• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Boeing LEAP-1B Motoru Yer Testlerine Başladı

Boeing LEAP-1B Motoru Yer Testlerine Başladı
Ticari havacılığın önde gelen firmalarından Boeing 737 MAX için üretilen LEAP-1B motoru yer testlerine başladı.

Ticari havacılığın önde gelen firmalarından Boeing 737 MAX için üretilen LEAP-1B motoru yer testlerine başladı.


CFM International, sadece Boeing 737 MAX modeline güç sağlayacak olan yepyeni LEAP-1B motorunun ilk yer testlerine başladığını duyurdu. CFM, ilk denemeye 13 Haziran’da, planlanandan üç gün önce, çalıştırdı. Fransa Villaroche’taki Snecma deneme tesislerinde monte edilen LEAP-1B motoru, tam güce ulaşmadan önce daha hafif güçle gerçekleştirilen bir dizi denemeyi başarıyla tamamladı.

Boeing Ticari Uçaklar Başkan Yardımcısı ve 737 MAX Programı Genel Müdürü Keith Leverkuhn, “CFM, tek koridorlu uçak piyasasında, en güvenilir ve yüksek performanslı motorları sunma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir. 737 MAX için yapılan LEAP-1B motor testlerinin başlaması, piyasadaki yakıt kullanımı en etkin tek koridorlu uçak ailesini 2017’de hizmete sunmaya çok yakın olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Leverkuhn, “737 MAX, Boeing ve CFM arasındaki rekorlarla dolu ortaklıkta bir sonraki aşamaya geçildiğinin göstergesidir” diye konuştu.

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca motor denemeleri devam edecek. CFM bu süre zarfında, motorun mekanik işleyişini, işletilebilirliğini, çalıştırılmasını tetkik edecek ve motorda yer alan örgülü karbon fiber kompozit fan, çift ringli, ön karıştırıcılı döngüsel yakma hücresi, yüksek basınç tribününde yer alan seramik yüzeyli kompozit kaplama ve alçak basınç tribününde yer alan titanyum aluminit çark gibi ileri teknolojilerin işlerliğine onay verecek.

CFM Başkan Yardımcısı Cédric Goubet ise, üretilen motorla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu motorun denemelerinin başlamasından büyük heyecan duyuyoruz. Motorun tam güce ulaşmasıyla, kapasitesini/neler yapabileceğini daha iyi anlayabiliyoruz. Yaptığımız tüm bu testler, teknoloji seçimlerimizi de doğrulamış oldu. LEAP-1B motoru vaat ettiğimiz her şeyi ve hatta ötesini sunacaktır.”

LEAP-1B motoru, 737 MAX’ın yakıt verimliliğinin geliştirilmesine gözle görülür bir katkı sağlıyor. 737 MAX, günümüzün en etkin Yeni-Nesil 737 modellerinden yüzde 14; ilk hizmete giren orijinal Yeni-Nesil 737’lerden ise yüzde 20 daha fazla yakıt verimliliğine sahip olacak.


20 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77