• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Best Avrupa Taşıma Ağını Genişletmek İstiyor

Best Avrupa Taşıma Ağını Genişletmek İstiyor
Geçtiğimiz seneyi büyüme ile kapatan ve 2013 yılı için hedefledikleri minimum yüzde 10-15 civarındaki büyüme planları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Best Uluslararası Nakliyat, uzman olduğu İngiltere pazarı haricinde Fransa, Belçika, Hollanda ve Alm

Geçtiğimiz seneyi büyüme ile kapatan ve 2013 yılı için hedefledikleri minimum yüzde 10-15 civarındaki büyüme planları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren Best Uluslararası Nakliyat, uzman olduğu İngiltere pazarı haricinde Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya gibi bu ülkelerde de daha yoğun bir ticaret alanı yaratmak için acentelikler düşünüyor.


Best Uluslararası Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akalın bu planı, “Ticaret hayatının içerisinde sürekli zinde kalmak, sürekli yeni hedefler koymak gerekir” sözleriyle açıklıyor.

Best Uluslararası Nakliyat’ın yatırımları ve hedeflerini konuştuğumuz Ahmet Akalın, büyüyerek kapattıkları 2012 yılı ardından 2013 yılı için sektör adına daha verimli ve iyi bir yıl beklentilerinden söz etti. Bu düşünce doğrultusunda filoyu büyütme kararı aldıklarını ifade eden Akalın, filolarında bulunan 19 çekici sayısını 39’a, 21 olan yarı römork sayısını 51’e çıkarttıklarını söylüyor.

2013 yılında minimum yüzde 10-15 civarında büyüme beklentilerinden söz eden Akalın, “Filomuzu 20 adetten minimum 30 adete çıkarmakla zaten yüzde 50 kapasite artışı gerçekleşti. Bu yüzde 50 kapasite artımı da iş potansiyelimizde minimum yüzde 50 artış hedeflediğimizin işareti. Yüzde 50’nin altında bir artış olursa başarısız olmuşuz demektir. Bu artış işimize de yansımak zorunda. Biz, elimizdeki müşteri portföyümüz ve ticaret hacmimiz için yeterli bir filoyla çalışıyoruz” diye konuşuyor.

Best’in yatırımları sürüyor

Yılın geride kalan döneminin beklentilerini doğrular durumda olduğunun altını çizerek hedef pazarlar ile ilgili bilgi aktaran Ahmet Akalın şunları söylüyor: “1982 yılında başlayan bir süreç olarak uzun yıllardır Türkiye-İngiltere ağırlıklı çalışıyoruz ve dolayısıyla bir anlamda butik hizmet veriyoruz. Müşterilere İngiltere piyasasında butik olarak çok uygun fiyatla hızlı servis ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz. İngiltere’de ofisimiz var; ticaret hayatının içerisinde sürekli zinde kalmak, sürekli yeni hedefler koymak gerekiyor. Biz Fransa, Belçika, Hollanda ve Almanya gibi bu ülkelerde de daha yoğun bir ticaret alanı yaratmak için acentelikler düşünüyoruz. Fransa düşündüğümüz önemli bölgelerden biri. 

Irak, İran gibi pazarlar gelişen pazarlar. Suriye’deki iç savaş ortamı bitip bölgede huzur gerçekleştikten sonra Irak ya da İran gibi bölgedeki ticaret hacmi çok yükselecek. Bizin şuana kadar çalışma hedefimizde o bölgeyle ilgili planlamamız yoktu. Ancak pazar paylarında Avrupa düşüşe geçerse başka hedeflere yönelme durumunda kalacağız. Özellikle; Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyet’ler çok ciddi bir potansiyel görünümünde. Bu bölgelerle ilgili çalışmalarımız var. Ama bu filo büyüklüğüyle ilgili de bir iş.”

Yatırımlar ile ilgili açıklamalarda da bulunan Akalın, araç yatırımlarını yaptıklarını hatırlatarak bunun yanında Hadımköy civarında yeni bir arsa satın aldıkları bilgisini veriyor. Bu alanda hem kapalı depo hem de gümrüklü antrepo yapmayı planladıklarını belirtiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77