• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Verimliliğiyle Dikkat Çeken Yeni Vito Özellikleriyle Şaşırtıyor

Verimliliğiyle Dikkat Çeken Yeni Vito Özellikleriyle Şaşırtıyor
2014 yılının son günlerinde Türkiye’de satışa sunulan Yeni Mercedes-Benz Vito Mixto modelini Kargo Haber okuyucuları için test ettik.

Yeni Vito Mixto&Kombi ile sadece 100 kilometrenin biraz üzerinde yaptığımız test sürüşü yine de araçla ilgili fikir edinmemizi sağlayacak kadar yeterli oldu.

Test ettiğimiz araç Türkiye’de genel kabul gören ve hem iş hem aile kullanımı için ideal olan Mixto ve Kombi modelinin uzun şasili versiyonu. 3 bin 200 mm aks mesafesi, sunduğu 6,3 metreküp yükleme hacmi ve 978 kilogram istiap haddiyle aslında tam bir iş aracı. 5 bin 140 mm uzunluğuna rağmen çok kolay bir kullanım sunan araç sürücü dahil 3’ü önde 3’ü de arkada bulunan 6 kişilik yolcu kapasitesi sağlıyor. Arkada bulunan katlanabilir yolcu koltukları ise daha fazla yük alanına ihtiyacınız olması halinde pratik bir şekilde sökülebiliyor. Araçta bulunan ve Vito Mixto ve Kombi'de standart bir donanım olan yük sabitleme sistemi, yükleri basit bir sabitlemeyi mümkün kılar. Yükler, isteğe bağlı bağlama delikleri ve sabitleme kayışları yardımıyla yük bölmesi zemininin üzerindeki iki sabitleme rayına bağlanabiliyor.

2,26 metrekare kargo alanı ve 2 bin 831 mm maksimum yükleme uzunluğu ile pek çok taşıma ihtiyacına cevap verecek nitelikte olan Vito Mixto’nun kabininde ise göze çarpan en büyük özellik işlevsellikti. Sade denebilecek bir tasarıma sahip test aracımızda standart donanım kapsamında SD hafıza kartı yuvasına ve USB bağlantısına sahip radyo telematik sistemleri, krom uygulamalı ve multifonksiyonel direksiyon simidi bulunuyordu.

Sürücü ve ön yolcu için sıcaklığı istenilen seviyeye ayarlayan TEMPMATIC iklim kontrol sistemi, Vito'da standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor. Arka taraf için ise yolcu bölmesine bağlanan standart sıcak hava ızgarası arka bölmedeki yolculara sıcak hava akışı sağlayabiliyor.

Güvenlik her zaman önemli unsur

Kullandığımız aracın güvenlik özelliklerine gelince bu bölümle ilgili Yeni Vito’nun standartları yeniden şekillendirdiğini söyleyebiliriz. Standart olarak sunulan hava yastıklarının yanı sıra aracın yük durumunu hesap ederek savrulmasını önleyen 9. nesil ADAPTİVE ESP, frenleme sırasında aracın tekerleklerinin kilitlenmesini önleyen ABS, aracın patinaj yapmasını engelleyen ASR, acil durumlarda fren kuvvetini artıran BAS, frenleme esnasında tekerleklere eşit fren basıncı uygulayan EBD, yağmurlu havalarda fren disklerini kuru tutan yağmurda fren desteği, ayağınızı fren pedalından aniden çekmeniz halinde fren kaliperlerini fren disklerine yaklaştıran elektronik fren desteği (Prefill), Rüzgar Savrulma Asistanı ve Yorgunluk Asistanı, standart olarak sunuluyor.

Ticaride binek konforu

Yeni Vito Özellikleriyle ŞaşırtıyorAracın sürüş özelliklerine gelince ilk olarak elektro-mekanik hıza duyarlı direksiyon sisteminin etkisini hissedebiliyorsunuz. Eğiminin ve yüksekliğinin ayarlanabildiği direksiyon simidi ise araç kullanan kişiye konfor sağlıyor.

Aracın büyüklüğüne rağmen 6 ileri manuel şanzımanlı sarsıntısız geçiş dikkatimizden kaçmıyor. 84 kW/114 Bg güç üreten,111 CDI motora sahip olan test aracımızı her ne kadar yüklü olarak test edemesek de boş halinde sunduğu performans yeterli göründü bize. Yeni 1,6 lt hacimli motoru yeterli bulmayan kullanıcılar, 4 silindirli 2.143 cm³ hacimli motora sahip araçları, arkadan itişli olarak 136,163 ve190 Bg seçenekleriyle Yeni Vito’nun farklı versiyonlarında bulabilirler.

Yakıt tüketimiyle sınıfının en iddialısı

Yeni Vito testinde bizi en çok şaşırtan ise aracın sunduğu yakıt tüketimi oldu. Küçük motorlu yeni nesil benzinli binek araçların veya daha küçük segmentteki dizel motorlu hafif ticari araçlara yakın seviyelerde gerçekleşen yakıt tüketimi Yeni Vito’nun bir önceki nesle göre yüzde 20 daha az tüketim iddiasını destekliyor.

Fabrika değeri 100 kilometrede ortalama 5,7 litre yakıt tüketimi gibi çok iddialı olan test aracımızla çok yoğun trafikte yaptığımız 110 kilometrelik sürüşü 4 saatte tamamladık. Ortalama hızımızın sadece 27 kilometre olduğu testimizde aracın bilgisayarına göre 7,2 litre (100 km) akaryakıt tüketim değerini gördük. Daha normal bir trafikte ve karma bir sürüşle fabrika değerlerine ulaşmak mümkün görünüyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77