• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

“DHL ile Anlaşabilirsek Irak’taki Kargolarının Dağıtımını Yapacağız”

“DHL ile Anlaşabilirsek Irak’taki Kargolarının Dağıtımını Yapacağız”
Dış ticaret, aracılık hizmetleri, danışmanlık, satılan malların tahsilatında garantörlük gibi hizmetleri sunmanın yanı sıra Irak’ta kargo dağıtımı yapan TAHA Group, DHL’in Irak’taki yurtiçi kargo ürünlerinin dağıtımını yapmak adına DHL i

Dış ticaret, aracılık hizmetleri, danışmanlık, satılan malların tahsilatında garantörlük gibi hizmetleri sunmanın yanı sıra Irak’ta kargo dağıtımı yapan TAHA Group, DHL’in Irak’taki yurtiçi kargo ürünlerinin dağıtımını yapmak adına DHL ile görüşüyor.

Irak’ın yurtiçi kargo dağıtımı için DHL ile görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen TAHA Group Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, birçok firmanın Irak’ta iç dağıtımda sorun yaşadığını hatırlatarak, Irak’ta iç dağıtım isteyen başka firmalara da aynı hizmeti vermeye hazır olduklarını belirtti ve “Biz en fazla 4 iş gününde kargoları adresine teslim edebiliyoruz” dedi.

Bu arada, Irak söz konusu olduğunda ilk akla gelen firmalardan olan TAHA Group başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ekonomi dergisi Fortune Türkiye, TAHA Group'un gösterdiği başarıdan ötürü Fortune 500 listesine girdiğini duyurdu. Fortune 500 listesinde 415’inci sıraya yerleşen TAHA Group, taşımacılık alanında ise 12’nci sırada yer aldı.

Bunun yanında TAHA Group, her yıl düzenlenen ‘İhracatçılar İlk 1.000’ envanterinde yüzde 72’lik büyüme oranıyla da 97’nci sıraya yükseldi. TAHA Group Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, elde edilen bu başarıdan ötürü memnun olduklarını ve bu başarının özverili çalışan personel sayesinde geldiğini kaydetti. İhracatta ilk 100 arasında bulunmanın zor olduğu kadar emek gerektirdiğini ifade eden Emin Taha, daha da başarılı çalışmalara imza atmak için durmadan çalışacaklarını söyledi.

Sadece Irak’a ihracat yapan firmalar arasında dördüncü sırada olduklarını söyleyen Taha, Ekovitrin tarafından düzenlenen ‘Yılın Starları Anketi’nde’ ‘Ortadoğu ve Afrika’da Yılın Başarılı İş İnsanı’ kategorisinde ilk sırada yer aldığını da belirtti.

Şube sayısı artıyor, hizmet müşteri ayağına taşınıyor

TAHA Group olarak, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artırmak için yeni şubeler açtıklarını kaydeden Emin Taha, bu amaçla son olarak İstanbul-Merter şubesini hizmete aldıklarını belirterek, “Ekim sonu gibi Konya şubemiz faaliyete geçecek. Orada hizmet verecek ekibimize gerekli eğitimleri verdik. Sırada Bursa ve İzmir var. Irak’a ihracatı artan illerde şube açmaya devam edeceğiz” dedi.  

Şube sayısını artırmalarındaki amacın hizmeti müşterinin ayağına götürmek olduğunu söyleyen Taha, “Müşterimizi yormuyoruz. İletişimi en hızlı şekilde sağlayıp Irak’taki alıcıyla Türkiye’deki satıcı arasındaki sorunları ofislerimiz kanalıyla çözüp, müşteri memnuniyetini artırıyoruz. Sorunlar çözülmediği zaman, müşteriler Türkiye’ye küsüp başka ülkelere yöneliyor. Ofislerimiz sayesinde bu tür sorunların önüne geçiyoruz” diye konuştu.

Irak’ın genelindeki şube sayılarının da son 1 yıl içinde 13 şubeden 25’e yükseldiğini söyleyen Taha, “Personel sayımız Türkiye ve Irak’ta 600’e ulaştı. Kuruluşlarımızdan biri de Golden Bridge. Bu şirketimiz turizm hizmetinin yanı sıra Irak’a giden Türk iş adamlarına bilet satışı yapıyor” diye konuştu. 

Özellikle Irak pazarındaki Türk iş adamları için, verilen hizmetlerle önemli bir köprü oluşturduklarını söyleyen Emin Taha, Irak’ın Türkiye için önemli iş potansiyeli taşıyan bir ülke olduğunu belirterek, Irka’da iş potansiyeli yüksek. Irak’taki işadamlarının Çin’e, Hong Kong’a, Tayvan’a değil, Türkiye’ye gelmelerini sağlamak için elimizden gelen hizmeti veriyoruz. Kar marjlarımızı da bu amaçla düşük tutuyoruz. Amacımız Iraklı işadamlarını Türkiye’ye kazandırmak. Sürdürülebilirliği sağlamak için müşterilerimizin beklentilerini dikkate alarak hizmet sunuyoruz ve bunun da karşılığını alıyoruz” dedi.

 

“İnşaat malzemeleri ihracatta tekstilin önüne geçti”

İhraç ettikleri ürünlerin miktarının İran’da alınan ihalelere bağlı olarak değiştiğini söyleyen Taha, “Geçen yıl ile karşılaştırdığımızda ihraç ürünlerinde bu yıl farklı bir durum var. Türk firmalarının Irak’ta altyapı ve inşaat sektöründe aldıkları ihaleler arttıkça, bu sektörlerdeki ihracat miktarımız da artıyor. Irak’ta Türk işadamlarının aldığı her ihalenin ardından bizim de ihalelerle bağlantılı olarak ihracatımız artıyor. Dolayısıyla; inşaat ve altyapı malzemelerinin ihracat miktarı tekstile göre daha çok arttı” dedi.

Özellikle mermer, granit ve seramik gibi ürünlerin demiryolu ile taşındığını söyleyen Emin Taha, söz konusu ürünlerin Türkiye’den Nusaybin’e, oradan Irak’a taşındığını belirterek, şunları söyledi:

“Önceden doğrudan Musul’a taşınıyordu. Şimdi Suriye’deki sıkıntılardan dolayı Türkiye’den ihraç edilen söz konusu mallar trenle Musul’a ulaştırılamıyor.”

Hızlı taşınması gereken mallar için de ‘Acil Servis Taşıma Sistemi’ kurduklarını söyleyen Emin Taha, “Bu tür taşımalar için filomuzda 7 tonluk araçlarımız var. Bu araçlarla üç günde Erbil ve Bağdat’a taşımayı gerçekleştiriyoruz. Acil servisimiz; önem arz eden, hızlı yetişmesi gereken malları taşıyor. Bu araçlardan filomuzda 30 adet var” dedi.

2013 yılı için hedeflerden de söz eden Emin Taha, hava kargoda IATA Belgesi ile Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nden (DLH) Denetim Gözetim Belgesi almak istediklerini açıkladı. “2013’de bu hedefleri gerçekleştirmeyi umuyoruz. Şu anda Atatürk Havaalanı’nda hava kargo ofisimiz faaliyette. Irak havayollarını temsilen bilet satışı yapıyoruz” diyen Emin Taha, önemli projelerinden birinin de depo yatırımı olduğunu belirterek, bu amaçla Hadımköy’de 17,5 dönümlük bir arazi aldıklarını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77