• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bayramda Yola Çıkacaklara Uyarı

Bayramda Yola Çıkacaklara Uyarı
Trafikte Sorumluluk Hareketi, Ramazan Bayramı’nda yola çıkacak sürücüleri uyardı: Uzun yol yapacak sürücüler, her iki saatte bir mutlaka 15 dakika mola vermeli.

Trafikte Sorumluluk Hareketi, Ramazan Bayramı’nda yola çıkacak sürücüleri uyardı: Uzun yol yapacak sürücüler, her iki saatte bir mutlaka 15 dakika mola vermeli.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinasyonunda ve TÜVTÜRK’ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi, Ramazan Bayramı’nda yola çıkacak sürücüleri uyardı: “Uzun yol yapacak sürücüler, her iki saatte bir mutlaka 15 dakika mola verin.” Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan ve özellikle uzun tatil dönemlerinde sayısı artan trafik kazalarının, bu Ramazan Bayramı’nda da üzücü sonuçlar doğurmaması adına Trafikte Sorumluluk Hareketi, araç kullanıcılarına daha dikkatli olmaları yönünde çağrı yapıyor. Trafik kazalarının son yıllarda daha az yaşanmasına karşılık, özellikle bayram tatili dönemlerinde ziyaret veya tatil amacıyla şehirlerarası yolculuk yapan araç sayısındaki artış, dikkatsizlik, ihmalkarlık ve trafik kurallarına uymama gibi nedenlerle birleşerek istenmeyen sonuçlara neden oluyor.

Türkiye’de can ve mal kayıplarına yol açan en ciddi sorunlardan birisi olan trafik konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacıyla toplumda farkındalık yaratmak için hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi, Ramazan Bayramı nedeniyle sürücüleri dikkatli ve sorumlu olmaya davet ediyor.

Kazalar en çok tatilin ilk ve son günü gerçekleşiyor

Emniyet Genel Müdürlüğünün derlediği verilere göre, sadece 2013 Ramazan Bayramı tatilinde karayollarında 1846 çarpışma meydana geldi, 86 kişi hayatını kaybetti. Üstelik olay yerinden yaralı olarak hastaneye sevk edildikten sonra yaşamını yitirenler bu rakama dahil değil. Önceki yıllara ilişkin istatistikler, en çok can kaybının tatilin ilk ve son günlerinde meydana geldiğini ve çarpışmalara yüzde 50 oranla en çok hız kuralı ihlallerinin neden olduğunu ortaya koyuyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre Bayram tatili süresinde meydana gelen trafik kazalarında, en çok can kaybının tatilin ilk ve son günlerinde meydana geldiği, kazaların yüzde 52’lik bölümünün, 12.00-16.00 saatleri arasında oluştuğu belirlendi.

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında güvenli sürüş ve kaza önleme konusunda eğitim veren uzmanlara göre, basit önlemlerle riskleri azaltarak hem rahat yolculuk yapmak hem de trafik kazalarından korunmak mümkün.

Aracın muayenesi ve bakımı tam olsun  

Yola çıkmadan önce aracınızın bakımlarını yaptırın, muayenesinin zamanının geçmediğinden emin olun, geçmişse mutlaka en yakın araç muayene istasyonunda muayenesini yaptırın. Lastiklerinizin hava basıncını ve durumunu, aracın aksamlarını tüm gerekli malzemeleri kontrol edin. 

Rahat ve hafif giysiler ile düz tabanlı ayakkabılar giyin, gideceğiniz güzergâhtaki yol çalışmaları hakkında önceden bilgi edinin.

Hem önde, hem arkada otururken emniyet kemerinizi mutlaka takın, bebeklerin, küçük çocukların yaşlarına uygun çocuk koltuğu ile seyahat etmesini sağlayın.

Bu Bayram da hava sıcaklıklarının yüksek olması beklendiği için yola sabahın erken saatlerinde çıkın. Uykusuz ve yorgun bir şekilde asla araç kullanmayın. Her 2 saatlik sürüşten sonra mutlaka 15 dakika mola verin.

Seyir halinde takip mesafenizi mutlaka koruyun

Gevşek malzemeli zemini bulunan yollarda ani fren ve direksiyon hareketlerinden kaçınınız, hızınızı azaltın. Seyir halinde takip mesafenizi mutlaka koruyun, kısa farlarınızı mutlaka yakın.

Çocuk güvenlik koltuğunun kullanımının zorunlu olduğu ülkelerde trafik kazalarında çocuk ölüm oranları yüzde 3’e ilerlerken, yasal zorunluluk olmayan ülkelerde ise bu oran yüzde 46’lara çıkıyor.


25 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77