• BIST 10268.58
  • Altın 2422.653
  • Dolar 32.2519
  • Euro 34.7873
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

2006 – 2007 Yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Açıklandı

2006 – 2007 Yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Açıklandı
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, 2006–2007 yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları’nı yayınladı. Danışma Komisyonu toplantısında 2006 yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları’nın değiştirilmesi gereken bölümleri, 2007 yılında da uygulanacak şeki

Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, 2006–2007 yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları’nı yayınladı.

1 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirilen Danışma Komisyonu toplantısında 2006 yılı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları’nın değiştirilmesi gereken bölümleri, 2007 yılında da uygulanacak şekilde tespit edildi.

Alınan kararlar doğrultusunda; dönüş yükünde kontrole tabii belgelere, Çek ve Slovak ücretsiz belgeleri de eklendi. İspanya Geçiş Belgesi’nin dönüş yükü taşımalarına tahsis edilmeyeceği hükmünün de yayınlandığı kararda, dondurulmuş gıda maddesi yüklü taşıtlara Avusturya geçiş belgesi tahsisinde, sağlık sertifikasında derece yazılması zorunluluğu kaldırıldı.

2007 yılında talep eden firmalara 6 adedi geçmemek üzere firma kaşesi basılmaksızın ve unvanı yazılmadan İtalya römork çektirme belgesi verilmesi hükmünün de yer aldığı Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları’nda yer alan diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:

 

* Kullanılan römork çektirme belgelerinin tahsis tarihi itibariyle, 3 ay içerisinde Bakanlığa iade edilmesi halinde 2006 yılında 2 römork çektirme belgesi kullanımına karşılık 1 adet İtalya geçiş belgesi, 2007 yılı için ise; 3 römork çektirme belgesi kullanımına karşılık 1 adet İtalya geçiş belgesi ödül olarak tahsis edilecek.

 

* İtalya römork çektirme belgelerini (kullanılmamış olsa dahi) 4 ay içerisinde iade etmeyenlerin, sonraki 6’şar adetlik römork çektirme belgesi talepleri karşılanmayacak ve bunlara Yönetmelikte yer alan yaptırımlar ayrıca uygulanacak.

 

* İtalya Makamlarından temin edilen limandan limana geçiş belgeleri, taahhütname verilerek, Tır Karnesi ve Gümrük Beyannamesinde alıcı adresi Fransa, İspanya, Portekiz olarak belirtilen taşımalara tahsis edilebilecek.

 

* 10 bin adedi ücretsiz olmak üzere toplam 26 bin adet Yunanistan belgesi ikili taşımalara, 42 bin belgenin bakiye bölümünün 15 bin adedi Yunanistan üzerinden transit taşımalara, bin adedi de dönüş yükü taşımalarına tahsis edilecek.

 

* Rusya Federasyonu geçiş belgeleri, ikili taşımalar için üçer aylık dilimler halinde, taşıt türü ayrımı yapılmaksızın genel kullanıma açılacak ve bu kural, hali hazırda mevcut bulunan Eylül ve Ekim ayı yüklemeleri karşılığı alınan ya da alınacak bonus belgeler için de geçerli olacak.

 

* Firmaların Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında yaptığı Rus taşıtı yüklemesi karşılığı hak edecekleri bonus belgeleri sonraki yıla devredilecek, Kazakistan geçiş belgeleri, yükün azami yüzde 40’ı Azerbaycan veya tamamı Kazakistan varışlı olan taşımalara tahsis edilecek.

 

* Romanya’dan transit geçecek taşıtların fuar, sergi ve ev eşyası taşımalarında saat ücretli geçiş belgesi tahsis edilecek, Szeged – Wels hattı kullanımında olduğu gibi Arad – Wels tren hattı kullanımında da 6 tek yön tren bileti karşılığında 1 adet Macaristan ücretsiz geçiş belgesi tahsis edilecek.

 

* 5 bin adet Belçika çok girişli geçiş belgesinden 3 bin adedi, 2006 yılında İngiltere ve Belçika’ya yapılan taşımalar dikkate alınarak talep eden firmalara taşıt sayısının üçte ikisini geçmeyecek şekilde dağıtılacak, kalan 2 bin belge Bakanlık izni ile dağıtılacak; 500 adet klasik belge ise ekim ayından itibaren kullanıma açılacak.

 

* İkili anlaşmalar gereği geçiş belgesi istenilmeyen sergi, fuar malzemesi, ev eşyası vb. taşımalar için dönüş yükünde kullanılmak üzere talep edilmesi halinde, Avusturya, İtalya, Macaristan ücretsiz, Rusya Federasyonu ve Kazakistan geçiş belgeleri haricindeki belgeler verilebilecek ve yurtdışına çıkış yapmış olan taşıtlara sonradan geçiş belgesi tahsis edilmeyecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77