• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Arslan: “Daralan Otomotiv Sektöründe Piramitleşme Problemi Giderilmeli”

Arslan: “Daralan Otomotiv Sektöründe Piramitleşme Problemi Giderilmeli”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, Otomotiv Sektöründe yaşanan daralma riskine vurgu yaparak bazı adımlar atılması gerektiğini ve bu adımların da ekonomik yapıya zarar vermeden gerçekleştirilmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Cengiz Arslan, Otomotiv Sektöründe yaşanan daralma riskine vurgu yaparak bazı adımlar atılması gerektiğini ve bu adımların da ekonomik yapıya zarar vermeden gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Cengiz Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşanan ekonomik olaylar göstermiştir ki, sadece Türkiye ekonomisi değil dünya ekonomisi artık kırılgan ve hassastır. Özellikle 1980 sonrası süreçte küreselleşme olgusu birçok yeni ekonomik enstrümanla birlikte aynı anda birçok makro ülke verisini etkileyebilmektedir. Türkiye ekonomisinin de zaman zaman bu tür normal küresel ekonomik gelişmelerden etkilenme olasılığı gayet doğaldır. Fakat 2001 Şubat krizi sonrası izlenen para ve maliye politikalarıyla hiç olmadığı kadar mukavemetli hale gelen sağlam ekonomik yapımız, normal olmayan suni ekonomik hareketliliklerle dalgalandırılabilmektedir” dedi.

Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Seçim sonrası yaşanacak pozitif ivme ile kurlarda meydana gelecek düşmeler neticesinde artışların Bakanlar Kurulumuz tarafından yeniden gözden geçirilerek revize edileceğine umutla bakıyoruz. İfade edilmesi gereken bir diğer teknik husus ise; sıfır araç satışlarında çıplak fiyata uygulanan önce ÖTV ve bu ÖTV’li rakama uygulanan yüzde18’lik KDV’nin neden olduğu vergi piramitleşmesi probleminin giderilmesi için yasal düzenleme adımı atılması gerekliliğidir.”


2 Nisan 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77