• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bridgestone Bayramda Basınç Ölçümü Yapacak

Bridgestone Bayramda Basınç Ölçümü Yapacak
Brisa bu bayram da Bridgestone markasıyla İDO iskeleleri ve tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği Susurluk-Söke yolu üzerinde lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak.

Brisa bu bayram da Bridgestone markasıyla İDO iskeleleri ve tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği Susurluk-Söke yolu üzerinde lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yapacak.


Bridgestone, bayram tatili için şehir dışına çıkacak vatandaşların yolculuklarına emniyetle devam etmelerini sağlamak için bu bayram da yanlarında olacak. İDO iskelelerinde ve tatilcilerin sıklıkla kullandığı bir güzargah olan Susurluk - Söke yolunda konumlanacak ekipler, lastik diş derinliği ve basınç ölçümü yaparak; uzun yolda emniyetli sürüş için bilgilendirme yapacak. Diş derinliği, güvenli sınırın altında olan araç sürücülerine, lastiklerini en kısa zamanda yenilemeleri gerektiği hatırlatılırken, hava basıncı düşük olan lastiklere de uygun seviyede hava basılarak daha emniyetli bir yolculuk için destek verilecek.


Sürücülerin ve ailelerinin tatil yolculuğunu emniyetli bir şekilde tamamlamaları için yola çıkmadan önce dikkat edilmesi gereken birçok konu olduğuna belirten Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, “Aşınmış lastikler aracın performansını düşürür, ıslak yoldaki fren mesafesinin artmasına sebep olur ve kayma riski oluşturur. Zor anlarda yapılan kritik manevralarda hayati önem taşıyan iyi yol tutuşunu sağlayamazlar ve sürüş güvenliğini tehlikeye düşürürler. Bu nedenle, lastiklerin diş derinliğinin yasal sınır olan 1,6 mm’den az olmadığından emin olunmalıdır” dedi.

Lastiklerin basınçlarındaki yanlışlıkların lastiğin su tahliyesi ve fren performansını düşürerek sürüş emniyetini riske attığını belirten Atış, “Lastik basıncının kontrol altında tutulabilmesi, çevremiz açısından da önem taşıyor. Basıncın düşük olması, sürtünmeyi artırdığı için yakıtın da daha fazla harcanmasına neden olduğu gibi lastik ömrünü de olumsuz etkiliyor. Tüm bu nedenlerle uzun yol seyahatleri öncesinde, lastiklere, araç üreticilerinin belirlediği basınçlar uygulanmalıdır. Bu bilgiye göre, mutlaka stepne lastiğin havası da kontrol edilmelidir” diye konuştu.


25 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77