ilk olmak harika ve birinci kalmak daha da harika. Bu araç, gücünü bağımsız güçlerin akıllı bir karışımından alıyor. Büyük vanın yükleme alanı Mercedes yıldızının sürüş özellikleriyle kombine ediliyor. Bu açıdan bizim yaklaşımımız he zaman netti: Sürücüye odaklanmak. 20 yıl önce Sprinter bugün kendini başarıya taşıyan prensibe Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetscheyatırım yaptı: ‘Yeni denemeler için kendine güvenmek ve müşterinin gerçekten ne istediğine odaklanmak.’  Bu anlayış Sprinter’ın ilk modelinden son modeline kadar bütün jenerasyonlarında hakim oldu. Elbette her güçlü ürünün arkasında olduğu gibi Sprinter’ın da arkasında güçlü bir takım var. Sprinter takımı Almanya’da Düsseldorf, Ludwigsfelde ve Stuttgart’ın yanı sıra Rusya, Çin Arjantin ve ABD olmak üzere 4 uluslar arası lokasyonumuzda 12 binden fazla üyeden oluşuyor. Mercedes olarak 50 yıldan daha uzun bir zamandır Düsseldorf’ta ticari araç üretiyoruz. Düsseldorf tesisimiz küresel üretide anahtar role sahip ve gelecekte de öyle olmaya devam edecek. O yüzden yeni nesil Sprinter için bu tesise 300 milyon Avro yatırım yapıyoruz. Bu fabrikada günlük 725’ten fazla sprinter üretiliyor ve bu araçların yaklaşık yüzde 70’i yurtdışına gönderiliyor.”

Zetsche: “Sprinter bütün bir segmente adını vererek büyük bir başarı yakaladı”

20 yıllık geçmişinde Sprinter’ın uluslar arası deneyimine de dikkat çeken Zetsche, 6 uluslararası lokasyonda üretilen Sprinter’ın bütün kıtalarda 130’dan fazla ülkede satıldığını açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: “Peki Sprinter neden bu kadar popüler bir araç? Bunun cevabı Sprinter’ın neredeyse her zor iş için doğru çözümü sunuyor olmasıdır. Burada ise Sprinter’ın disiplinler arası olması devreye giriyor. Sprinter, kullanım alanlarıyla şirketlerin kurulduğu, hayatların kurtarıldığı, paketlerin yanı sıra bebeklerin de taşındığı evlerin kurulduğu ve ağaçların dikildiği birçok ana şahitlik etti. Sonuç olarak; Sprinter bütün bir segmente adını vererek büyük bir başarı yakaladı. Bu başarının gelecekte de devam edeceğine eminim.”

Mercedes Benz ticari araçların amiral gemisi: Sprinter

MB Hafif Ticari Araç Başkanı Volker MornhingwegMercedes Benz Hafif Ticari Araç Başkanı Volker Mornhingweg ise Sprinter’ın Mercedes Benz Hafif Ticari Araç bölümü için öneminde bahsederek şu sözlerle bazı rakamlar açıkladı: “20 yıl önce yılda ortalama 100 bin hafif ticari araç satıyorduk- 2014 yılında bunun 3 katı satış yaptık. 186 bin adetle bu satışın yaklaşık üçte ikisi Sprinter’dan geldi. Sizin de gördüğünüz gibi Sprinter Mercedes Benz Hafif Ticari Araç için çok büyük bir paya sahip olduğu gibi dünyada üretilen en başarılı ticari araçlardan da bir tanesi. Her geçen dönem daha da güçlenen Sprinter’dan aldığımı z gücü tüm ürün gruplarımıza uyguluyoruz. Yeni Vito bunun en iyi örneği. Sadece teknolojik olarak değil Vito’yu ikinci bir dünya aracı haline getiriyoruz. Temmuz ayında Arjantin’de Vito üretimi başladı. Gelecek ay ise ABD’de aracın lansmanı yapılacak. Bizim diğer Vanlarımız da Sprinter’ın müşteri taleplerine göre sürekli olarak yenilenen Sprinter’ı takip ediyor. Kullanıcılar para kazanmak için hafif ticari araçlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden maksimum kullanılabilirlik, üstün toplam sahip maliyeti ve farklı talepler için en uygun çözüm olması…”

Yeni nesil Sprinter için küresel üretim stratejisi

2014 yılı sonu itibariyle yeni nesil Sprinter için uzun vadeli üretim stratejisini belirleyen Mercedes Benz Vans için Düsseldorf fabrikası yine merkez rıolüne devam edecek. Almanya’daki iki fabrikaya 450 milyon Avro yatırım yapılacak. 300 milyon Avro yatırımla Düsseldorf fabrikasında kaporta, boyahane ve montaj tesisleri modernize edilecek.

Amerika’ya büyük yatırım

Yeni nesil Sprinter ile ABD pazarında daha güçlü bir şekilde yer almak isteyen Mercedes Benz Güney Carolina’da yeni bir fabrika kuracak. Büyüyen ABD pazarı için yarım milyar dolar yatırım yapılacağı ifade ediliyor.

Sprinter’ın 20 Yılı

18 yılda 1 milyon adetten biraz daha az satılan Mercedes Benz T1 model ticari araçlardan sonra 1995 yılında üretilmeye başlanan Sprinter’ın yakaladığı başarının arkasındaki teknik konsepte biraz göz atmak gerek. Yekpare gövde yapısı ve arka tekerleklerden tahrikli yüksek çekiş, modern bağımsız ön tekerlek süspansiyonu, emsal güvenlik sistemleri ve güçlü motorlar bu konseptin merkezini oluşturuyordu. Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmeye devam edilen Sprinter zaman içinde 3 farklı dingil mesafesi, dört uzunluk ve üç yüksekliğe kavuşarak 3,2 tondan 5 tona çıkan toplam ağırlık seçeneklerine kavuştu. Üstyapı ve ekipman seçenekleriyle zenginleştirilen Sprinter ilk defa piyasaya çıktıında o zamanın segmentindeki en güçlü motoru olan 122 beygir gücüne sahipken bugün; 95 bg ile 190 bg arasındaki dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 156 hp benzinli motor doğal gaz motor seçenekleri de sunulmaya başlandı. Güç aktarımı ise 6 ileri Eco Gear manüel vites ve 7 ileri 7G-Tronic otomatik tork konventörü ile gerçekleştirilen Sprinter, fabrika çıkışlı olarak 4x4 dört çeker versiyonuyla da dikkat çekiyor.

Blue Efficiency Plus paketiyle birlikte yakıt tüketimi 100 kilometrede 6,3 litre yakıta düşen Sprinter, genişleyen servis aralıklarıyla da ekonomi sunuyor. 1995 yılında bütün tamamen disk fren ve ABS ile piyasaya çıkan araç, 2002 yılında hafif ticari araç dünyasında bir ilk olarak ESP’yi standart olarak sunmaya başladı.

Sprinter ve Volkswagen Crafter’ın Yolları Ayrılıyor

Yıllardır Mercedes Benz’in Düsseldorf ve Ludwigsfelde’de bulunan fabrikalarında ortak platformd üzerinde birçok ortak komponentle üretilen Volkswagen Crafter’ın üretiminin de sonlandırılacağının da ifade edildiği toplantıda oluşacak boşluğun ise yeni jenerasyon Sprinter ile doldurulacağı vurgulandı.

60 Yıllık Mercedes Benz Hafif Ticari Araç Yolculuğu

1955: L 319 modelinin tanıtımı-Sprinter’ın atası olarak kabul ediliyor.

1967: Düsseldorf van – daha yüksek kapasiteye sahip bir araç

1977: Yeni Bremen van,- aynı yıl üretim Düsseldorf’a kaydırıldı

1986: T2 olarak bilinen modelle kapasite biraz daha yüksek

1995: Sprinter- Yeni bir isimden çok daha fazlası

2006: Yeni Mercedes-Benz Sprinter –kilometre taşı

2009: Yeni motorlar, şanzımanlar ve BlueEFFICIENCY

2013: YeniSprinter – temiz, ekonomik ve güvenli

Elektronik Ticaret Taşımacılığı Değiştiriyor

20 yıldan beri toplum hayatının değişmesi gibi taşımacılık sektörünün de ölçülemeyecek şekilde değiştiğini kaydeden Mornhingweg, gelecek 20 yılda da değişimin en az aynı ölçüde gerçekleşeceğinin açık olduğunu vurguladı. Örnek olarak e-ticareti gösteren Mornhingweg sözlerine şöyle devam etti: “Sadece Almanya’da e-ticaret cirosu 2010 yılından beri ikiye katlandı. Ve yepk çok durumda packetler evelere Sprinter ile ulaştırıldı. Sonuç olarak aldığını pantolonu download edemiyorsunuz. Bu süt, peynir veya domates için de geçerli. Her geçen gün günlük alışverişler bilgisayar üzerinden yapılıyor ve bu gelişmelere hala çok erken bir dönemde gerçekleşiyor. Sonuç olarak teslimat süreleri daha da kısalıyor ve lojistik daha karmaşık bir hale gelirken biz de müşterilerimize bu mücadele için çözümler üretiyoruz.”

Sadece internette olan işletmeler için teslimat aracı müşteriyle kişisel iletişimi temsil ettiğini de kaydeden Mornhingweg, Sprinter’ın gelecekte internetin önemini daha arttırmasıyla bu ticaretin entegre bir parçası olduğunu ifade ederek; “Sürücü için Sprinter bir yardımcı olarak görev alıyor. Örneğin akıllı güzergah planlaması gibi kolaylaştırıcı sistemler, sürücünün güvenli ve etkin bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. 

Mercedes Benz Sprinter’ın 20. Yaşına Görkemli Kutlama

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77