• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

Chapman Freeborn’dan Yeni Hava Kargo Hizmeti

Chapman Freeborn’dan Yeni Hava Kargo Hizmeti
Chapman Freeborn, Libya’da konuşlandırılacak ve operasyonel yönetimini gerçekleştireceği Antonov An-26 uçağı konusunda Air Libya ile anlaştı. Yoğun talep görmesi beklenen kargo uçağı, Trablus’daki Uluslararası Mitiga Havalimanı’nı üs ola

Chapman Freeborn, Libya’da konuşlandırılacak ve operasyonel yönetimini gerçekleştireceği Antonov An-26 uçağı konusunda Air Libya ile anlaştı. Yoğun talep görmesi beklenen kargo uçağı, Trablus’daki Uluslararası Mitiga Havalimanı’nı üs olarak kullanacak.


Yük kapasitesi 5.5 ton olan An-26 hem Libya içinde hem de Libya’dan Avrupa ve Kuzey Amerika yönüne charter uçuşlar gerçekleştirecek.

Uzak bölgelerdeki stabilize edilmemiş kısa pistlerden bile kalkış yapabilmesi ile sektörde benzersiz bir pozisyona sahip olan An-26, arka kapıdan yükleme-boşaltma yapabilmesi nedeniyle de outsize kargoların taşınmasında büyük kolaylık sağlıyor.

Chapman Freeborn gerçekleştireceği tarifeli seferler ile de Trablus ve Bingazi’yi ülkenin diğer uzak destinasyonlarına ve özellikle petrol sahalarının bulunduğu güney kentlerine bağlamayı planlıyor.

 Bu anlaşma ile Chapman Freeborn, uluslararası havacılık şirketlerinin hizmet sunmada isteksiz oldukları ülkede, artan lojistik ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmeyi ve Avrupa ile yüksek fiyatlar üzerinden gerçekleştirilen deniz taşımacılığına alternatif sunmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Chapman Freeborn Proje Müdürü Paul Drew; “Bölgede Air Libya ile yeni hava kargo çözümleri üretmekten çok mutluyuz. Libya’da hava ve deniz taşımacılığının sınırlı olduğu bu dönemde; ülkenin ana şehirleri ile uzak bölgeleri arasında hızlı ve güvenli bir bağlantı oluşturacak bu uçuşlardan özellikle lojistik firmaları ve enerji şirketlerinin faydalanacağını tahmin ediyoruz” dedi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77