• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

ALJ Finansman’dan Terzi Usulü Ödeme Seçenekleri

ALJ Finansman’dan Terzi Usulü Ödeme Seçenekleri
ALJ Grubu bünyesinde 2011 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan ALJ Finansman A.Ş, hizmet verdiği sektörlere lojistik ve inşaatı da ekledi.

İlk etapta ağır vasıta sektöründe çekici, kamyon ve üst yapı ürünlerine finansman olanakları sağlayacak olan ALJ Finansman, iş makineleri alanında ise ekskavatör, yükleyici, bekoloder, asfalt finişeri, forklift ve mini makinelere finansman desteği verecek. İş makinelerinden kamyon ve çekiciye kadar birçok ürün gamına kredi olanakları sağlayan ALJ Finans, kişiye özel ödeme planı, minimum formalite ve hızı ile sektörde farklılaşmayı amaçlıyor. 

ALJ Finansman AŞ. Türkiye faaliyetleri hakkında bilgi veren ALJ Finansman AŞ. Genel Müdürü Nilüfer Günhan, bu sektörde hizmet veren rakiplere göre faiz oranları ve ürünleri ile daha geniş finansman seçeneği ve ödeme kolaylığı sunduklarını belirtti. Müşteriler ile yakından ilgilenip finansman ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ifade eden Günhan, “Her müşteriye tek tip plan oluşturmuyoruz; bilançolarını, nakit akışlarını inceliyoruz, görüşmeler yapıyoruz, o müşterinin kullanacağı krediyi en uygun nasıl ödeyebileceğine dair çözümler üretiyoruz. İşimizin sırrı aslında bu, müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı dinlemek, ihtiyacı tespit etmek ve müşterilerimizin nakit akışları ve ihtiyaçlarına uygun bir kredi paketi oluşturmak” diye konuştu.

“Terzi usulü bütçeye uygun hizmet sunuyoruz” diyen Günhan, müşterinin isteği doğrultusunda Türk Lirası, dolar, Avro cinsinden, yine müşterinin isteği ile 6-48 ay vade aralıklarında kredi kullandırdıklarını kaydetti. Müşterilerine kullanacakları kredinin geri ödemesi için birçok cazip seçenek sunulduğunun altını çizen Günhan, şunları söyledi: “Aylık eşit taksitlerle ödeme imkanı sağlanan ‘Eşit Ödemeli’, tercih edilen dönemlerde eşit taksit tutarlara ilave olarak ara ödemeler yapılabilen ‘Ara Ödemeli’, eşit taksitlerin düşük tutularak, son taksidin diğerlerine göre daha yüksek belirlenmesi ile düzenlenen ‘Balon Ödemeli’, belirli dönemler için taksitlerin geç başlatılması ile oluşan ‘Ertelemeli Ödemeli’ gibi seçeneklerle müşterilerin ihtiyaç ve nakit akışlarına göre kredi kullanma imkanı tanıyoruz.” 

“Hızımız bizi bankalardan ayırıyor”



100 araçtan 85’inin finansman desteği ile alındığını ve bu yüzde 85 oran içinde yüzde 50’nin markaların kendi finansman şirketlerini tercih ettiklerini açıklayan Günhan, ALJ Finansman olarak geri kalan yüzde 50’lik kısmı hedeflediklerini kaydetti. Bayiler ile anlaşmalı olarak finans desteği sağladıklarını ve müşteri ziyaretlerini de bayiler ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Günhan, “Türkiye’de diğer sektörler gibi finans sektörü de çok dinamiktir. Bu sebeple değişen pazar koşullarını analiz etmek, pazarı yakından takip etmek, ihtiyaçları ve değişimleri masa başında değil de sahada izlemek gerekmektedir. Biz de bu amaçla satıcılarımızı ve müşterilerimizi sürekli ziyaret etmekte ve sonuç odaklı bir hizmet vermekteyiz” diyerek ALJ Finans’ın müşterilerine yaklaşımını açıkladı.



“Hızımız bizi bankalardan ayıran özelliğimiz” diyen Günhan, 200 bin Türk Lirası altındaki rakamları birkaç saatte kredi altına aldıklarını vurgulayarak, bu hızı bilgi işlem altyapıları sayesinde elde ettiklerini söyledi.

ALJ 2. El’e de sıcak bakıyor

Şuana kadar sağladıkları finansman desteğinin yüzde 40’ının iş makinesi yüzde 60’ının ağır vasıta olduğu bilgisini veren Günhan, 2012 yılı hedeflerini de açıklayarak şunları söyledi: “2012 yılının ilk 7 ayında 30 milyon TL tutarında 200 adet araca kredi imkanı sağladık. Yılsonuna kadar kalan 5 ayda da benzer bir performans göstererek 50 milyon TL tutarında finansman sağlamayı hedefliyoruz.”



ALJ Finansman AŞ.’nin iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren tek finansman şirketi olduğunu da sözlerine ekleyen Günhan, otomotivde 2. El piyasasının güçleneceğini ve bu alana da sıcak baktıklarını belirtti.

Günhan, son olarak, istikrarlı olmayı hedeflediklerini belirterek, hız ve istikrarlı duruş ile bilinen ve tercih edilen bir finansman şirketi olmayı amaçladıklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77