• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çağ Lojistik Yeni İntermodal Hatlarla Maliyet Avantajı Sağlayacak

Çağ Lojistik Yeni İntermodal Hatlarla Maliyet Avantajı Sağlayacak
3 kuşaktır taşıma işiyle uğraşan Çağ Lojistik, yeni intermodal taşıma işbirliklerini logitrans fuarında tanıttı.

Fuarda bir görüşme yaptığımız ve Çağ Lojistik’in de içinde bulunduğu Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, son yıllarda özellikle uluslar arası taşımacılıkta yoğun bir rekabetin yaşandığını aktardı. Yeni çözümlerin geliştirilmesi için farklı çözümlere yöneldiklerini ve son 2 yıldır Romanya-Türkiye arasında yıllık 100 bin ton malın taşımasını yaptıklarını açıklayan Soycan, ayrıca Polanya’da LHS, Ukrayna’da Plaske, son olarak Belarus devlet demiryolu kuruluşu olan Belintertrans ile partnerlik ve işbirliği anlaşması yaptıklarını söyledi.

Toplamda 6 ülkenin devlet demiryolu şirketleriyle anlaşma sağladıklarını kaydederek, yüzde yüz bağımsız ve Türk şirketi olarak çalıştıklarını vurgulayan Soycan, petrol fiyatlarında beklenen artışla yıllardır aynı kalan navlunda büyük bir artış olacağını öngördüklerini söyledi. Soycan konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Bu artışla beraber büyüme sinyalleri gösteren Avrupa ve Orta Asya arasındaki ticaretle Türkiye içinde oranı artan yabancı plakalı araçların Avrupa içine ve diğer bölgelere kayacağına inanıyorum. Bu gelişmeler Türk ihracatçının uluslar arası piyasalarda rekabetçi fiyatlarla dolaşmasını zorlaştıracaktır. Yabancı plakalı araçlar her ne kadar Türk araçlarına rakip olarak görülse de bu araçlar Türk ihracatçısına uygun maliyetli bir seçenek oluşturuyordu. Bu noktada açtığımız ve 2017’nin başında açacak olduğumuz intermodal hatlar, Türk ihracatçısına ve ithalatçısına sabit fiyatla dalgalanma olmadan hizmet alma olanağı sağlayacaktır.

İntermodal taşımada bizim 1500 kilometrelik güzergahımızda +2 günlük bir fazla süre var. Bu ihracatçılar için uzun bir süre olmasına rağmen maliyet faktörleri ve düzenli hizmet şartları düşünüldüğünde porföyde bulunması gerek bir seçenek. Özellikle ulaşım noktasında İskandinav, Kazakistan, Afganistan, Moğolistan ve Avrupa’nın Atlantik kıyılarına olan ülkelere intermodal hatlarının açılmasının da Türk ihracatçısın da önünü açacağını düşünüyorum.”

“Karadeniz Bölgesi’nde taşıma kapasitemiz yarım milyon ton”

Soycan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan

2017 yılı itibariyle demiryolu ve intermodal taşımacılık hatlarını nakliyeci şirketlerin kullanımına açacaklarını da açıklayan Soycan, Çağ Lojistik müşterilerinin yüzde 95’inin yabancı global firmalardan oluştuğunu ve Karadeniz Bölgesi’nde taşıma kapasitelerinin yarım milyon ton olduğunun altını çizdi.

Yeni dünyada insanlar ticaretin daha kolay yönetilebilir sistemlere kayacağını belirten Soycan, demiryolunun da bu açıdan özellikle yüksek tonajlı demir, kağıt, kereste gibi hammaddelerin taşınmasında daha kolay ve daha iyi maliyetler sunmasıyla daha fazla ilgi çekeceğini vurguladı.

Soycan taşıma anlayışında önemli değişiklikler getirmesi beklenen Yeni İpek Yolu projesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Özellikle Cumhurbaşkanımızın son gerçekleştirdiği Çin ziyaretinde ortaya koyulan Yeni İpek Yolu projesi de bizim ufkumuzu açtı. Çin endüstriyel gelişimin başlangıcında liman şehirlerine yatırım yaptı ancak bu da bir gelir adaletsizliği oluşturdu. Ancak son dönemde Çin’in Batı sınırlarında bu durumu düzeltmek için yaptığı yatırımlarla bir değişimin yaşanmasını ve İpek Yolu’nun yeniden canlanmasını bekliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77