• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Akaryakıtta Self Servis Dönemi Başlıyor

Akaryakıtta Self Servis Dönemi Başlıyor
Aytemiz, arzu eden tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını doldurup bedelini de ödeyebilecekleri “self servis” adalarını, 30 istasyonda hizmete sundu.

Tüketicilerin vakit kaybetmeden yakıt alımını gerçekleştirebilmelerini ve pompada ödeme yapabilmelerini sağlayan self servis pompalarda avantajlı fiyatlar uygulanacak.
Self servis hizmeti sunacak Aytemiz istasyon sayısının bir ay sonra 100’ü geçmesi hedefleniyor.

Aytemiz en yaygın “self servis” yakıt alım hizmetini tüketicileri ile buluşturdu. Tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını tamamen kendilerinin doldurmalarına olanak sağlayan self servis hizmeti, kullanıcılarına zaman ve bütçe tasarrufu sağlayacak.

Başta ABD ve Avrupa olmak üzere, gelişmiş tüm ülkeler tarafından, uzun yıllardır akaryakıt istasyonlarında bu sistemin kullanıldığını ve Türkiye akaryakıt sektörünün de dünya standartlarında böyle bir hizmeti sunmaya başlamasının zamanının geldiğini belirten Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, üzerinde yapay zekayla plaka tanıma sistemi barındıran bu “kiosk teknolojisi”nin dünyada bir ilk olduğunu sözlerine ekledi. Eke, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları self servis hizmetini 30 istasyonda vermeye başladıklarını ve yaklaşık bir ay sonra da Türkiye genelinde 100 istasyona taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, self servis hizmetini yurt çapında 40 ilde, 100 istasyonda başlatan ilk marka olmaktan dolayı, büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.  

Tüketicilerimiz Kullanıcı Dostu Olan Self Servis Yakıt Alımına Çok Kolay Adapte Olacaklar

Ahmet Eke, “Sektörümüzde ürünler ve standartlar belli olduğu için rekabette farklılaşmanın yolu hizmetten geçiyor. Biz yalnızca istasyon sayımızla, pazar payımızla, satış oranımızla büyümeyi değil hizmetlerimizle fark yaratarak, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımayı, sektöre öncülük ederek markamızı büyütmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, sürekli olarak dinlediğimiz tüketicilerimizin beklenti, ihtiyaç ve memnuniyetleri hep daha iyiyi aramak, yeni stratejiler geliştirmek ve yatırımlar yapmak konusunda bizleri motive ediyor. Aslında, Aytemiz olarak benimsediğimiz perakende bakış açımız tüketicinin tercihleri ve yaşam tarzındaki değişimlerle paralellik göstermektedir. Akaryakıt tüketicileri de günlük yaşamlarında ihtiyaçlarını ve isteklerini “hızlı” ve “pratik” olarak gerçekleştirme arayışındalar. Batılı ülkelerde uygulanan sistemlere ve hizmetlere çok hızlı adapte olabilen tüketicilerimizin bu gelişmiş yazılım ve yapay zekâ sayesinde, son derece kullanıcı dostu olan self servis yakıt alımına da çok kolay adapte olacaklarına ve hizmetin hızla yaygınlaşacağına inanıyoruz. Hali hazırda, perakende ve gıda sektöründe self servis hizmeti sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca, yaptırdığımız bağımsız araştırmalarda da self servis hizmetinin sunulması halinde onu kullanmayı tercih edeceğini söyleyen tüketicilerimizden aldığımız cesaretle bu açılımı yaptık. Artık tüketicilerimiz, akaryakıt satış görevlisi beklemeden, kimsenin yardımına gerek duymadan, daha kısa sürede daha avantajlı fiyatlarla, yakıt alımlarını ve ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Aytemiz olarak sunduğumuz avantajlı fiyatlarla, self servisten yararlanan müşterilerimizin istasyonlarımızdan mutlu ayrılacaklarına inanıyoruz” dedi.

Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke

Self Servis Hizmetine Özel Fiyat Uygulaması

Ahmet Eke, tüketiciye zaman tasarrufunun yanı sıra, fiyat avantajı da sunacak olan self servis hizmetine özel fiyat uygulaması da yapılacağını söyledi. Benzin ve dizel alımlarında kullanılacak self servis yakıt fiyatlarının, standart fiyatlardan daha düşük olacağını ifade eden Eke, self servis pompalarında tüketiciler fark edilir bir fiyat avantajından faydalanabilecekler” dedi.

Zamanı Gelmişti

Eke sözlerine “Sektörde kalıcı, sürekli ve sürdürülebilir bir hizmet için geniş kitlelere hitap etmeniz ve tüketiciye bu işi neden yaptığınızı ve onların kazançlarının ne olacağını çok iyi anlatmanız gerekiyor. Biz Aytemiz olarak sunacağımız her yeni hizmet öncesi uzun süren fizibilite çalışmaları yapıyor, altyapı yatırımlarını tamamlıyor ve ilgili hizmeti kusursuzca sunabileceğimize ikna olduktan sonra en doğru zamanda tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Şaşırtan hizmetler sloganımızın çıkış noktası da budur. Hemen her şaşırtan hizmetimizin yenilikçi, yaratıcı, fayda odaklı ve sürdürülebilir olmasına özellikle çaba sarf ediyoruz. Sektörümüzde birer ilk olan Motorcu Dostu İstasyon, elektrikli otomobiller için hızlı şarj üniteleri, ücretsiz internet hizmeti gibi projeleri de bu felsefe ile hayata geçirdik.

Bununla birlikte tüketicilerimizin zamandan tasarruf etmelerinin yanı sıra büyük kolaylık sağlayan “Araçtan Öde” hizmetimize, BKM Express ile ödeme seçeneğini de ekledik. Sektörün en yenilikçi markalarından biri olmamızın sırrı da bu. Şimdi self servis hizmetimiz de şaşırtan hizmetlerimize ek olarak “şaşırtan yeniliklerimiz” arasındaki kalıcı ve sağlam bir şekilde yerini aldı. Bir ya da birden fazla istasyonu bir anda tamamen self servis hizmetine çevirmek yerine hem var olan düzeni koruyor hem de self servis hizmeti veriyor böylelikle hizmet çeşitliliğimizi de koruyoruz.

İstasyonlarımızdaki İstihdam Aynen Korunacak

Akaryakıtta Self Servis Dönemi BaşlıyorSelf servis hizmetinin devreye girmesi ile birlikte pompalarda görev yapan çalışanların iş süreçlerinde hiçbir değişiklik olmayacağını, aynı veya farklı görevlerde çalışmaya devam edeceklerini belirten Eke “Biz yeni bir hizmeti sunarken, tüketicilerimiz kadar çalışanlarımızın da hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şu an self servis hizmeti verecek olan adalarda çalışan pompa görevlilerimiz “self servis asistanı” olarak aynı istasyon içinde veya diğer akaryakıt dışı satış ve hizmet alanlarında çalışmaya devam edecek” dedi.

Self servis hizmetinin işleyiş sistemine ilişkin olarak da bilgi veren Ahmet Eke, pompa adasına kurulacak bir kiosk aracılığıyla, BKM TechPOS sistemi sayesinde POS ile pompanın eşleşerek ücret tahsilatı yapılacağını ve Banksoft yazılımı sayesinde de kredi kartı ile ödeme akışlarının sağlanacağını belirtti. İlk önce plaka, pompa adasına kurulan hassas bir kamera ile tanınacak ve sisteme girilecek. Sürücü, işlemini dokunmatik ekran aracılığı ile başlatacak ve bulunduğu tarafta yer alan ürün tabancasını aracının deposuna yerleştirecek. Ekrandaki yönlendirmeler ile ödemenin tamamlanmasından sonra pompa aktif hale gelecek. Kullanıcı dostu ve sesli yönlendirmeleri de içeren kiosk sayesinde tüm işlem kısa ve kolayca tamamlanacak. Sistem ile ilgili bütün güvenlik önlemlerini aldıklarını belirten Eke, “Bütün gelişmiş ülkelerde kullanılan self servis, basit emniyet kurallarına uyulduğu sürece herhangi bir risk taşımıyor. Zaten uzun bir süre hem müşterilerimize yardımcı olacak hem de güvenlikle ilgili uyarıları yapacak bir “self servis asistanımız” istasyonlarımızda görev yapacak. Ayrıca uyarı ve yönlendirme görselleri de ilgili pompalarımızın yanında bulundurulacak” dedi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77