• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Aras Kargo Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni İmzaladı

Aras Kargo Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni İmzaladı
Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü ile Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Örgütü’nün ortak girişimi olan Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) geliştirilmesi toplantısında bu yıl Türkiye’yi Aras Kargo Yönetim Kurulu Başk

Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü ile Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Örgütü’nün ortak girişimi olan Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) geliştirilmesi toplantısında bu yıl Türkiye’yi Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras temsil etti.


Aras Kargo, Birleşmiş Milletler’in Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza atan ilk Türk kargo firması oldu. Erkek egemen iş sahasında kadın liderliği ile Birleşmiş Milletler Kadın ve Küresel İlkeler Örgütleri’nin toplantılarında örnek gösterilen Evrim Aras, yaptığı konuşmada kadın istihdamını arttıracak, kadın çalışanlarının hayatını kolaylaştıracak yeni uygulamalarını da anlattı. Aras, hem yönetim hem de çalışanlarda kadın istihdamını arttırmak için hazırladıkları paketi de Birleşmiş Milletlerde duyurdu.

WEPs’in iş dünyasına nasıl adapte edileceğinin konuşulduğu panelde Evrim Aras’ın yanı sıra Louis Vitton, Brezilyalı Itaipu Binacional, Ann Taylor ile global finans markası BNP Paribas bankası yöneticileri de konuşma yaptı.

Evrim Aras, “Şirketimizin kurucusu sevgili babamı vaktinden evvel acı bir şekilde kaybettiğimiz zaman dünya başıma yıkılmıştı. Kucağımda küçük bir çocuk, liderliğimize güvenen binlerce çalışan, iflasın eşiğinde bir şirketle karşı karşıyaydım. Bana fırsatların sunulmasını bekleyecek vakit yoktu. Hayal eden kadın başarır. Ben de hayal ettim ve benimle bu hayali paylaşanlarla birlikte başardım. Bugün daha da iyi anlıyorum ki kadınlar hayal kurduğu zaman bu sadece işle ilgili olmuyor. Hem kendilerinin hem de çevrelerinin hayatlarını dönüştürmeyi hayal ediyorlar ve doğalarından gelen güçle kendilerine altın tepsiyle sunulmasını beklemeden, haklarını arıyor, harekete geçiyorlar. Bu kararlığın önünde duvar olsa yıkılır” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de Kadınların Güçlenmesi Prensiplerini imzalayan ilk kargo şirketi olan Aras Kargo bu prensipler ışığında atacakları adımları da Birleşmiş Milletlerde söz vererek duyurdu. Evrim Aras, iki yılda kadın çalışan sayısını yüzde 33 arttırdıklarını belirti.

Evrim Aras, firmanın aldığı ve New York’ta açıkladığı kararlardan bazılarını şöyle sıraladı: “İşe alımlarda kadın istihdamına zorunlu kota konması, kadın istihdamının arttırılması için çalışanlara anketle öneri sorulması, çalışanların birinci derece yakını olmayan bir kadın çalışan önermeleri sonucunda işe alım gerçekleşirse önerenlere prim verilmesi, hamile ve yeni doğum yapan kadın çalışanlara yönelik esnek çalışma saatlerinin yazılı hale getirilmesi, genel müdürlük ve bölge müdürlüklerinde hijyenik emzirme odaları oluşturulması, yöneticilerin iş devamlılığını sağlayacak şekilde düzenlemelerle annelere ve tek ebeveyn babalara ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarının okulunun ilk veya son gününde idari izin verilmesi."

Aras, sözlerini 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü’nün cinsiyet eşitliği için çabaların sarf edildiği ve bu çabaların hatırlandığı günden ziyade kadın-erkek yan yana kolektif başarının kutlandığı gün olmasını dilekleriyle noktaladı.


6 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77