• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin “Sektöre Eğitimli Şoför Gerekli”

Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin “Sektöre Eğitimli Şoför Gerekli”
Karayolu taşımacılığı lojistikçiler, dış ticaret firmaları, dağıtıcılar ve tüketiciler gibi ekonomik hayatın taraflarını çok yakından ilgilendiren şoför krizi ile karşı karşıya.

Sektörün büyüyen sorunu ile ilgili, kaliteli şoför yetiştirilecek meslek liselerinin olması gerektiğini vurgulayan Alışan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Ayhan Özekin, eğitimli şoförler yetiştirildiği takdirde, yurtdışına çıktıklarında, ülkemizi gerek doğru lisan kullanımı, gerekse profesyonellik anlamında daha iyi temsil edebileceklerinin altını çizdi.

Sektörde ciddi şekilde yaşanan şoför sıkıntısının sektör olarak zorlanılan konulardan biri olduğunu ifade eden Özekin, “Alışan Lojistik olarak, konuyla ilgili çözümler üretebilmek amacıyla birçok farklı uygulama denedik. Bir yandan klasik iş ilanları çıkıyor diğer yandan ise, bulunduğumuz şehirlerdeki hemşeri dernekleri, üniversiteler, sektör dernekleri ve yerel yönetimler üzerinden de duyurularımızı yapıyoruz. Öte yandan bu konuyla ilgili meslek derneklerinin yürüttükleri projelerin içinde olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Özekin, Türkiye’de yaşana şoför açığı nedeniyle kadın sürücü istihdamının artırılması ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Bir “Women Owned Company” (Kadın Sahipli İşletme) olarak elbette katkısı olacağına inanıyoruz ve bu yönde başvurular almaya başladık, hatta değerlendirme sürecine dahi girdik. Ancak kadın şoför istihdamının, mevcut açığı kapatmaya yeteceğine inanmıyorum” diye konuştu.

Alınan 69 yaş sınırının sektör için geçici bir rahatlama yaracağını ancak, probleme kesin çözüm olmayacağını kaydeden Özekin, 4 sene sonra bu yaş sınırına gelecek şoförlerin problemlerinin artarak karşımıza çıkacağını sözlerine ekledi.

Üniversitelerin lojistik mezunlarına yönelik staj veya işe alım konusunda yıllardır var olan ve olmaya devam edecek işbirliklerinin olduğunu dile getiren Ayhan Özekin, “Özellikle lojistik bölümü olan Üniversiteleri ziyaret ediyor, kariyer günlerine, panellerine katılıyor, staj imkânı sunuyor, Yönetici Yetiştirme Programı (MT) tasarlıyor, okul kulüplerini destekliyoruz. Bunun gibi işbirliklerinin artmasını ise yürekten diliyoruz” şeklinde konuştu.

Şoförlerin ve tüm karayolu çalışanlarının ayrı bir iş kanuna sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Özekin şöyle devam etti: “Zira buradaki turn-over mevcut iş kanunundaki net olmayan hususlar nedeniyle çok yüksek ve kontrol altına alınması gerekiyor. Kaliteli eleman yetiştirmek gerektiğini düşünüyorum; bu sebeple de Şoför Meslek Lisesi gibi bir meslek lisesi alt kırılımına sahip olmak gerekiyor ki standartlar kazandırılmış olsun. Öte yandan eğitimli şoförler, yurtdışına çıktıklarında, ülkemizi gerek doğru lisan kullanımı, gerekse profesyonellik anlamında daha prestijli olarak temsil edebilecektir kanısındayım."

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77