• BIST 10193.29
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Çelebi’den 4,6 Milyon Avro’luk Anlaşma

Çelebi’den 4,6 Milyon Avro’luk Anlaşma
Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri AŞ.’nin Almanya’daki iştiraki Celebi Cargo GmbH ile Aviapartner GmbH arasında, Aviapartner Cargo GmbH’nin hisselerinin tamamının Çelebi yönetimine geçmesine ilişkin ‘hisse alım satım sözl

Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri AŞ.’nin Almanya’daki iştiraki Celebi Cargo GmbH ile Aviapartner GmbH arasında, Aviapartner Cargo GmbH’nin hisselerinin tamamının Çelebi yönetimine geçmesine ilişkin ‘hisse alım satım sözleşmesi’ imzalandı.


Uluslararası arenadaki bu önemli satın alma, Çelebi Hava Servisi AŞ.’nin yüzde 99,97 oranında iştiraki bulunduğu Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri AŞ.'nin, sermayesinin yüzde 100'üne sahip olduğu Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan bağlı ortaklığı Celebi Cargo GmBH tarafından gerçekleştirildi.

18 Şubat’ta tarihinde Frankfurt’ta bulunan Aviapartner GmbH'nin sermayesinin yüzde 100'üne sahip olduğu Aviapartner Cargo GmbH'nin hisselerinin tamamının 4,6 milyon Avro bedel üzerinden Celebi Cargo GmbH'ye devredilmesine ilişkin ‘hisse alım satım sözleşmesi’ imzalandı. Söz konusu sözleşmenin kapanış işleminin tamamlanması ve hisse devri işlemlerinin gerçekleşmesinin en geç Mart 2014 sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Aviapartner Cargo GmbH, Almanya'nın Frankfurt ile Hahn uluslararası havalimanlarında faaliyet gösteren ve kargo apronuna direkt erişim olan 3 firmadan biri. Aviapartner Cargo GmbH, yaklaşık 125 bin ton kargo hacmi gerçekleştirdiği 2013 yılında, yaklaşık 12,6 milyon Avro’luk ciroya ulaştı. Söz konusu hisse alımı sonrasında, Aviapartner Cargo GmbH’la oluşturulacak operasyonel ve yönetsel sinerji ile birlikte Celebi Cargo GmbH'nin, Frankfurt Uluslararası Havalimanı'ndaki pazar payını daha da güçlendirerek, bölgedeki en büyük oyuncularından biri haline gelmesi hedefleniyor. Her iki şirketin toplamına bakıldığında, 2013 yılında 200 bin tonu aşan kargo, 25 milyon Avro’ya yakın ciroya ulaşıldığı görülmektedir. Bu satın alma sonrası Frankfurt ve Hahn havalimanlarında kapalı antrepo alanı toplam 35 bin metrekare olan tesisler Çelebi yönetimi altına girmiş olacak.


20 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77