• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Aras Kargo ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü Aldı

Aras Kargo ‘Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü Aldı
Aras Kargo, Türkiye Kalite Derneği KalDer’in Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen Mükemmellik Modeli kapsamında Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu.

Aras Kargo, Türkiye Kalite Derneği KalDer’in Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından geliştirilen Mükemmellik Modeli kapsamında Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu.


Türkiye’nin dört bir yanına ve dünyanın 227 ülkesine ‘önem’ taşıyan Aras Kargo, KalDer Değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretleri sonucu bu ödülü almaya hak kazandı.  Aras Kargo’nun ödülünü 22’nci Kalite Kongresi’nde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras aldı.

KalDer tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni Ekim 2007’de imzalayarak EFQM Mükemmellik Modelini Kurumsal Yönetim biçimi olarak benimseyen Aras Kargo, Türkiye’de bu ödülü almaya hak kazanan ilk kargo şirketi olma özelliği taşıyor.

Kalite yolculuğuna 2004 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almakla başlayan Aras Kargo 2007 yılında paydaş beklentilerini dengeli bir şekilde karşılamak, performansa dayalı bir stratejik yönetim modeli oluşturmak amacıyla; EFQM Mükemmellik Modeli’ni iş yapma biçimi olarak benimsedi. Aras Kargo’nun bu doğrultuda ilk adımı Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalamak ve Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) katılmak oldu.

Aras Kargo’nun EFQM Mükemmellik Modeli doğrultusunda başlattığı çalışmalar, 2008 yılında Mükemmellikte Kararlılık, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Mükemmellikte Yetkinlik 3 yıldız, 4 yıldız ve 5 yıldız belgelerini alarak devam etti.

Evrim Aras: “Kalite ödülü almak önemli ama kaliteli hizmet standardı sağlamak esas sınav”

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras ödül ile ilgili şunları söyledi:  “Kaliteli hizmet sağlama noktasına bir günde ulaşılmıyor. Ödüllendirilmek önemli ama esas sınav standart koyabilmek, kaliteli hizmeti sürdürmek. Her zaman, tüm firmalar için gidilecek yol var. Her gün müşterilermizi yeniden kazanmanın yollarına bakmalıyız. Bu gurur veren mükemmellik ödülüne baktıkça, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayacağız.”

Aynı gün 22’nci Kalite Kongresi’nde Başarının Arkasındaki Kadınlar Paneli’nin de moderatörlüğünü üstlenen Evrim Aras, panelde ünlü iş kadınları Leyla Alaton ve Yaprak Özer’i ağırladı. Panelde sosyoekonomik dönüşüm sürecinde iş dünyasında cinsiyet eşitliği, iş dünyasında kadının yeri, kadınları engelleyen cam tavanlar, kadın girişimcilik gibi konular ele alındı.


27 Kasım 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77