• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Navlungo Park Palet’i Satın Alarak Pazardaki Konumunu Güçlendirdi

Navlungo Park Palet’i Satın Alarak Pazardaki Konumunu Güçlendirdi
Yurt dışına ürün göndermek isteyen firmalara anında lojistik teklifleri üretip satın alma süreçlerini yöneten Navlungo, e-ticaret hizmeti veren Park Palet'i 50 milyon TL'ye satın aldı.

Şirket, satın alma ile birlikte 15'i yurt dışı olmak üzere 292 depoda büyük-küçük tüm işletmelere kargo, depolama ve e-ticaret fulfillment hizmetlerini tek panelden yönetme fırsatı sunacak.

Dijital depo ve lojistik hizmeti ile e-ticaret maliyetini düşürmek ve satışlarını arttırmak isteyen her firma için avantaj sunduklarını belirten Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz, “ E-ihracata yeni başlayacak olan küçük işletmeler için depolama ve lojistik hizmetleri ekstra maliyetler ve karmaşalarla dolu bir süreç. Bizler bu karmaşayı çözmek ve dijital ortamda lojistikte hızlı çözümler sunmak için Navlungo’yu kurduk. Şimdi de dijital depolama hizmetleri sunan Park Palet’i 50 milyon liraya satın alarak portföyümüzü genişletmiş olduk” dedi.

Satın almanın tüm detayları ile ilgili bilgi veren Korkmaz, dergimizin sorularını yanıtladı.

Navlungo fikri nerede nasıl doğdu?

Navlungo serüveni; lojistik ve teknoloji alanında tecrübeli olan çalışma arkadaşlarım yani şimdiki kurucu ortağı arkadaşlarımla birlikte, kendi sektörümüzdeki sorunlara çözüm aramamız ile başladı. Şirketin kurum içi inovasyon programı sayesinde bir araya geldik. Aynı kurumda çalışıyorduk. Hepimizin lojistik alanında deneyimi olmuştu ve sektörde kargo ve konteyner satın alma süreçlerinin zor ve zahmetli olduğu gördük. Tüm sektörlerde olduğu gibi insansız, basit, “uçak ve tren bileti alır gibi” lojistik hizmeti satın alma alışkanlıklarının gelişeceğini fark ettik. Aynı dönemde Tübitak tarafından da 1512 proje ödülüne layık görüldük.

Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz

Proje fikrine inanıp istifa ederek Navlungo’yu kurduk. 2018’de yapılan yüzlerce saha çalışması, odaklanma ve kararlılık ile 2019 Eylül’de, gelecekte dünyanın fiyat teklif robotu olacak bir girişim dünyaya getirdik. Dört ortak olarak; sadece yaşanan sorunlara pratik çözümler bulmayı değil, sektörü büyütmeyi, ülkemizi hem Türkiye’de hem de globalde temsil etmeyi amaçladık.

Tam olarak ne iş yaparsınız, işinizi şirketinizi nasıl tanımlıyorsunuz? NavlunGo olarak lojistik sektörünün dijitalleşmesi alanında ne tür olanaklar sunuyorsunuz?

2019 yılından bu yana e-ihracat odaklı dijital lojistik girişimi olarak varlığını sürdüren Navlungo, pazar yerlerinde satış yapan girişimciler, ihracat ve ithalatlarını organize eden lojistik profesyonellerinin en kolay, hızlı ve pratik şekilde lojistik süreçlerini organize etmelerini sağlayan bir platforma sahip.

Sektöre ne konuda faydamız olduğundan bahsetmek gerekirse; ulusal pazarları aşarak uluslararası pazarlarda faaliyetlerini geliştiren büyük ve küçük ölçekli birçok işletmenin ortak sorununu doğru lojistik desteği alabilmek oluşturuyor. Navlungo olarak lojistik sektörüne dijitalleşme alanında güç katıyoruz. E-ihracatın en büyük sorunlarından biri olan, geç gelen lojistik teklifleri ve gümrük işlemlerini tek çatı altında topluyoruz. İhracatçılarımızın, 130’dan fazla uluslararası lojistik firmasını ihtiyacına göre filtreleyerek anında 230 ülkeye ulaşmalarını sağlıyoruz. Yük sahiplerine 3 binin üzerinde rotada onlarca taşıyıcıdan alabilecekleri rekabetçi teklifleri ihtiyaçlarına göre sınıflandırarak en rahat fiyat karşılaştırmasını sunuyoruz. Böylelikle zaman ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz.

Hizmet odağınızdaki ürünler, teslim noktası açısından özel bir bölge ve sektör tercihiniz var mı, neyin uzmanısınız?

Şu anda Navlungo; bünyesinde bulunan 5000+ İthalat ve İhracat Şirketi, 100+ uluslararası lojistik firması ile çalışıyoruz. Dünya üzerinde 230 ülkeye yaptığı binlerce gönderim ile; ihracat/ithalat yapan, yurt dışına Amazon/ Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satan kişi ve kurumlara hizmet sağlayarak paydaşlarımız ile birlikte büyümeye, ticaretlerinin tüm süreçlerinde rehberlik yapmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz Navlungo Akademi ile de çalıştığımız sektördeki paydaşlarımızın gelişmesine destek olarak her aşamasında eğitimler vermeye ve yanlarında olmaya devam ediyoruz.

Park Palet’i alana kadar geçen sürede Nalungo neler yaptı? Ciro, yatırım, ortaklık yapınız nasıl? Yatırımınız, istihdamınız, cironuz, işinizle yarattığınız katma değer, hedefleriniz, vizyonunuz nedir?

Yaklaşık olarak 1,5 yıl içerisinde 5 kişi başladığımız yolda şu anda 63 kişi olarak devam ediyoruz. Yine son bir yıl içerisinde geçen yıla oranla yüzde 350 büyüme hızına ulaştık. 2021’in sonunda ise yaklaşık olarak 70’ten fazla kişiyi istihdam etmek ve yıl sonunda 8 milyon dolar ciro yapmayı hedefliyoruz. TÜBİTAK Projesi ile bir başlangıç yapmıştık ardından İda Capital liderliğinde ve Akiş Gyo, Akkök Holding, Etki Yatırım Girişim ve diğer yatırımcıların olduğu bir gruptan tam olarak toplamda 250 bin dolar yatırım aldık. Son dönemde yeni yatırım turlarına da devam ediyoruz. Aldığımız bu yatırımları agresif büyüme ve yurt dışına açılmak için kullanmayı planlıyoruz.

Navlungo olarak Türkiye’nin yükselen yerli 30 startup’ı arasına girdik ve ekipçe yaptığımız çalışmalarla da yurt dışına en kısa zamanda açılmaya hazırlanıyoruz. Dubai, Azerbeycan, Ukrayna gibi ülkelerde anlaşmalar yaparak lojistik sürecinin her aşamasında Navlungo farkını ve kalitesini müşterilerimize yaşatmak istiyoruz. Depo ve ofislerimizin sayısını Türkiye ve yurt dışında arttırarak operasyonel süreçlerimizi ve ağımızı her geçen gün genişletiyor ve güçlendiriyoruz.

Neden bir palet firması aldınız? Kaç liralık bir satın olma söz konusu? Park Palet olarak yapımı devam eden ya da kısa vadede yapmayı planladığınız depo yatırımlarınız var mı? Varsa bölgesel dağılımları nasıl olacak?

Dijital depo ve lojistik hizmeti ile e-ticaret maliyetini düşürmek ve satışlarını arttırmak isteyen her firma için avantaj sunuyoruz. E-ihracata yeni başlayacak olan küçük işletmeler için depolama ve lojistik hizmetleri ekstra maliyetler ve karmaşalarla dolu bir süreç. Bizler bu karmaşayı çözmek ve dijital ortamda lojistikte hızlı çözümler sunmak için Navlungo’yu kurduk. Şimdi de dijital depolama hizmetleri sunan Park Palet’i 50 milyon liraya satın alarak portföyümüzü genişletmiş olduk. Artık dünyanın dört bir yanına ürünlerini göndermek ve bu süre zarfında ihtiyaç duydukları depolama çözümlerini karşılamak isteyen büyük küçük tüm işletmeler “Park Palet by Navlungo” olarak anılacak olan sistem üzerinden süreçlerini yürütebilecek.

Bu dönemde markaların; müşterilere zamanında teslimat kabiliyeti, siparişe hızlı yanıt verme becerisi ve iyi bir depo yönetimi hizmetine sahip olmasının önemi artıyor. Depolarımızın modern yerleşimi ve tasarımı, son teknoloji depo yönetim araçları ve sistemleriyle desteklenmektedir. Bu da süreç organizasyonunu iyileştirerek, yüksek performanslı depolama ve e-depolama hizmetleri sunmamıza fırsat veriyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77