• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Axalta Boya Sistemleri Yatırımlarına Devam Ediyor

Axalta Boya Sistemleri Yatırımlarına Devam Ediyor
Axalta Boya Sistemleri, su bazlı endüstriyel boyaların üretim kapasitesini arttırmak üzere Wuppertal, Almanya’da 60 milyon dolarlık yatırım yaparak yeni nesil bir tesis kuracağını açıkladı.

Axalta Boya Sistemleri, su bazlı endüstriyel boyaların üretim kapasitesini arttırmak üzere Wuppertal, Almanya’da 60 milyon dolarlık yatırım yaparak yeni nesil bir tesis kuracağını açıkladı.


Yapılan 60 milyon dolarlık yatırım, Axalta Boya Sistemleri’nin, tüm dünyadaki 35 üretim tesisi arasında en büyüğü olan Wuppertal tesisini ve Avrupa, Orta Doğu ile Afrika (EMEA) Bölgesinde yer alan su bazlı boya imalatı faaliyetlerinin merkezi olan Almanya’ya daha da güç kazandıracak. Batı Avrupa için ürün imalatına ek olarak, Wuppertal’da yapılan ürünler Batı Avrupa, Asya ve Latin Amerika’ya ihraç edilmeye devam edecek.

Axalta Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Charlie Shaver, “Avrupa’da ve özellikle de Wuppertal’da yeni tesisler inşa etmek bize inanılmaz bir heyecan veriyor. Almanya dünyadaki en iyi otomotiv mühendisliğine sahip ülkelerden biri ve aynı zamanda en önemli  müşterilerimizin bulunduğu bir bölge. 1866’da Wuppertal’den başlattığımız büyük mirası devam ettirerek, bize gelecekte faydası dokunacak müşteri bazımızın sürekli genişleyeceğini düşünüyoruz ”dedi.

Tesiste Avrupa otomotiv sektörünün en büyük orijinal ekipman üreticileri için boya imalatı yapılacak. Axalta’nın önde gelen tamir boyası (refinish) markaları ile birlikte bazı küresel en iyi mağaza markaları olan ve tamir atölyeleri tarafından kullanılan Standox, Spies Hecker ve Cromax da yeni tesiste üretilecek ve böylece su bazlı boyalar arasında en yeni nesil ürünlerin çeşitlerinin arttırılması sağlanacak.

Axalta’nın EMEA Bölgesindeki COO’su Otmar Hauck ise, “Almanya’ya yatırım yapma kararımız sadece müşterilerimize verdiğimiz taahhüdü yansıtmakla kalmıyor ama aynı zamanda Alman ekonomisine ve daha geniş kapsamlı EMEA ekonomisine duyduğumuz güveni gösteriyor. Wuppertal’daki inşaat faaliyeti, hem çalışanlarımıza, hem şirketimize hem de müşterilerimize olan bağlılığımız ve saygımızın göstergesidir” açıklamasını yaptı.

Axalta, Almanya yatırımı öncesinde Şubat ayında da Brezilya’da su bazlı ürün kapasitesini genişletmek üzere üç yıllık ve 32 milyon dolarlık yatırım programının üçüncü ayağının başlatıldığını duyurdu. Ocak ayında ise Axalta Çin’deki otomobil üretimi artışına cevap vermek amacıyla Shangay’daki su bazlı ürün kapasitesine genişletmek üzere inşaat çalışmalarına başladı. Çin ile ilgili 50 milyon dolarlık yatırım Mayıs 2013’te ilan edilmişti.


6 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77