• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

DHL Express Kadın İstihdamına Önem Veriyor

DHL Express Kadın İstihdamına Önem Veriyor
Erkek egemen lojistik sektöründe kadınların egemen olduğu nadir şirketlerden biri olan DHL Express, kadın çalışanlarına sunduğu önemli olanaklarla hem sektöre hem de diğer şirketlere örnek oluyor.

Erkek egemen lojistik sektöründe kadınların egemen olduğu nadir şirketlerden biri olan DHL Express, kadın çalışanlarına sunduğu önemli olanaklarla hem sektöre hem de diğer şirketlere örnek oluyor. DHL Expres’in üst düzey yöneticilerinin yarısı kadınlardan oluşuyor.


DHL Express’in, Türkiye’deki kadın çalışanlarının neredeyse tümü beyaz yakalı olmasıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık sekiz yüz kişinin çalıştığı DHL Express Türkiye’de yüzde 25 olan kadın çalışan oranının yarısı orta ya da üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.

Operasyonel kısımda erkelerin görev yaptığı DHL Express Türkiye’nin kadın çalışanlarının tümü, beyaz yakalı statüsünde görev yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan ve tüm kadınların gününü tebrik eden DHL Express Türkiye Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Keskin Keleş, DPDHL Grubunun pozitif ayrımcılıkla kadın çalışanlara çok geniş olanaklar tanıdığını söyleyerek; “DPDHL Grubu, tüm dünyada yönetim ekibinin üst düzey pozisyonlar için yüzde 25-30 oranında kadın istihdam edilmesi yönünde hedef koyuyor. DHL Express Türkiye, bu hedefin de üzerine çıkarak yönetim ekibinin yarısını kadınlardan oluşturdu. DHL Express Türkiye’nin toplam 29 yöneticisinden 14’ü kadın. Üst düzey olan 6 yöneticinin 3’ü kadın” şeklinde konuştu.

Nil Keskin Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “Kadın çalışan sayısının, özellikle yönetim kadrolarında artırılması, DHL Express kültüründe çok önem verdiğimiz ve ‘Express Ladies’ adlı proje ile de desteklediğimiz bir konu. Bu proje doğrultusunda üst yönetim atama ve işe alımlarında özellikle şef ve üzeri pozisyon seçimlerinde adaylar arasında mutlaka kadınların yer almasına önem veriyoruz.”

DHL Express, kadın çalışanlarının iş hayatını kolaylaştırmak için doğum sigortasından, yenidoğan hemşire hizmetine, esnek doğum ve süt izni politikasından emzirme odasına kadar pek çok olanak sağlıyor.


7 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77