• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Belediye ve STK’lardan Afet Bölgelerine Destek

Belediye ve STK’lardan Afet Bölgelerine Destek
Türkiye'nin güneyinde orman yangınları ile mücadele ederken, Karadeniz'de sel felaketi halkı mağdur etti ve büyük hasara yol açtı. Çok sayıda ev ve iş yeri de sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Binaların bodrum katlarında mahsur kalan 40 kişi, belediye ekiplerince kurtarıldı. Elektrik direklerinin devrildiği ilçede tarım arazileri de zarar gördü.

İBB İtfaiyesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangının söndürme çalışmalarına katkı sağlamak için bugün hareket etti. AFAD’dan gelen destek talebinin ardından, AKOM’da toplanan İtfaiye Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, toplam 101 personel ve 14 araçla hazırlıklarını hızlıca tamamladı.

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde öğle saatlerinde, farklı noktalarda çıkan ve rüzgârın etkisiyle yayılan orman yangınlarını söndürme çalışmaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birimleri de katılıyor.

akom.jpgOrman yangınları haberi sonrası ivedilikle AKOM koordinasyonunda bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere “İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı”nda görevli birimlerden kurulan ekip, hazırda bekletildi. Yangının başlangıcından itibaren İBB, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul AFAD, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar ile yangının seyri ve durumu konusunda sürekli irtibat halinde kaldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gelen çağrı üzerine hazırda bekletilen; İtfaiye Daire Başkanlığından 99 personel, 13 araç ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından 2 personel bir araçtan oluşan yardım ekibi afet bölgesine gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sel ve yangın bölgeleri için seferber oldu

Son iki haftada yangın ve sel bölgelerindeki yurttaşlara dağıtılmak üzere 19’u kamyon olmak üzere 48 araçla buzdolabından yangın tüpüne kadar yardım malzemesi gönderildi. 

14 personel ile Adana’nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde çıkan yangından zarar gören yurttaşlar için beyaz eşyadan deterjana kadar pek çok ihtiyaç malzemesinin bulunduğu 7 aracı Adana’ya ulaştırdı. Adana’ya giden yardım malzemeleri arasında halı, yastık, battaniye, portatif yatak, çay, şeker, havlu kağıt-tuvalet kağıdı, tek kullanımlık yüz havlusu, karton bardak, ıslak mendil, el feneri, pil, sıvı sabun, şampuan, bulaşık ve çamaşır deterjanı yer aldı. Ayrıca Artvin’in Arhavi ilçesinde yoğun yağışın neden olduğu sel felaketi sonrasında harekete geçen Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kamyonları bölgeye ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77