• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu 15’inci Yılında

BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu 15’inci Yılında
Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi verilmesini sağlayan BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, 4-8 yaş arası miniklere ‘Konuşan Trafik’ adlı oyununu Kastamonu’da sergiledi.

Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon çocuğa 15 yıldır trafik eğitimi verilmesini sağlayan BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, 4-8 yaş arası miniklere ‘Konuşan Trafik’ adlı oyununu Kastamonu’da sergiledi.


Kastamonu Azdavay İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde Belediye Belek Tesisi, Ağlı ve Seyidiler ilçelerinde sahnelendi.

Yaklaşık 600 ilköğretim öğrencisinin katıldığı organizasyonda BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’nun sergilediği ‘Konuşan Trafik’ adlı oyunla çocuklara temel trafik kuralları şarkılar eşliğinde eğlenceli bir şekilde öğretildi.

Her yıl olduğu gibi, turnelerle tüm Türkiye’yi dolaşan ve ücretsiz olarak sergilenen oyun, anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine trafik ve yaya kuralları bilincini aşılamayı amaçlıyor. Oyun, aynı zamanda öğrencilerin aile bireylerini de yol güvenliği konusunda bilinçlendirmeye hizmet ediyor.

BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat LeCompte, Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilmesini sağlayan tiyatro ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İstatistiklere göre ülkemizde 14 yaş altındaki çocukların trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski, Avrupa ülkelerine göre üç ila dört kat daha yüksek. BP Türkiye olarak, Sağlık-Emniyet-Çevre (SEÇ) prensiplerimizin doğal bir parçası olarak ‘yol güvenliği’ alanında birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ağaç yaşken eğilir mantığından hareketle çocuklara yol güvenliği bilincini tiyatromuz aracılığı ile kazandırıyoruz.”

Trafik kazalarının yüzde 98 insan hatasına dayandığını söyleyen LeCompte “Hatalı insan davranışlarını doğru yönde değiştirmediğimiz sürece, yol şartları ve trafik önlemleri yeterli olmayacaktır. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle başlattığımız bu sosyal sorumluluk projemizi en yaygın şekilde bu doğrultuda uygulamayı sürdüreceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77