• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Bridgestone ‘Dünyanın En Değerli Lastik Markası’ Seçildi

Bridgestone ‘Dünyanın En Değerli Lastik Markası’ Seçildi
Türkiye’de Brisa tarafından üretilen ve pazara sunulan Bridgestone, marka değerlendirme ve danışmanlık şirketi Brand Finance tarafından ‘Dünyanın En Değerli Lastik Markası’ olarak gösterildi.

Türkiye’de Brisa tarafından üretilen ve pazara sunulan Bridgestone, marka değerlendirme ve danışmanlık şirketi Brand Finance tarafından ‘Dünyanın En Değerli Lastik Markası’ olarak gösterildi. 


Japon Bridgestone; yenilenebilir veya geri dönüşümlü hammaddeler kullanarak en yüksek kalitede ürünler sunmak, CO2 emisyonlarını azaltmak ve doğanın dengesine uyum sağlayacak metodlar kullanarak operasyonlarını sürdürmek olarak belirlediği hedefleri doğrultusunda ilerleyerek lastik sektöründeki konumunu pekiştiriyor.

Dünyada birçok farklı coğrafyada, farklı yol ve iklim koşullarında müşteri ihtiyaçlarına cevap verirken özellikle hassasiyet gösterdikleri üç nokta bulunduğunu belirten Bridgestone yetkilileri, söz konusu üç noktayı; yenilenebilir veya geri dönüşümlü hammaddeler kullanarak en yüksek kalitede ürünler sunmak, CO2 emisyonlarını azaltmak ve doğanın dengesine uyum sağlayacak metodlar kullanarak operasyonlarını sürdürmek olarak açıklıyor.

Araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Brand Finance yetkilileri ise, lastik pazarının 2015’e kadar her yıl yüzde 5 oranında büyüyeceğini ve bu büyümenin rekabeti de kızıştıracağını öngörüyorlar. Endüstriyel sektörler arasında markalaşma oranının yüksekliğiyle dikkat çeken lastik sektöründe faaliyet gösteren üreticiler; sponsorluk anlaşmalarına, reklama ve promosyon çalışmalarına milyonlarca dolar harcayarak, pazar payını yükseltmeye çalışıyor.

Bridgestone Corporation, yakın zamanda yaptığı açıklamalarla, Çin’deki Shenyang tesisindeki 299.7 milyon dolar yatırım ile günde 5 bin adet kamyon ve otobüs lastikleri üretim kapasitesine ulaşacağını, Hindistan’daki yeni üretim tesisinde yıl sonuna dek günde 10 bin binek araç lastiği üreteceğini ve  Bridgestone Amerika’nın Güney Carolina, Aiken County’deki üretim tesislerinde ise günlük üretiminin 37 bin 750 adede yükseldiğini belirtti.

Türkiye’de ise Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığıyla kurulan Brisa, 2013 yılına kuruluşundan bu yana toplamda yaklaşık 800 milyon dolar yatırımı tamamlayarak girdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77