• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BKM Lojistik Hadımköy’deki Yeni Tesisleri İle Büyümeye Devam Ediyor

BKM Lojistik Hadımköy’deki Yeni Tesisleri İle Büyümeye Devam Ediyor
TÜRKİYE-İNGİLTERE hattının önde gelen parsiyel taşımacılık şirketlerinden BKM Lojistik, Hadımköy’de hayata geçirdiği yeni tesisleri ile büyümeye devam ediyor.

TÜRKİYE-İNGİLTERE hattının önde gelen parsiyel taşımacılık şirketlerinden BKM Lojistik, Hadımköy’de hayata geçirdiği yeni tesisleri ile büyümeye devam ediyor. Avrupa’da İngiltere, İrlanda, İskoçya, Hollanda ve Belçika’ya parsiyel taşıma yaptıklarını belirten BKM Lojistik Genel Müdürü Edip Bakımcı, Türk Cumhuriyetleri’ne transit ve Türkiye’den çıkışlı taşımalar yaptıklarını, Sudan’daki faaliyetlerinin ise başarıyla devam ettiğini söyledi. Edip Bakımcı, 2009 yılını değerlendirerek 2010 yılı hedeflerini KargoHaber Dergisi’ne anlattı.

- Sayın Edip Bakımcı, BKM Lojistik’in Hadımköy’deki tesis yatırımı hakkında bilgi verebilir misiniz?

- 2000’li yıllarda İngiltere’ye parsiyel taşıma yapmaya başladık. İkitelli’deki yerimiz ilk başta bize yeterli geliyordu ama 2009’un başlarına geldiğimiz zaman yavaş yavaş bu işin lojistik sürecine gittiğini gördük. Projenin nihai kararını aldıktan sonra lojistik firması olma yolunda atım atabilmek için böyle bir yerin şart olduğunu düşündük. Depomuzun, araçlarımızın gözümüzün önünde olduğu, kısacası her şeyimizin birarada olduğu bir tesis yapmaya karar verdik ve 6-7 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Kriz yılında yatırım yaptık ama bizim için krizden ziyade gereklilik önemliydi; çünkü artık müşterilerimize hizmet veremiyorduk. Dolayısıyla kriz döneminde de olsa yatırımı yaptık ve doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz.

 

- Tesisi öz kaynaklarınızla mı yaptınız?

- Hayır öz kaynaklarımızla yapmadık. Kredi, leasing gibi finansman çözümleri ile yatırımızı gerçekleştirdik.

 

- Nasıl bir inşaat sistemi uyguladınız?

t- Çatı çelik konstrüksiyon, yan taraf sandviç panel ile kapatıldı, kolonlarda beton kullandık. Yani betonarme ile çelik konstrüksiyon karışımı kullanmış olduk. Çatının yüksekliğini de ona göre ayarladık. Maliyetleri kısmak anlamında ne yapılabiliyorsa onu yapmaya çalıştık. Tesisimizin içinde her türlü güvenlik önlemi mevcut, güvenlik kameraları 24 saat çalışıyor. Çok güçlü bir jeneratörümüz var. Yani gerekli her türlü altyapı çalışmasını yaptık. Bundan sonra çalışıp müşterilerimize hizmet vermeye odaklanacağız.

- Yükler burada uzun süreli kalıyor mu? Yoksa daha çok aktarma merkezi gibi bir kullanım mı var?

- Aktarma merkezi gibi kullanım söz konusu. Eğer müşteriden erken mal gelirse çıkış gününe kadar en fazla 1-2 gün kalıyor. Depomuzda fazla mal tutmamaya çalışıyoruz. Şu anda 15’e yakın parsiyel çıkarıyoruz; amacımız bunun sayısını artırmak. Zaten o durumda da bu depo bize ancak yetecek. Şu aşamada 2 bin 500 metrekare depo olarak düşündüğümüz zaman dışarıdan gelen geçici depolamalar için böyle bir hizmeti de vermek istiyoruz ve bunu müşterilerimize yavaş yavaş vermeye başladık.


- Tesisin açık ve kapalı alanları kaç metrekare?

- 8 bin m2 üzerine 2 bin 500 m2 kapalı alan olarak inşaa ettik. Ayrıca 600 m2 ofis alanımız mevcut. Bu tesisle birlikte şirket merkezimizi, depomuzu, garajımızı biraraya toplamış olduk. Zaten Hadımköy lojistik üs olarak belirlendi ve bu durum belediye tarafından da açıklandı. Özellikle sel felaketinden sonra birçok nakliyeci de bu tarafa gelmeye başladı. Söylenti olarak gümrüğün de Hadımköy veya Çatalca taraflarına gelme ihtimali var ve bu durumda Hadımköy’e gelmek zaten kaçınılmaz oluyor. Böyle olduğu zaman çok rahat bir şekilde, en azından trafik yasağından etkilenmeden ihracat yapıp çıkacak araçlarımız.

 

- Sohbetimiz sırasında BKM için 2009 yılının 2008 yılından daha iyi olduğunu söylemiştiniz. Biraz bu durumdan bahsedebilir misiniz?

- Bu sadece BKM için değil, İngiltere’ye çalışan nakliyeciler için geçerli bir durum. 2008 yılında İngiltere’ye çalışan firmalar Pound olarak fatura kesiyorlardı. Pound 1,45 seviyelerinden Avro ile birebir seviyelerine indi. Daha önce biz müşterilerimize Pound fatura edip, giderlerimiz de Avro olunca 2008 yılında bu durumdan çok etkilendik. Giderinizin Avro, geliriniz Pound; zam yapmanız da mümkün olmuyor. Birden bire Avro’ya dönemiyorsunuz, müşteriler Pound ile çalışmak istiyorlar. 2009 yılının başına geldiğimizde İngiltere’ye çalışan bütün nakliyeciler Avro’ya döndüler. Bu hareket anlaşmalı olarak değil bir refleks olarak oluştu. 2008 yılında çeşitli giderlerin yükselmesi ve navlunumuzun düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşanmıştı ancak 2009 yılında Avro’ya dönüşümüz, mazot fiyatlarının bir miktar düşmesi gibi maliyeti düşüren etkenlerden dolayı bizim için daha iyi bir yıl oldu.

 

- Azerbaycan taşımalarınız hakkında bilgi alabilir miyim?

- Transit taşımaları eskiden beri yapıyoruz ama şimdi biraz daha artırdık. İngiltere’den Özbekistan’a kadar taşıma yaptık. Türk Cumhuriyetleri’ne yönelik taşımalar yapıyoruz. Bu senenin başından itibaren de Türkiye’den Türk Cumhuriyetleri’ne çalışmaya başladık. Çünkü gelecek biraz da Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Afrika’da. Aslında Afrika’yı 10 yıl önce fark ettik ve halen Sudan’daki yatırımımız devam ediyor. Sudan piyasası içerisinde bir hayli başarılı olduğumuzu söyleyebilirim.

 

- Afrika pazarındaki hedefiniz nedir? Daha çok büyümek istiyor musunuz?

- Afrika pazarında iyi bir isim yaptık. Eğer yavaş yavaş işler açılırsa ki bekliyoruz, oradaki işimizi biraz daha büyüteceğiz. Düzgün ithalatçılar bulursak ihracat olarak buradan mal göndermeyi de düşünüyoruz.

 

- Afrika’ya gidişte Avrupa’dan gemiyle, TIR’la inmek mi mantıklı? Yoksa Türkiye’den direk deniz yolu mu uygun?

- Aslında geçenlerde UND’de Sudan’ın İstanbul Başkonsolosu ile kendisinin talebi üzerine bir görüşmemiz oldu. Onlar da ithalatı ve ihracatı artırmak için karayoluyla buradan taşıma yapmak istiyorlar. Şu anda Suudi Arabistan bize transit vize vermiyor. Şu andaki tek yol Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan’ı transit geçiyorsunuz Cidde’den haftada 3-4 gün Ro-Ro kalkıyor. Ro-Ro’ya binip karşıya geçebiliyorsunuz ama Türk araçlarının önünde sadece vize engeli yok. Bir de şöyle bir engel var; Port Sudan’a indiğiniz zaman ülkenin içerisine aracınızın girmesine müsaade etmiyorlar ve girebilmeleri için Türk araçlarından araç bedeli kadar teminat istiyorlar. Vize ve teminat konusunu Başkonsolos ile görüştük ve kendileri bu konuyu ilgili çözmek için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirttiler. Vize konusu önümüzdeki en büyük engel ve Suudi Arabistan bu konuda gerekçe olarak Sudan ile kara sınırı olmamasını gösteriyor. Eğer bu sorun çözülürse filomuzun bir kısmının atıl kalmasının önüne geçmiş olacağız çünkü Sudan’da birçok ithalatçının bu yönde bizden talepleri oldu. Eğer bu gerçekleşirse yeni bir hattın yolunu açacağız ve Türkiye’nin belli bir filosu oraya doğru yönelecek.

 

- Avrupa’da çok çalıştığınız İngiltere dışında başka hangi ülkeleri sayabilirsiniz?

- Parsiyel olarak 5 tane ülkeye çalışıyoruz; İngiltere, İrlanda, İskoçya, Hollanda, Belçika. Esas olarak kimsenin gitmediği yerleri seçiyoruz.

 

- 2010 sonuna kadar araç yenileme, artırma hedefiniz var mı?

- 2010 yılının sonunda belki araç yenileme yapabiliriz ama araç sayısında bir artış düşünmüyoruz çünkü Türkiye’de araç çok. İşimizi artırırsak araç kiralaması yapıp taşıma yapmayı düşünüyoruz.

 

- 2010 yılında başka ne gibi hedefleriniz var?

- Altyapımız var, araçlarımız yeni, şu anda Sudan’daki araçları da saydığımızda 70’in üzerinde araç ve 100 yakın çalışanımızla hizmet veriyoruz. Hedefimiz müşteri sayısını artırıp hantal bir yapıya dönüşmeden müşteriye sürekli, esnek ve istediği şekilde cevap verebilmektir. Müşterilerimize her zaman en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bunu yaparken en son teknolojileri de kullanıyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Kendi web sitemiz üzerinden yani herhangi başka bir adrese yönlendirme yapmadan bir kullanıcı adı ve şifre vasıtasıyla müşterilerimize yolda ithalat veya ihracat kaç tane araçları varsa tüm detaylarıyla takip etme imkanı sunuyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77