• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Sertrans Filosuna 100 Adet Renault Trucks

Sertrans Filosuna 100 Adet Renault Trucks
Renault Trucks ile çalışmaya ilk olarak 1993 yılında aldığı 4 araç ile başlayan Sertrans Logistics, son işbirliği anlaşması ile filosunu 100 yeni çekiciyle yeniledi.

30 yıla yakın süredir uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmetleri ile tedarik zinciri yönetiminde de lojistik hizmetleri sunan Sertrans Logistics, tek markalı Renault Trucks filosu ile operasyonlarını sürdürüyor. Yeni 100 adet Renault Trucks T 460 4x2 X-Low Euro 6 çekicilerini teslim alan Sertrans lojistik sektörünün darboğazdan geçtiği bir dönemde bu önemli yatırıma imza attı.

İstanbul Hadımköy’deki Sertrans Logistics merkez binasında düzenlenen teslimat törenine Sertrans Logistics adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Transer Logistics Genel Müdürü Murat Cömert ile Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ve VFS /Renault Trucks Finansal Hizmetler Ülke Müdürü Semih Pala katıldılar. Renault Trucks Kıdemli Başkan Yardımcısı Olivier De Sait Meleuc ise teslimat öncesinde Sertrans Logistics’i ziyaret ederek çözüm ortaklıklarını değerlendirdi.

Geçtiğimiz dar boğazları, yatırımlarla fırsata çevirmek gerekiyor

Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Lojistik sektörünün genel konjektürle birlikte daraldığı bir dönemde Volvo Finans’ın önemli katkısı oldu. Finans sürecinin önemli aşamalardan geçerek onaylanması bizi mutlu etti. Herkesin bildiği gibi sektör zor günlerden geçiyor. 33 yıldır pek çok krizle karşılaştığımız için kaslıyız. Ancak bu sefer döviz hareketliliği piyasanın daralmasıyla birlikte biraz daha farklı geldi” dedi.

Sektörün bir değer sattığını ama bu değerin bilincince olmadığını söyleyen Keleş, şunları söyledi: “Ölçmeden, biçmeden, rakamlara bakmadan yapılan fiyatlamayla sektörün geldiği nokta ortada. Bu durum krizle birlikte sorunları katladı.”

Konuşmasında verimlilik esasına göre çalıştıklarını kaydeden Keleş, “200’e yakın ülkede 1800’e yakın noktada hizmet verdikle. Dünya çapındaki lojistik ihtiyaçlarına küresel çözümler getiriyoruz. Orta ve uzun vadede hedefimiz, global lojistik şirketlerinin arasında yer almak. Bu durumda krizleri de fırsata çevirmeye çalışıyoruz. 100 araçlık bir filo yenilemesi yapmamız da bunun bir göstergesi” dedi.

Bu yatırımın şartlara rağmen planlamaları içinde olduğunu da açıklayan Keleş, VFS’nin de sağladığı gücün bu fırsatı değerlendirmelerinde etkili olduğunu da açıkladı.

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine teslimat töreninde; “Sadece ulusal değil uluslararası arenada da her zaman girişimci yapılarından dolayı takdir ettiğimiz bir lojistik şirketi olarak Sertrans Logistics ile güvene dayalı iş birliğimizin devam etmesi bizi gururlandırıyor. Tek markalı bir filoya sahip olmak, Sertrans Logistics’in manevra kabiliyetini de arttırıyor ve birlikte sorunsuz bir şekilde yola devam ediyoruz. T serisi çekicilerimiz, performansı ve yakıt tasarrufu ile çok güçlü ve müşterilerimizin beklentilerini üst noktada karşılıyor. Bunun yanı sıra sunduğumuz toplam çözümler ile sahip olma maliyetlerine değer katarak filoların karlılıklarını arttırmalarını destekliyoruz. Satış ve finans desteğiyle birlikte Sertrans’ın aldığı araçlar servis kontratıyla 3 yıl bizim tarafımızdan en verimli şekilde çalışmak üzere takip edilecekler” şeklinde belirtti.

Türkiye ağır ticari pazarının yaşadığı daralmayla ilgili de konuşan Delepine, yılın ilk yarısının çok iyi başladığını ve bir önceki yılın aynı döneme göre ikiye katladıkları satışların ikin yarıyılla birlikte daha zorlayıcı bir döneme girdiğini aktardı. Bu şartlara rağmen Türkiye ile ilgili stratejilerini değiştirmediklerini belirten Delepine, üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirdiklerini sözlerine ekledi. 

Daha sonra söz alan VFS /Renault Trucks Finansal Hizmetler Ülke Müdürü Semih Pala ise bu dönemde yapılan yatırımın Türk lojistik sektöründe çok iyi şirketler bulunduğunun ispatı açısından çok önemli olduğunu söyleyerek Sertrans’ın özel bir teşekkürü hak ettiğini kaydetti.

Renault Trucks ile yüzde 5 oranında yakıt tasarrufu

Sertrans Filosuna 100 Adet Renault Trucks

1993 yılından bu yana Renault Trucks çekicileri kullandıklarını belirten Keleş; “Renault Trucks çekiciler ile sağladığımız yakıt tasarrufu, maliyet tablolarımıza pozitif yansıyor. Tüm filomuz, yılda araç başına ortalama 90 bin km yol kat ediyor. Bu doğrultuda 200 araca sahip filomuzda araç başına yıllık yaklaşık 360 bin lt yakıt tasarrufu sağlıyoruz” diye belirtti.

Düşük bakım-onarım maliyetleri filolara avantaj sağlıyor

Keleş açıklamasında; “Filomuzda yer alan en yaşlı Renault Trucks çekici 1 milyon 400 bin km yol yapmış bulunuyor ve bu kilometrede bile üstün bir performans sunuyor. Filomuzu düzenli olarak yenilememizin yanı sıra Renault Trucks ile önemli arızalar yaşamamamız ve ayrıca bakım giderlerinin makul olması, yeni alımlarımızdaki kararımızın önemli nedenleri arasında yer alıyor.” dedi.

Renault Trucks bakım ve onarım sözleşmeleri, filoların operasyonlarını kolaylaştırıyor

Sertrans Logistics, yeni araçlarını Renault Trucks Excellence Servis Sözleşmesi ile teslim alarak satış sonrası hizmetler için de ayrı bir anlaşma yaptı. 3 yıl ve 500.000 km’ye kadar geçerli olacak servis sözleşmesi kapsamında lastik, yakıt ve sürücü maliyetleri dışında aracın tüm bakım, onarım ve yol yardım hizmetleri hem yurtiçinde hem de yurtdışında Renault Trucks güvencesi altında oluyor. Araçların tüm bakım-onarım çalışmaları, Renault Trucks satış sonrası ekibi tarafından yürütülüyor ve takip ediliyor. Böylece ayrı bir iş yükü olan bakım ve onarım işlemlerinin planlanması ve takibi kolaylaştığı gibi avantajlı bir bütçe ile tasarruf yapılması sağlanıyor. Operasyonlarda aksama olmadığı için filo yönetiminde zaman tasarrufunun avantajı sunuluyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77