• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Brisa 2015’te Cirosunu 1 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedefliyor

Brisa 2015’te Cirosunu 1 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedefliyor
Sabancı Holding ile dünyanın önde gelen lastik üreticisi Japon Bridgestone Corporation’ın ortak kuruluşu olan Brisa, yıllık değerlendirme toplantısını 21 Mayıs Salı günü Grand Hyatt Otel’de gerçekleştirdi.

Sabancı Holding ile dünyanın önde gelen lastik üreticisi Japon Bridgestone Corporation’ın ortak kuruluşu olan Brisa, yıllık değerlendirme toplantısını 21 Mayıs Salı günü Grand Hyatt Otel’de gerçekleştirdi.


Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başarılı geçen 2012 yılının ardından Brisa’nın 25’inci yılının kutlandığı 2013’e yine hızlı bir başlangıç yaptıklarına değinerek, Ocak-Mart 2013 döneminde 318 milyon 929 bin 716 Türk Liralık satış geliri elde ettiklerini belirtti. Bayman, Brisa’nın net karının ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 103 oranında büyük bir artış göstererek 25 milyon 832 bin 510 Türk Lirası olarak gerçekleştiğini açıkladı.

2008 yılından bu yana, yıllık net karını 3 katına, toplam yıllık satış gelirini ise 2 katına çıkaran Brisa; üretimini yüzde 6, istihdamını ise yüzde 20 seviyesinde artırdı. Hakan Bayman, Brisa’nın, 25’inci yılını kutladığı 2013 yılına 800 milyon dolar yatırım gerçekleştirerek girdiğini ve 2015 yılında ise cirosunun 1 milyar dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Brisa’nın başarısını uzmanlaşmaya ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalara borçlu olduğunu vurgulayan Bayman, “Günümüzün modern dünyasında salt ürün sunarak farklılaşması ve başarılı olunması artık söz konusu değil. İş ortaklarımıza servis danışmanlığı vererek, Türkiye’de müşterilerimize her satış noktamızda verdiğimiz servis kalitesini standartlaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye lastik sektörünün lideri olarak, iş geliştirme ve zenginleştirme yönündeki faaliyetlerimizi müşterilerimize karşı standart sorumluluklarımız arasında değerlendiriyoruz” dedi.

“İhracatımız son 5 yılda yüzde 46 arttı”

Türkiye lastik pazarının son 5 sene içerisindeki bileşik büyüme oranı yüzde 16 olarak gerçekleştiğini, pazar segmentleri incelendiğinde aynı dönemde yenileme pazarının yüzde 32 oranında büyürken, orijinal ekipman pazarının yüzde 9 oranında daralma kaydettiğini ifade eden Bayman, Brisa’nın sunduğu hizmetler ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’deki sektör liderliğinin yanı sıra, uluslararası pazarda da söz sahibi bir oyuncu olmayı hedefleyen Brisa’nın ihracatı son 5 sene içinde yüzde 46 oranında arttı. Brisa işçisinin el emeği ile üretilen Lassa markamız ile Türk malı lastikler 60’ın üzerinde ülkeye ulaşarak, 200 milyon dolarlık bir ihracat geliri getiriyor.

Bireysel müşterilerine sunduğumuz hizmetler kadar, filo müşterilerine sunduğumuz hizmetlerle de pazardaki farklı konumumuzu ortaya koyuyoruz. Bugüne kadar Bandag markası altında özellikle kamyon ve otobüsler başta olmak üzere filo araçları için toplam lastik maliyetlerinde yüzde 40’a varan tasarruflar sağlayabilen kaplama hizmetleri sunan Brisa, şimdi de ‘Profleet’ adını verdiğimiz yeni ürün ve hizmetler bütünüyle, filoların 360 derece ihtiyaçlarını karşılayacak çözümleri tek paket halinde sunuyor. Söz konusu çözümlerle filoların sosyal, ekonomik ve çevresel katma değerlerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77