• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Avrupa Karayolu Altyapısının Geleceği 50. ASECAP Days’de Şekillendi

Avrupa Karayolu Altyapısının Geleceği 50. ASECAP Days’de Şekillendi
Avrupa Ücretli Yol Altyapı Operatörleri Birliği’nin (ASECAP) her yıl düzenlediği ASECAP Days Zirvesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında ICA ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi.

50. ASECAP Days Zirvesi’nde, 20 farklı ülkeden 200’ü uluslararası olmak üzere toplamda 400’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Zirvede, Avrupa’nın otoyol işletmeciliği konusundaki fikir önderleri 15 oturumda, karayolu ulaşımının geleceğini belirleyecek gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

ASECAP Days 2023 Istanbul kapanış konuşmalarıyla son buldu. Zirvenin kapanış konuşmalarını, ASECAP Başkanı Josef Fiala, ASECAP Days 2023 Istanbul’un ev sahipliğini üstlenen ICA’nın Genel Müdürü Serhat Soğukpınar ve ASECAP Days 2024’e İtalya’da ev sahipliği yapacak olan Milano Serravalle’in Başkanı Beniamino Lo Presti gerçekleştirdi. ASECAP Başkanı Josef Fiala konuşmasında, “ASECAP Days 2023’te çok büyük başarı elde ettik. İki gün boyunca şahit olduğum içeriklere bakarak geleceğe kesinlikle hazır olduğumuzu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. 

ICA Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ASECAP Days 2023 Istanbul’da otoyollar için gerekli standartların belirlenmesi adına değerli çalışmalara imza atıldığını belirterek, “Burada edindiğimiz bilgi ve tecrübe sayesinde inanıyorum ki sektörümüz için daha güçlü adımlar atacağız” dedi. 

Avrupa Karayolu Altyapısının Geleceği 50. ASECAP Days’de Şekillendi

Milano Serravalle Başkanı Beniamino Lo Presti zirvenin kapanış töreninde şöyle konuştu: “ASECAP Days 2023’te iki gün boyunca çok etkileyici oturumlar gerçekleştirildi. Birçok yeni fikir ve proje anlatıldı. Her birini ilgi ile izledim. Tek vücut olarak birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile ASECAP etkinliğinin 2024 yılında 13-15 Mayıs’ta İtalya’nın Milano kentinde düzenleneceğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum.”

Yol haritası çizildi

50. ASECAP Days Zirvesi, otoyol, köprü ve tünel işletmecilerinin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen altyapı şirketlerine karayolu taşımacılığının geleceğine ilişkin fikir ve görüş alışverişinde bulunmaları için bir araya getirdi. Zirve, iki gün boyunca karayolu taşımacılığını gelişen dünyaya hazırlayacak sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin uygulanmasına odaklandı. Fairmont Quasar İstanbul Otel'de düzenlenen zirvede yapıcı diyalog ve işbirliği için ideal bir atmosfer yaratıldı. Zirvede 20 farklı ülkeden 200’ü uluslararası olmak üzere toplamda 400’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Dünya ulaşım endüstrisinin odağını Türkiye’ye taşıyan zirvede, karayolu ulaşımını geleceğin dünyasına hazırlamak için gerekli olan projelerin hayata geçirilmesi konusunda yol haritası çizildi. Zirvedeki görüşler ve kararlar; karayolu taşımacılığını bir verimlilik, güvenlik ve yenilik modeline dönüştürecek sürdürülebilir çözümlerin uygulanması için itici güç görevi gördü. 

Avrupa otoyol altyapısına öncülük ediyor

Avrupa Karayolu Altyapısının Geleceği 50. ASECAP Days’de Şekillendi

Zirvede, Avrupa'nın karayolu taşımacılığında önde gelen uzmanlarının altyapı hizmetlerinin sürekliliği, yol güvenliği, kazaların azaltılmasında yenilikçi çözümler, elektrikli araçların hayatımıza entegrasyonu, otoyollar ve köprüler için ücretlendirme politikaları, ücret toplama teknolojileri, bağlantılı hizmetler, akıllı yol teknolojileri, finansman modelleri, siber güvenlik ve karayollarında yeşil dönüşüm gibi önemli konuları ele aldığı 15 oturum düzenlendi. Oturumlarda Avrupa’nın önde gelen şirketlerinin karayollarında kullanıcılar için hayatı kolaylaştıran çığır açıcı ürün ve çözümlerinin tanıtımı yapıldı. Elektrikli ve otonom araçların günlük hayatımıza giderek daha fazla entegre olması ile gerekli altyapı projelerinin tamamlanmasının ve bu gelişen teknolojiye uyum sağlamak için gerekli eğitimlerin verilmesinin önemine dikkat çekilen zirvede, yeşil ve çevre dostu yol uygulamaları ile net sıfır karbon hedefine de değinildi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77