• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

DHL Express’ten Hadımköy’e 1 Milyon Avro’yu Aşan Yatırım

DHL Express’ten Hadımköy’e 1 Milyon Avro’yu Aşan Yatırım
Türkiye’ye 2 yılda toplam 25 milyon Avro’luk yatırım planlayan DHL, bu alandaki ilk adımını Hadımköy’de attı.

Türkiye’ye 2 yılda toplam 25 milyon Avro’luk yatırım planlayan DHL, bu alandaki ilk adımını Hadımköy’de attı. Yatırım bedeli 1 milyon Avro’yu aşan DHL Express’in son teknoloji ile donattığı Hadımköy Aktarma Merkezi hizmete açıldı.


DHL grubunun yüzünü, gelişmekte olan ekonomilerin bulunduğu MIST ülkelerine çevirmesi ile Türkiye yatırımları da hız kazandı. Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye’nin aralarında bulunduğu MIST ülkelerinde Türkiye yatırımı belli oldu. Gönderi yoğunluğunun artması ile yetersiz kalan Hadımköy hizmet binası yerine yepyeni ve son teknoloji ile donatılmış yeni hizmet binasını devreye soktu. Merkezde gönderilerin güvenliği, havaalanlarından dahi önce Türkiye’de ilk kez kullanılacak Dual Scan X-Ray ile sağlanacak.

Hadımköy Hizmet Merkezi’ne ulaşan aylık gönderi adedinin 5 yılda yüzde 165 artması üzerine ihtiyacı karşılayabilme amacıyla bin 200 metrekarelik yeni bir merkez inşa edildi.  1 milyon Avro’yu aşan yatırım, Trakya’ya servis hizmeti sağlayacak.

Hadımköy Hizmet Merkezi’nin kurdele kesme töreninde konuşan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, DHL grubunun, Endonezya, Güney Kore, Meksika ve Türkiye’yi kapsayan MIST ülkelerine yapacağı yatırımları önümüzdeki dönemde artırarak sürdüreceğini, buna paralel olarak DHL Express’in de Türkiye yatırımlarına aralıksız devam edeceğinin altını çizdi. Reckling, “Gelişmekte olan ekonomisiyle dikkat çeken Türkiye, pek çok uluslararası yatırımcının olduğu gibi DHL grubunun da dikkatini çeken ülkelerin başında geliyor. DHL grubu, MIST ülkelerinden biri olan Türkiye’ye 2 yılda toplam 25 milyon Avro tutarında yatırım yapmayı planlıyor. DHL Express Türkiye olarak, biz yatırımlarımıza Hadımköy Hizmet Merkezimiz ile başlıyoruz. Yılsonuna kadar, Ankara’da hizmet kapasitemizi 3-4 kat artıracak bir hizmet merkezi ve Taksim’de de yine benzer çapta yeni bir hizmet noktası ile yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Reckling sözlerine şöyle devam etti:  “Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak DHL Express’in servis ağı her geçen gün daha da büyüyor. 2008 yılında Trakya Bölgesi’ne servis hizmeti sunduğumuz Hadımköy Hizmet Binası’na gelen aylık gönderi hacmi 5 yılda yüzde 165 arttı. Geçtiğimiz yıla kıyasla da bu yıl yüzde 15’lik bir büyüme var. Artan talebi ve çarpıcı büyümeyi karşılayabilmek, müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunmak için 330 metrekarelik eski hizmet merkezimiz yerine toplam alanı bin 200 metrekare olan yeni hizmet merkezimizi devreye soktuk. Bu alan, önümüzdeki 5 senede gerçekleşebilecek olası gönderi büyümesini rahatlıkla karşılayabilecek.”

En son teknoloji, yürüyen bant sisteminin kurulduğu Hadımköy Hizmet Merkezi’nde 11 kurye aracı aynı anda yüklenip boşaltılabilecek. Gönderilerin daha hızlı ve güvenilir şekilde yüklenip boşaltılmasına imkan tanıyan elektrikli yürüyen bant sistemi, hizmet kalitesini daha da artıracak. Küçükçekmece’den Kırklareli’ye kadar tüm Trakya bölgesindeki müşterilere servis verecek olan Hadımköy Hizmet Merkezi’nde güvenlik de en üst seviyede tutulacak.

2020 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 30 oranında azaltma hedefine uygun olarak hayata geçirilen Hizmet Merkezi binasında, 2013 yılının sonuna kadar yeşil elektrik kullanımına geçilecek. Güneş Koruma Sistemli camların kullanıldığı binada ısı kaybı yüzde 40’a kadar kontrol edilebilirken, ön ve arka kısımları tamamen kaplayan camlar sayesinde ışık tasarrufu da sağlanacak. 



4 Ekim 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77