• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Yurtiçi Kargo’ya Anlamlı Ödül

Yurtiçi Kargo’ya Anlamlı Ödül
Otomasyon sistemleri ve yapay zeka destekli kargo taşımacılığı alanında yatırımlarını artıran Yurtiçi Kargo, İtibar Akademisi, Beykoz Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 60 şirket arasında gösterildi

Türkiye İtibar Akademisi ve Beykoz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin raportörlüğünde hazırlanan Ekonomiye Fayda Endeksi’nin sonuçları belli oldu. Araştırma kapsamında markalar, ürün/hizmet performansı, yönetim performansı ve sosyal fayda ekseninde gerçekleştirilen derecelendirmeye göre puanlandı. Araştırmadan elde edile verilere göre markalar elmas, platin ve altın olmak üzere listelendi.
 

Ekonomiye Fayda Endeksi araştırması TÜİK’in stadart olarak belirlediği Türkiye örnekleminden NUTS 2 kullanılarak gerçekleştirildi ve sıralamalar 14 bin kişinin görüşleri ışığında oluştu. Araştırma sonucuna göre Yurtiçi Kargo, Ekonomiye Fayda Endeksinin en değerli grubu olan Elmas kategoride listeledi ve Elmas listede yer alan tek kargo şirketi oldu.
 

“Güçlü kargo sektörü güçlü ekonomi demektir”

Ekonomiye Fayda Endeksi araştırması sonucunda açıklanan rapor ve sertifika hakkında açıklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Biz, en başından bu yana kargo sektörüne yaptığımız yatırımların, tüm ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini savunduk ve savunuyoruz. Bu bakımdan aldığımız bu ödül, bizim için farklı bir anlam da ifade ediyor. Günümüzün dijitalleşen ve gittikçe hızlanan dünyasında güçlü kargo sektörü güçlü ekonomi demektir.  Yatırımlarımıza hep bu açıdan baktık; bundan sonra da böyle bakacağız” dedi.
 

“Dağıtım ağımızı hızlandıracak yatırımlara odaklanıyoruz”

Seksenlerde Türkiye’nin ilk özel kargo şirketi olarak kurulan Yurtiçi Kargo’nun hali hazırda çok geniş bir dağıtım ağı olduğunu ifade eden Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, özellikle son yıllarda kargo dağıtım operasyonlarını hızlandıracak projelere yatırım yaptıklarını belirtti. Özellikle her gün yüzbinlerce kargonun işlendiği aktarma merkezlerinde otomasyon yatırımlarını hızlandırdıklarını belirten Fatih Önyol, Ankara ve Eskişehir’de saatte 40 binden fazla kargonun otomasyon sistemleri ile ayrıştırılacağı lojistik merkezinin inşaatına da başladıklarını ifade etti.
 

“Teknolojinin sağladığı tüm olanaklarını kullanıyoruz”

Son yıllarda yazılım teknolojilerinin gelişiminde yaşanan ivmelenmenin, lojistik sektörüne ciddi faydalar sağladığını belirten Fatih Önyol, “Teknolojinin bize sağladığı tüm olanakları kullanıyoruz. Henüz zamanımızın önünde olan projeler için dâhi yatırımlarımızı yaptık ve yasal süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Örneğin şuanda drone ile kargo taşımacılığını dahi başlatabilmek için teknik ekipman, yazılım ve donanım yatırımlarını yapmış bulunuyoruz” dedi.
 

Yurtiçi Kargo bünyesinde bulunan resmi ARGE merkezinde yapay zeka üzerine çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade eden Önyol, “Taşıma süreçlerimizi daha iyi bir noktaya ulaştırmak için ARGE departmanımız ai alanında çalışmalarını sürdürüyor. Yapay zeka uygulamalarını kullanarak iş yapış şekillerimizi daha mükemmel hale getirmek için proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında bu konuyla ilgili çalışmalarımızı da devreye alacağız” dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:
 

“Biz Yurtiçi Kargo ailesi olarak kargo sektörüne yaptığımız yatırımları sadece ticari yatırımlar olarak görmüyoruz. Tüm adımlarımızı bir kamu görevi ciddiyeti ile atmaya çalışarak ülkemizi daha ileriye taşımak istiyoruz. Dolayısıyla bu hedefimiz doğrultusunda başarılı olduğumuzu ifade eden ödüller almak Yurtiçi Kargo ailesinin tüm fertlerini gururlandırıyor. Biz hem mutlu müşterilerimizin sayısını artırmak için hem de hizmet verdiğimiz şirketleri güçlendirmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77