• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Alman Ve Türk Denizciler İstanbul’da Buluştu

Alman Ve Türk Denizciler İstanbul’da Buluştu
HAMBURG’DA faaliyet gösteren denizcilik şirketleri, üçüncü kez İstanbul’da Türk meslektaşları ile buluştu. İstanbul Denizcilik Günleri olarak adlandırılan etkinlikte 200’ün üzerinde sektör temsilcisi biraraya geldi.

HAMBURG’DA faaliyet gösteren denizcilik şirketleri, üçüncü kez İstanbul’da Türk meslektaşları ile buluştu. İstanbul Denizcilik Günleri olarak adlandırılan etkinlikte 200’ün üzerinde sektör temsilcisi biraraya geldi.

Hamburglu denizcilik şirketleri ile bu sektöre hizmet sunan firmaların birleşerek kurduğu Hamburg Marine Group, İstanbul ve Hamburg şehirleri arasında denizcilik sektörüne ilişkin bağların güçlenmesi ve işbirliği potansiyelinin artması için İstanbul’da bir araya geliyorlar. İstanbul Denizcilik günleri olarak adlandırılan etkinlik, bu yıl 22 Ekim tarihinde düzenlendi. Almanya’dan 6 şirketi temsilen 30 kişinin geldiği toplantıya Türkiye’den de 200’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Armatörler, tersaneciler, hukuk büroları, bankacılar ve sektörün çeşitli dallarından temsilciler, görüş alışverişinde bulunarak bağları güçlendirme fırsatı buldular.

Hamburg Marine Group’un kurulmasında ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde önemli rol üstlenen Saruhan Bozyakalı, Hamburg ile İstanbul arasında senelerden beri denizcilik sektöründe çok yakın ve sıkı bağların olduğunu, 1980 senelerinde başlayan bu bağların, kuvvetli bir şekilde bugüne kadar devam ettiğini belirtti. “İstanbullular Hamburg’u, Hamburglular da İstanbul’u tanırlar” diyen Bozyakalı, toplantının esas gayesinin, networkün iki şehir arasında daha kuvvetlenmesi, insanlar arasındaki samimiyetin artması ve fikir teatilerinin yürütülmesi olarak özetledi.

Toplantıya katılanlar arasında U.N RO-RO CEO’su Cüneyt Solakoğlu ve Genel Müdürü Cemil Bayülgen de  vardı. Hamburg-İstanbul Denizcilik Günleri toplantısında, Saruhan Bozyakalı, DTO Meclis Başkanı Erol Yücel ve Bimco Başkanı Robert Lorenz-Meyer sunum yaptılar.


2 bin 500 üyeli Bimco’nun başkanı da toplantıdaydı

Toplantının katılımcıları arasında yer alan ve özel olarak sorularımızı yanıtlayan Bimco Başkanı Robert Lorenz-Meyer, Bimco’nun Türkiye’de çok sayıda üyesi olduğunu ve buradaki üyelik tabanını daha da arttırabileceklerini düşündüğünü belirtti. “Üyelerimize pek çok konuda iyi hizmet sunabiliyoruz. Önümüzdeki yıl, İstanbul’da bir Bimco 39 etkinliğini düzenlemeyi planlıyoruz. Bimco 39, Bimco’nun denizcilik alanında çalışan 40 yaşın altındaki profesyonelleri kapsayan  bir organizasyonudur ve bu kuruluş İstanbul’da oldukça aktif” diyen Lorenz-Meyer, üyelerinin denizcilik organizasyonları değil, doğrudan armatörler, brokerler, acenteler, avukatlar ve üniversite gibi kurumlar olduğunu belirtti. Dünya çapında 2 bin 500’ün üzerinde üyesi olan Bimco, dünya tonajının yüzde 65’ini kapsıyor.

Türkiye’de denizcilik sektörünün durumu değerlendiren Lorenz-Meyer, şöyle konuştu: “Mevcut durum dünya çapında pek çok armatör için zor çünkü finans krizi var ve yeni inşalara gelince çok büyük bir kapasite fazlası söz konusu. Bu herkesin canını yakıyor. Finans neredeyse bulunamıyor. Çok sayıda gemi pazara giriyor ve navlun ücretleri şu anda çok düşük. Eminim ki Türk armatörler de aynen Alman armatörler gibi bu durumdan muzdarip. Türk armatörler tıpkı Yunanlı armatörler gibi sadece pazar düşük olduğunda yatırım yapmaya alışıklar. Umarım bazı Türk meslektaşlarımız piyasa yüksekken çok fazla sayıda gemi sipariş eden Alman armatörlerin yaptığı hataya düşmemişlerdir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77