• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Aras Kargo ‘Büyümede Mükemmellik Lideri’ Oldu

Aras Kargo ‘Büyümede Mükemmellik Lideri’ Oldu
Frost & Sullivan, Aras Kargo’yu ‘Büyümede Mükemmellik Lideri’ ödülüne layık buldu.

Frost & Sullivan, Aras Kargo’yu ‘Büyümede Mükemmellik Lideri’ ödülüne layık buldu.


Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden Frost & Sullivan, Aras Kargo’yu dünyada kargo sektöründe ‘Büyümede Mükemmellik Liderliği’ (Growth Excellence Leadership Award) ödülüne layık gördü. Frost & Sullivan tarafından ‘Müşteri deneyiminde yüksek kalite sağlama vizyonuna sahip ve aynı zamanda endüstri ortalamasının üzerinde büyüyen bir firma’ olması nedeniyle ödüllendirilen Aras Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras ödülünü Londra’da düzenlenen törende aldı.

Evrim Aras yaptığı konuşmada, “12 bin kişi her gün uzun saatler ve yoğun emek ile müşterilerimiz için önem taşıyan gönderileri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyoruz. Bu ödülün ardında alın teri var. İşimizi en iyi şekilde yapmaya, içimizdeki hizmet aşkını canlı tutmaya çalışırken, şirketler için hava ve su kadar önemli olan karlılığa da odaklandık. Başarımızın arkasındaki sırrımız bu” dedi.

Kalite yönetimi sistemine odaklanarak, 2004 yılında ISO 9001:2000 belgesi almaya hak kazandıklarını belirten Aras, “Servislerimizi güçlendirmek için çalıştık ve hem Türk Kalite Derneği’nin yürüttüğü “Kalite Hareketini”, hem de Avrupa Vakfı kalite yönetimi mükemmellik modelini şirketimizde uyguladık. Hizmet kalitemiz ve sektör ortalamasının üzerinde büyümemiz; yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekti” diye konuştu.

Aras: “2014 yılı için Türkiye ortalamasının 4 katından fazla bir büyüme öngörüyoruz”

Şirketinin değerini 2 yılda yaklaşık 6 kat büyüten Evrim Aras, “Ekonomi Bakanlığı Türkiye’nin 2014 yılı için yüzde 4 büyüyeceğini öngörürken Aras Kargo olarak bizler 2014 yılı için Türkiye ortalamasının 4 katından fazla bir büyüme öngörüsü yapıyoruz. Müşteri memnuniyeti odaklı projelerimiz de hız kesmeden devam ediyor. Ortağımız Austrian Post ile koordinasyon içerisinde 30 yeni proje başlattık.  Bunların yarısından fazlası müşteriye ve operasyonel mükemmelliğe odaklanan projeler” dedi.

Frost & Sullivan,  Aras Kargo’yu bu ödüle neden layık bulduklarını şöyle açıklıyor: “Yalnızca mükemmel hizmet verme vizyonuna sahip firmaları değil, aynı zamanda endüstri ortalamasının üzerinde büyüyen firmaları arıyoruz. Yüzde 26 pazar payıyla kargo sektörünün/pazarının öncü ve lider şirketi konumunda olan Aras Kargo; 2012 yılında sektör yüzde 13 büyürken, endüstri ortalamasının üzerinde bir performans sergileyerek yüzde 15,5’lik bir büyüme gerçekleştirdi. Geniş network ve hizmet alanına sahip olmasına rağmen hizmet kalitesinden ödün vermeyerek; yüzde 0.05 sevkiyat hatası ve yüzde 0.03 hasarlı kargo hatası ile hizmet kalitesini ortaya koydu. Uyguladığı sistemler ve aldığı belgelerle de kalitesini tescilleyen Aras Kargo’nun bu ödülü almasında pek çok kişinin katkısı olduğunu görüyoruz. Çalışanlardan, müşterilere, yatırımcılardan yöneticilere kadar tüm paydaşlar şirketin daha iyi bir geleceğe sahip olması için katkı sağlıyor. Biz de bu başarının takdir edilmesi gerektiğine inanıyoruz.”


1 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77