• BIST 10319.96
  • Altın 2464.337
  • Dolar 32.2064
  • Euro 35.1089
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Continental Uyarıyor ‘Güvenliğiniz için Yazın Kış Lastiği Kullanmayın’

Continental Uyarıyor ‘Güvenliğiniz için Yazın Kış Lastiği Kullanmayın’
Continental, yanlış lastik kullanımının sürüş güvenliğini tehlikeye sokarken, hem yakıt tüketimini artıracağını hem de araca tahmin edebileceğinizden daha fazla zarar verebileceği konusunda sürücüleri uyarıyor.

Continental,  yanlış lastik kullanımının sürüş güvenliğini tehlikeye sokarken, hem yakıt tüketimini artıracağını hem de araca tahmin edebileceğinizden daha fazla zarar verebileceği konusunda sürücüleri uyarıyor.


Havaların ve tabii yolların sıcaklık seviyelerinin yükseldiği yaz mevsiminde hem güvenli ve konforlu sürüş deneyimi hem de minimum yakıt tüketimi için sürücülerin lastik seçimleri konusunda doğru karar vermeleri çok önem taşıyor. Islak ve karlı zeminde kullanılan kış lastiklerini çıkartıp kuru zemine ve aniden gelişen yağmurlara da uygun yaz lastiklerini kullanmanın zaman geldi de geçiyor bile.

Mevsimine uygun lastik kullanmanın önemini vurgulayan Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Mevsimine uygun lastik kullanmak hem sürüş güvenliği hem de aracınızın sürüş sistemlerinin zarar görmemesi adına büyük önem taşıyor. Yazın kış lastiği kullanmak özellikle fren mesafesinin uzamasına neden oluyor” dedi.

Akay sözlerini şöyle sürdürdü: “Hızlı girilen keskin virajlarda, aracın yumuşak lastik yanaklarının etkisi aracı beklenenden fazla yatırarak sürücüleri öngörülmeyen bir direksiyon hareketi refleksine itiyor. Kış lastiklerini yaz aylarında kullanmaya devam etmekle kar değil zarar ediyorsunuz. Lastiğini verimli şekilde kullanmak ve en iyi performansı almak isteyen tüketicilerimiz, mevsimine göre lastiği hem güvenlikleri hem bütçeleri için tercih etmeli.”

Yaz mevsiminde kış lastiği ile devam edildiğinde lastikler aşırı aşınma nedeni ile çabuk yıpranır. Güç ve yakıt tüketimi artar. Seçilen Lastikler binek otomobillerde yakıt tüketimine büyük oranda etki eder.

Aracın performansının da önüne geçilerek fren mesafesi uzar ve gürültü seviyesi artar. Kış lastikleri deseni ve kullanılan sırt karışımının özelliğinden dolayı yaz lastiklerine oranla daha fazla ses çıkartır.

Kuru zeminde hızlı alınan virajlarda savrulma hatta takla atma riski ortaya çıkar. Kış lastiğinin üretimi sırasında kullanılan doğal kauçuk yüzdesinin fazlalığı kış lastiğini yaz lastiğine oranla daha yumuşak kılmaktadır. Aynı zamanda kış lastiğinden beklenen akselerasyon ve frenleme tepkimeleri kış mevsimi ve kış dönemi yol koşullarına göre daha farklı bir gövde yapısını gerektirmektedir.


27 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77