• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Allison FORCAR Taşıma Aracı Tanıtıldı

Allison FORCAR Taşıma Aracı Tanıtıldı
15 tonluk yük taşıma kapasitesine sahip FORCAR (FORESTAL CARDELLE), daha iyi sürüş kabiliyeti, daha yüksek güvenlik ve orman yollarında daha sarsıntısız inişler için Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman ile donatıldı.

15 tonluk yük taşıma kapasitesine sahip FORCAR (FORESTAL CARDELLE), daha iyi sürüş kabiliyeti, daha yüksek güvenlik ve orman yollarında daha sarsıntısız inişler için Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman ile donatıldı. 


FORCAR F210, Kuzey İspanya’nın dar orman patikalarında hızlı hareket kabiliyeti için tasarlanan verimli bir araç olarak ön plana çıkıyor. Diğer yeni özelliklerine ek olarak, aracın en son modeli önemli bir aktarma organları yeniliği ile sunuluyor. Tork konvertörlü tam otomatik Allison şanzıman donanımlı yeni FORCAR taşıma araçları, manuel veya hidrostatik şanzımanlara göre daha yüksek performans sağlıyor ve güvenliği arttırıyor.

FORCAR'ın Direktörü Alberto Cardelle konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“Allison’un düşük hızda kilitlenme ile tork konvertör teknolojisi, FORCAR F210’a büyük avantaj sağlıyor. Manuel şanzımanların hız ve düşük yakıt tüketimini, hidrostatik şanzımanların sağladığı aşamalı vites seçiminin sürüş konforu ve yumuşaklığı ile birleştirerek sunuyor” dedi.

Cardelle, “Orman uygulamalarında Allison 3500ORS şanzımanın temel avantajı, tam motor gücünden faydalanır ve otomatik düşük hız kilitlenmesiyle sarp yamaçlardan güvenli olarak inilmesini sağlayan doğrudan mekanik bağlantı sunarken, operatör gereksinimlerine göre sabit hız ayarlaması yapabilmesidir” diye konuştu.

Cardelle sözlerini şöyle sürdürdü: “Otomatik şanzıman, FORCAR’ı daha kıvrak yapıyor. Aynı zamanda uzun vardiyalar ile çalışan operatörlere sürüş konforu sağlıyor. Operatör, koltuğa eklenmiş vites seçici üzerindeki bir düğmeye basarak her çalışma durumu için en ideal vitesi seçebiliyor. Kısaca, düşük aralıklarda Allison 3500 ORS şanzımanların vites oranları, manuel viteslerden daha fazla küçültme sağlıyor. Daha büyük viteslerde otomatik şanzıman aracı, manuel vitesle olabileceğinden daha hızlı ve daha çevik hale getiriyor.”

Düşük yakıt tüketimi



Allison’un kusursuz vites değiştirme ve iyileştirilmiş vites değişikliği programları sayesinde, otomatik modda uzun mesafeler boyunca daha düşük yakıt tüketimi elde etiğini söyleyen Cardelle, “Biri hidrostatik şanzıman ve diğeri tam otomatik Allison 3500 ile donatılmış aynı araçları karşılaştırırsak, Allison ile dikkate değer yakıt tasarrufları elde edilebilir. Bunun nedeni hidrostatik şanzımanın tırmanma ve iniş seviyelerinde oldukça yüksek yakıt tüketimine yol açan aynı motor devirlerini gerekli kılmasıdır” dedi.

Cardelle,“Hem mekanik hem de hidrostatik şanzımanların en büyük özelliklerini, hareket hızı, yakıt tasarrufu, sürüş konforunu birleştiren ve hepsinden öte, daha yumuşak, güvenli yokuş inişleri için düşük hız tork konvertörü kilidine sahip otomatik şanzımanlı bir araca sahibiz. FORCAR F210 taşıma aracımızın tanıtımının sonucu, beklendiği gibi büyük bir başarıdır” açıklamasını yaptı.

FORCAR F210, John Deere 6 silindirli dizel motor, NAF’ın ön ve arka diferansiyel kilitleri, Mesera LOGLIFT yüksek performanslı nakliye vinci, PARKER ve DANFOSS hidrolik parçalarıyla donatıldı. John Deere motor ve Allison şanzımanın mühendisliği ve montajı, İspanya’da her iki Amerikan markasının resmi distribütörü olan Transdiesel SL tarafından yapıldı.

7 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77