• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Brisa Karbon Saydamlık Projesi’nde Türkiye’nin Liderleri Arasında

Brisa Karbon Saydamlık Projesi’nde Türkiye’nin Liderleri Arasında
Brisa, CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Türkiye 2016 İklim Değişikliği Programı ile belirlenen Türkiye İklim Liderleri arasında ikinci kez yer aldı.

Sürdürülebilirlik alanında 30 yıla yaklaşan deneyimiyle Brisa, Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project-CDP) kapsamında Türkiye İklim Liderleri arasında yer aldı. Bağımsız, uluslararası bir kuruluş olan CDP, 10 yılı aşkın süredir şirketlerin sera gazı emisyonları, enerji kullanımları ve iklim değişikliği risklerine yönelik çalışmalarını raporluyor ve başarılı kurumları ödüllendiriyor. Bu yılki çalışmalarda CDP’ye Türkiye’den dahil olan ve BIST-100 şirketlerinin toplam piyasa değerinin yüzde 50’sini oluşturan 50 şirket katıldı. Bu şirketler arasından 7 kurum Türkiye İklim Liderleri olarak seçildi.

2011 yılından bu yana düzenli raporlama yaparak CDP Türkiye’nin çalışmalarına destek sunan Brisa, 2015 yılında Türkiye İklim Liderleri arasına katıldı. 2016 yılında global ortalamanın ve ülke ortalamasının “C (Farkındalık)” düzeyinde olduğu platformda Brisa, “A-“ skoru ile Liderlik düzeyinde ödül almaya hak kazandı. “A-“ skoru ile Brisa, CDP'ye yanıt veren şirketler arasında yüzde 17'lik ve Tüketici İhtiyari sektöründeki şirketler arasında ise yüzde 15'lik dilime girdi. Bu sonuç, Brisa'nın iklim değişikliğini yönetmek için başarılı bir operasyon yürüttüğünü ve emisyon azaltma faaliyetleri ile sürdürülebilirlik anlamında sorumluluklarını yerine getirdiğini gösteriyor.

Brisa İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörü Nilgün Özkan; “Sürdürülebilirliği işinin temel yapı taşı olarak gören bir şirket olarak yıllar içinde gerçekleştirdiğimiz iyileştirmeler ve geliştirmelerle bugün birçok alana öncülük ediyor ve liderliğimizi sürdürüyoruz. CDP İklim Değişikliği programında elde ettiğimiz yüksek performans da bunun güzel bir örneği. Brisa’ya liderliği getiren ise elbette kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan sürdürülebilirliği işinin özüne yerleştiren ve üretirken çevreye ve topluma değer sunmayı misyon edinen Brisalılardır. Elde ettiğimiz bu başarılar bizleri daha da iyisini yapmak için teşvik ediyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77