• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Başarı Holding Yerli Dijital Takograf Cihazı Üretti

Başarı Holding Yerli Dijital Takograf Cihazı Üretti
Başarı Holding, Türkiye’nin ilk ve tek yerli dijital takograf cihazını pazara sunmaya hazırlanıyor.

Başarı Holding, Türkiye’nin ilk ve tek yerli dijital takograf cihazını pazara sunmaya hazırlanıyor. Cihazlar ‘Avrupa Tip Onay’lı ve Avrupa Direktifi EEC No:3821/85’e uygun olarak Başarı Teknoloji’nin Ankara’daki fabrikasında üretiliyor.


Dünya’da ‘Avrupa Tip Onayı’na sahip üç cihazdan biri olma özelliği taşıyan ilk ve tek yerli üretim dijital takograf, uzun süren çalışmalar sonrasında zorlu bir test sürecinden geçti; onayları başarıyla tamamlandı. Araçların ve sürücülerinin çalışma bilgilerini kaydederek, ilgili regülasyonlara uygunluğunun kontrolünü esas alan dijital takograf cihazları; sürücülerin çalışma/dinlenme sürelerini, araçların hız aşımlarını denetliyor. Özellikle polis ekiplerince yapılan kontrollerde takograf verileri esas alınıyor.

Türkiye’nin de taraf olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması –AETR- doğrultusunda, 2014 Haziran ayından itibaren araçlarda dijital takograf kullanımı zorunluluğu geliyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan 3.5 ton üzeri kamyon ve çekiciler ile, sürücüsü dahil 9 kişi ve üzeri minibüs ile otobüsler dijital takograf takacaklar. Böylece karayolu trafik güvenliği için büyük önem taşıyan takograf cihazlarının manipülasyonu önlenmiş olacak.

Ülkemizde yük taşımacılığının yüzde 78’i ve yolcu taşımacılığının yüzde 91’i karayoluyla gerçekleştiriliyor. Karayolundaki kazaların yüzde 89’u sürücü hatalarından kaynaklanırken, söz konusu kazalarda her yıl yaklaşık 4 bin kişi ölüyor, 250 binin üzerinde kişi yaralanıyor, sakat kalıyor. Sadece 2012 yılındaki ölümlü/yaralanmalı kaza sayısı 150 binin üzerinde gerçekleşti.


Konuyu değerlendiren Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, “Başarı Holding olarak Türkiye’nin ilk yerli dijital takografını üretmenin gururunu yaşıyoruz. Bu üretimle hem istihdam yaratılmasına hem de cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacağız; ayrıca yıllarca ithal ettiğimiz bu cihazları başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge ülkelere de ihraç etmeyi hedefliyoruz. Öte yandan Türkiye, karayolu taşımacılığını en fazla kullanan ülkeler arasında, dolayısıyla dijital takografa geçiş karayolu trafik güvenliğinin de sağlanmasında önemli olacaktır” dedi.


13 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77