• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Afet Bölgelerinde En Önemli İhtiyaç Lojistik

Afet Bölgelerinde En Önemli İhtiyaç Lojistik
Türkiye'de ve dünyada çeşitli bölgelerde meydana gelen orman yangınları herkesi derinden yaraladı. Meydana gelen yangınlar afet lojistiğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Doğal afetler, insan hayatını beklenmedik biçimde etkileyen, acı, korku ve kayıplara neden olabilen zor deneyimler. Ülkemiz jeolojik yapısı nedeniyle maalesef bu tür felaketlerin sıklıkla ortaya çıkabileceği bir konumda bulunuyor. Bu nedenle afet lojistiği konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak, bu gibi olağanüstü durumlarda zararın olduğu bölgelerde bulunan insanların ihtiyaçlarının giderilmesi, gerekli yardımların yapılması ve oluşan kriz durumunun en az ek hasara neden olacak şekilde yönetilebilmesi büyük önem taşıyor.

Afet yönetiminin lojistik fonksiyonu en az operasyon kadar önemli. Afet lojistiği, günümüzde üzerinde sürekli çalışılan bir alan olup, yeni yaklaşımlar oluşturuluyor. Özelliklere afetlere olay bazlı bakılmalıdır. Çünkü her afet, türü, şiddeti, meydana geldiği zaman ve coğrafya ile o yerin hassasiyetine bağlı olarak çok farklı özelliklere sahip olabilir. Bu nedenler söz konusu ölçütler dikkate alınarak riskin sürekli ölçümü ve afet yönetim planlarının revizyonu gerekiyor. Afet yönetiminin olay bazlı ve dinamik olması gerekmektedir.

Afet lojistiği standart lojistik uygulamalarına göre birçok ek zorluğun da yönetilmesi gerektiren bir operasyon türüdür. Yardım kuruluşlarının yapıları ve farklı paydaşların uymaları gereken kurallar kadar felaket anında sekteye uğrayan hem fiziki hem de teknolojik altyapılar bu süreçleri zorlaştıran unsunlar arasında bulunmaktadır. Tedarik zinciri lojistiğinde olağanüstü durumların yönetiminde uygulanan mantık, afet lojistiği için de kullanılabilir. Her afet bir diğerinden çok daha farklı çözümlere ihtiyaç duyduğu için bu konuda sürekli çalışmaya devam etmek, düzenli biçimde risk ölçümü yapmak, yenilikleri ve teknolojileri yakından takip etmek ve esneklikle planları adapte etmeye devam etmek çok büyük önem taşır.

Lojistikçilerden yangına karşı destek

Lojistik sektörünün önde gelen temsilcileri yangınla mücadeleye destek vermek için seferber oldu ve bu kez yardım taşıdılar. Bazı firmalar bölgeye giden yardım malzemelerini ücretsiz taşırken, bazıları da araçlarını yangın söndürme çalışmaları için gönderdi. Çok sayıda lojistikçi TEMA’nın ağaç kapmanyasına da destek verdi.

UND’den TEMA’ya 35 bin ağaç bağışı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınlarına yönelik TEMA Vakfı tarafından başlatılan “Yeniden Yeşerteceğiz” kampanyasına 35 bin fidan ile destek verdi. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bu güzel vatanın, akciğerleri olan ormanları yeniden yeşertmek ve hayata döndürmek hepimizin görevidir. Şu anda büyük bir mücadele veriliyor, bu mücadeleye destek vererek ormanımıza, geleceğimize ve vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. El birliği ile kaybettiğimiz ormanları tekrar ülkemize kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Afet Bölgelerinde En Önemli İhtiyaç Lojistik

UTİKAD acil ihtiyaçları gönderdi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Türkiye’nin çeşitli noktalarında meydana gelen orman yangınlarından büyük bir endişe ve üzüntü duyduğunu dile getirerek, destek kampanyası yaptığını duyurdu: “UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından el birliği ile hazırlanan ve acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım aracı Marmaris Belediyesi ile görüşülerek yetkililere teslim edilmek üzere yola çıkardı. Yangın sonrası ortaya çıkacak hasar tespiti ve oluşacak yeni ihtiyaçların tespitinden sonra yardım çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz."

Ekol hayvanlar için harekete geçti

Doğanın ve hayvanların korunmasına yönelik önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Ekol, Türkiye genelinde meydana gelen Orman yangınlarıyla mücadeleye de destek oldu. Yangın bölgesiyle ilgili en doğru bilgilere ulaştıkları sahada görev yapan uzman kaynaklardan, en önemli ihtiyaçlardan bazılarının hayvan gıdası ve ilacı olduğunu öğrendiklerini aktaran Ekol yetkilileri, bu konuda harekete geçti. Şirket yetkilileri yapılan yardımlara yönelik şu açıklamayı yaptı: “Ekol olarak bu ihtiyacı gidermeye odaklanarak ilk yardım paketlerimizi yangının ilk başladığı yer olan ve ciddi zarar gören Antalya’ya ulaştırdık. Yangın bölgelerindeki ihtiyaçları sürekli takip ederek gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca gönüllü veteriner hekimlerimizin yönlendirmesiyle hayvanlar için temin edilen ilaçlar, İstanbul’dan Antalya Afet Koordinasyon Merkezi’ne gönderildi. Burada toplanan ilaçlar diğer ihtiyacı olan bölgelere de ulaştırılacak.”

İlk etapta TEMA Vakfı’na, şirket ve çalışanlar adına yaptığı 5 bin fidan bağışını duyuran Alışan Lojistik, son olarak Bodrum Belediye’sinin ihtiyacı doğrultusunda filosundaki 3 adet tankeri ve önüne eklediği en yeni model çekicisini su desteği için Bodrum’a ulaştırdı.

Yaşanan orman yangınları sebebi ile Beykoz Üniversitesi olarak Arama Kurtarma Kulübümüz (BÜDAK) ile birlikte Marmaris bölgesine yardım kampanyası başlatan Mars Lojistik yardım kampanyasına lojistik destek vererek toplanan yardımları bölgeye ulaştırdı.     

Yurtiçi Kargo, orman yangınlarından etkilenen bölgelerin acil ihtiyaçlarını ücretsiz olarak taşıdı. Yurtiçi Kargo, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamaya göre; yangın bölgelerinde bulunan belediyelerle yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen acil ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri ücretsiz taşımak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Şirket, yardım kampanyası kapsamında bölgelerdeki acil ihtiyaçtan dolayı ilk olarak; yanmaz eldiven, maske ve kafa lambalarının yer aldığı kitleri bölgeye ulaştırmak için de yola çıktı.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77