• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Avrupalı Taşımacılar Ve Lojistik Şirketleri Logitrans’06’da Buluşuyor

Avrupalı Taşımacılar Ve Lojistik Şirketleri Logitrans’06’da Buluşuyor
Eko Fuarcılık’ın TÜYAP işbirliği ile organize ettiği, taşımacılık ve lojistik sektörünün buluşma noktası haline gelen Logitrans’06 Intermodal Taşımacılık, Lojistik Fuarı ve Konferansı bu yıl 28-30 Eylül 2006 tarihleri arasında üçüncü kez kapıl

Eko Fuarcılık’ın TÜYAP işbirliği ile organize ettiği, taşımacılık ve lojistik sektörünün buluşma noktası haline gelen Logitrans’06 Intermodal Taşımacılık, Lojistik Fuarı ve Konferansı bu yıl 28-30 Eylül 2006 tarihleri arasında üçüncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak. Ulaştırma Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Logitrans’06, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde taşımacılık ve lojistik hizmeti veren kuruluşlarla hizmet alan firmaları buluşturacak.

Fuar sırasında ayrıca EIA Avrupa Intermodal Derneği’nin her yıl verdiği “En İyi Intermodal Uygulama Ödülü” törenine bu yıl Türkiye ev sahipliği yapacak. 29 Eylül’de düzenlenecek bir törenle taşımacılık ve lojistik sektörünün Eurovision’u olarak tanımlanan “En İyi Intermodal Uygulama” ödülleri sahiplerini bulacak.  

Avrupa’da taşımacılık ve lojistik sektöründe trendleri belirleyen pek çok ünlü ismin katılacağı fuarda üç gün süreyle sektörle ilgili önemli gelişmelerin ele alınacağı özel oturum ve sunumların yer alacağı konferanslar gerçekleştirilecek. Konferansın 2. gününde “intermodal taşımacılığın lojistik hizmetlere katkıları” başlıklı oturumda;“Akdeniz - AB Bölgesinde Türkiye’nin potansiyeli” ve “Pan-AB Koridoru Deneyimi Türkiye için bir seçenek mi?” konuları ele alınacak.  

Sektörün önde gelen aktörlerinin biraraya geleceği fuarda; lojistik hizmet sağlayıcılar, kombine taşımacılar, uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacıları, taşıma organizatörleri, liman işletmecileri, havayolu firmaları, hızlı hava taşımacıları, ticari araç ve üstyapı üretici ve satıcıları, yurtiçi kargo dağıtıcıları, gümrük müşavirleri, depo işletmecileri, depo ve lojistik bina inşaatçıları, depo ekipmanları ve raf sistemleri üreticileri, elleçleme ekipmanları, ambalaj, paketleme, kolileme, etiketleme ve güvenlik sistemleri sağlayıcıları, danışmanlık şirketleri, iletişim gereç ve sistemleri, yazılım-donanım sağlayıcılar, barkod-otomasyon-RFID sistemleri sunan şirketler, sigorta şirketleri ve finans-leasing kuruluşları yer alacak.  


EIA - Avrupa Intermodal Derneği’nin her yıl verdiği En İyi Intermodal Uygulama Birincilik Ödülü’nü 2005 yılında RODER – RO RO İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği ile U.N RO-RO İşletmeleri kazanmıştı. Taşımacılık ve lojistik sektörünün en önemli ve prestijli ödülü olarak bilinen “En İyi Intermodal Uygulama” yarışmasında Avrupa’nın en iyi intermodal çözümleri bu yıl  İstanbul’da yarışacak. Ödül töreninde adaylar; “A’dan B’ye en iyi intermodal taşımacılık veya taşıma entegrasyon hizmeti”, “En iyi intermodal taşımacılık veya lojistik ürünü (örnek: özel vagonlar, römorklar, elleçleme ekipmanları, IT-yazılım, vb.)” ve “Lojistik zincirine en iyi intermodal entegrasyon” olmak üzere üç kategoride ödül alacaklar.

Birinci gelen uygulamanın sahibi, bütün taşımacılık modlarını temsil eden bronz madalyayı,  AB Komisyonu Intermodal Birim Başkanı Jean Trestour, Avrupa Intermodal Derneği Başkanı Livio Ambrogio, Genel Sekreter Klaus Ebeling’in elinden alacak. Kazanan projeler, bir yandan AB yetkilileri, diğer taraftan ‘pazar’ ve tarafsız köprü görevi üstlenen EIA tarafından ‘en iyi uygulama’ örnekleri olarak değerlendirilmiş olacak.

Pan-AB Koridoru Deneyimi Türkiye için bir seçenek mi?

Fuar süresince düzenlenecek uluslararası konferanslarda taşımacılıkta yeni yaklaşımlar ve uluslararası politikalarda son gelişmeler ele alınacak. 28 Eylül Perşembe günü açılış konuşmalarının ardından Roder – Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği Genel Müdürü Cumhur Atılgan, EIA Avrupa Intermodal Derneği Başkanı Livio Ambrogio ve AMRIE Avrupa Bölgesel Denizcilik Birliği, Taşımacılık Ekonomisi & Lojistik Bölümü Başkanı Walter Vassalo “Intermodal taşımacılık politikaları ve yeni trendler” deki son gelişmeleri aktaracaklar. Aynı gün özel sunumda “limanlarda intermodal yatırımlar”, konusu ele alınacak.

29 Eylül Cuma günü T.C.D.D’den Süleyman Karaman, UIC Uluslararası Demiryolları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Eric Peetermans “demiryollarında intermodal taşımacılıkla”  ilgili yeni gelişimler hakkında bilgi verecekler.

Konferansın 2. günü “intermodal taşımacılığın lojistik hizmetlere katkıları” başlığı altında düzenlenecek oturumda “Akdeniz - AB Bölgesinde Türkiye’nin potansiyeli Pan-AB Koridoru Deneyimi Türkiye için bir seçenek mi?” 

Konferansın 2. günü özel sunumlarda “RO- RO Operasyonlarında Limanlar ve Demiryolları Entegrasyonu” ve “taşımacılık modlarının tercihinde limanların fonksiyonu”  konuları ele alınacak. Ayrıca , her yıl olduğu gibi fuarın 3. günü “dış ticaret ve gümrük işlemlerinde standardizasyon” ve “Türk otomotiv sektöründe lojistik”  konularının ele alınacağı “Sektörel Lojistik Günleri Konferansı” gerçekleştirilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77