• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Çelebi Viyana’da Artık Daha Güçlü

Çelebi Viyana’da Artık Daha Güçlü
Çelebi Havacılık Holding AŞ., Çelebi Ground Services Austria GmbH vasıtasıyla Viyana Havalimanı'nda gerçekleştirdiği stratejik satın alma ile yolcu hizmetleri alanında rakibi konumundaki Austroport'u bünyesine katarak, uluslararası arenadaki gücünü daha d

Çelebi Havacılık Holding AŞ., Çelebi Ground Services Austria GmbH vasıtasıyla Viyana Havalimanı'nda gerçekleştirdiği stratejik satın alma ile yolcu hizmetleri alanında rakibi konumundaki Austroport'u bünyesine katarak, uluslararası arenadaki gücünü daha da pekiştirdi.


Başta Çelebi Hava Servisi AŞ. olmak üzere bünyesinde bulunan bağlı ortaklıkları ve iştirakleri ile birlikte, iki kıta, 5 ülke, 35 havalimanında Yer Hizmetleri ve Kargo&Antrepo hizmetleri veren Çelebi Havacılık Grubu, uluslararası arenada büyüme stratejileri doğrultusunda güçlenmeye devam ediyor.

Çelebi Havacılık Grubu, yeni yıla Avusturya’da gerçekleştirdiği stratejik satın almayla girdi. Kısa süre önce yapılan sözleşme ile; CGSA (Çelebi Ground Services Austria GmbH - Çelebi Avusturya), hizmet verdiği Viyana Havalimanı’nda yolcu hizmetleri alanında rakibi konumunda bulunan Austroport (Austroport Boden- & Flugzeugabferti-gungs GmbHü) şirketinin sermayesini oluşturan hisselerinin tamamını devraldı.

Çelebi Havacılık Grubu bünyesine katılan Austroport şirketi Viyana Havalimanı’nda müşterisi bulunan çeşitli havayolu şirketlerinin yolcularına yolcu hizmetleri (rezervasyon, check-in, bilet satış, kayıp ve buluntu eşya&bagaj, personel ulaşım) veriyor. Viyana Havalimanı’nda 124 personel ile faaliyet gösteren Austroport, 2012 yılında toplam 24 bin, 2013’ün ilk 9 ayında ise 15 bin 615 uçuşa hizmet verdi.

Çelebi Havacılık Grubu, uluslararası pazarda yürüttüğü güçlü büyüme stratejisi kapsamında geliştirdiği bu satın alma ile birlikte, faaliyet gösterdiği Viyana Havalimanı’ndaki önemli bir rakibini bünyesine katmış oldu. Viyana Havalimanı’ndaki mevcut operasyonuna Austroport’u da dahil ederek müşteri portföyünü genişleten Çelebi Havacılık Grubu, aynı zamanda; sunulan hizmetleri genişletmek, iki organizasyonun yakın gelecekte birleştirilmesi suretiyle sağlanacak sinerjiden hareketle Viyana-Avusturya’da daha yüksek ciro, kar ve büyümeye ulaşmayı amaçlıyor.


13 Ocak 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77