• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

2013 Yılında Otomobilin Rengi Beyaz ve Siyah Oldu

2013 Yılında Otomobilin Rengi Beyaz ve Siyah Oldu
Axalta Boya Sistemleri, 2013 Global Otomotiv Renk Popülaritesi raporunu açıkladı. Rapora göre, beyaz ve siyah, 2013 yılında dünyanın en popüler otomobil renkleri oldu.

Axalta Boya Sistemleri, 2013 Global Otomotiv Renk Popülaritesi raporunu açıkladı. Rapora göre, beyaz ve siyah, 2013 yılında dünyanın en popüler otomobil renkleri oldu.


Global otomotiv boyası üreticisi ve otomotiv endüstrisinde renk / renk trendleri üzerinde otorite olan Axalta Boya Sistemleri 2013 yılı için yıllık otomotiv renk popülaritesi raporuna göre, 2012 yılının popüler rengi beyaz,  2013’de yerini daha da sağlamlaştırırken beyaz rengi sırasıyla siyah, gümüş, kırmızı, mavi, bej renkler takip ediyor. Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Rusya‘yı kapsayan rapora göre nötr renkler son on yıllık dönemde geniş ölçüde popüler olup günümüzdeki araçların yüzde 76’sını oluşturuyor.

1953 yılından beri düzenlenen ve otomotiv endüstrisi tarafından büyük ilgi gören rapor,  bölgesel otomotiv pazarındaki renk tercihleri izlendiğinden, sektördeki en kapsamlı rapor olma özelliğini taşıyor. Bu yılki rapor, Axalta’nın tüm dünyadaki otomotiv tasarımcıları için öngördüğü dört megatrend rengi kapsayan ‘Say it with Color- Renkle Konuşun’ ifadesini içeriyor.

Axalta Global OEM İş Birimi Başkan Yardımcısı David Fischer, “Müşterilerimiz piyasa kararlarını vermek için her yıl verilerimizi temel almaktadır. Renk uzmanlarından oluşan global ekibimiz boya renklerinin bir sonraki neslini formüle etmek için gelişmiş tahmin yeteneğimizi baz almaktadır. Bunun sonucunda otomotiv tasarımcıları için sürekli gelişen bir renk paleti ortaya çıkmaktadır. Sektör gelişmeye ve tüm dünyadaki müşteriler için yenilik çabasında olmaya devam ettiğinden, Axalta mümkün olan en iyi boyaları sağlamak için müşterileriyle ortaklık yapmaya kendini adamıştır” dedi.

Axalta’nın OEM ve global oto tamir boyası iş birimleri arasındaki kusursuz iş birliğinin altında, çalışanlarının gayret ve heyecanının yattığını söyleyen David Fischer, “Axalta’nın oto tamir boya renklerini pazara sürme hızı, performans oluşturmak adına müşterilerine olan taahhütlünü göstermektedir” diye konuştu.

Bir önceki yıla oranla popülaritesini yüzde altı arttıran beyaz rengi, 2013 yılında tüm dünyadaki tüketiciler arasında en popüler otomotiv rengi olarak pozisyonunu güçlendirdi. Beyaz tonları içerisinde araçların yüzde 22’si opak beyaz, yüzde 7’si ise inci beyazı oldu. Yüzde 20’lik satış oranıyla siyah tüm dünyada en popüler ikinci renk oldu ancak, opak siyahtan daha ziyade efekt siyah tercih edildi. Yüzde 15 popülerliği olan gümüş ve yüzde 12 popülerliği olan grinin tercih edilme oranları azaldı, kırmızınınki yüzde 8 olarak sabit kaldı. Mavi ve kahverengi/bej renklerinin her ikisi de küresel piyasada yüzde 5 paya sahip. Sarı/altın renklerinde ufak bir artış olmasına rağmen yeşil, turuncu, mor ve diğer renk tercihleri düşük oranda kaldı.



11 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77