• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Brisa İşletme Sermayesi Devir Hızını İki Katına Çıkarttı

Brisa İşletme Sermayesi Devir Hızını İki Katına Çıkarttı
Brisa, 1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirket bu dönemde yılsonu net satış gelirlerinin yüzde 31 oranında artışla 2.999 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı.

Brisa, yurtdışı satışlarında 2017 yılına kıyasla adetsel olarak yüzde 15 artış kaydederek, Türkiye’de üretilen 5,4 milyon lastiği uluslararası pazarlara sundu. Şirketin ihracatı yüzde 26 oranında artışla 231 milyon Dolar’a ulaştı. 2018 yılında yurtiçi net satışlarında da yüzde 19 artış kaydetti. Şirketin toplam cirosunda görülen performans, FAVÖK seviyesinde de devam ederek geçen seneye göre yüzde 53 artış ile 497 milyon TL’lik büyüklüğe ulaşıldı.

Şirket, kaynaklarını ve işletme sermayesini etkin ve verimli yöneterek, nakit döngüsünün iyileştirilmesinde ve bilanço yönetiminde büyük başarı sağladı. İşletme sermayesi devir hızını iki katına çıkarttı. Şirketin dengeli, sürdürülebilir büyüme odaklı yolculuğunu vurgulayan Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; “2018 yılı performansımız, koşullar ne kadar dalgalanırsa dalgalansın, dengeli ve sağlıklı başarının gerçekleştirildiğini gözler önüne seriyor.

Bir yandan, zorlu yurtiçi ve yurtdışı pazar koşullarında Brisa olarak müşteriler ve iş ortaklarımızın ilk tercihi olarak güçlü bir performans gösterdik. Bu büyümenin arkasında, çok önem verdiğimiz, üzerine yatırım yaptığımız ve icrasına, icra derinliğine özellikle odaklandığımız “toplam değerler paketimiz” ve yenilikçi çözümlerimiz yatıyor. En değerlisi de bunları, 3 neslin bir arada çalıştığı bayilik teşkilatımız ile omuz omuza ve bu teşkilata son on yılın rekorunu kırarak yeni bayiler ekleyerek gerçekleştirmemizdir. Türkiye çapında 1.500’ü aşkın satış noktamızla sahada birlikte büyümeye odaklandık” dedi.

2018 yılında dünya lastik pazarında bölgeler arasında bir denge oluşurken, pazar bir önceki yıla göre büyüme kaydetti. Avrupa’daki büyüme ana olarak kış lastiği segmentinden ve 4x4 kış lastiklerinden gelirken, yaz lastiklerinde en yüksek büyüme oranı ultra yüksek performans lastikleri segmentinde gerçekleşti. Bu gelişmelerin olduğu bir ortamda, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli Lassa markalı lastikleri, şirketin faaliyet gösterdiği 72 ülkede 80 distribütör ile 610 Lassa tabelalı mağaza ve 6 bin satış noktasında araç sahiplerine ulaştı. 2018 yılında Brisa uluslararası pazarlarda adet, sevkiyat ve satış gelirleri bazında rekorlara imza attı ve ülke ekonomimizin itici güçlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiye lastik pazarı ise, otomotiv pazarındaki eğilime paralel olarak, daralma kaydetti. Bu iç pazar koşullarında Brisa, tüketici lastikleri, ticari araç lastikleri ve kış lastikleri segmentlerinde pazarın üzerinde bir performans sergileyerek, pazar payı kazandı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77