• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

DHL’in Moda ve Tekstil Lojistiği 2013 Araştırması Sonuçlandı

DHL’in Moda ve Tekstil Lojistiği 2013 Araştırması Sonuçlandı
DHL’in ‘Fashion Unleashed: Tedarik Zincirinde İnovasyon Her Şeydir’ başlıklı araştırması sonuçlandı.

DHL’in ‘Fashion Unleashed: Tedarik Zincirinde İnovasyon Her Şeydir’ başlıklı araştırması sonuçlandı.  Araştırma, kıyasıya rekabetin yaşandığı tekstil sektöründe, perakendeciler ve üreticilerin 7/24 hizmet bekleyen tüketicilerin karşısına sofistike tedarik zincirleriyle çıkma zorunluluğunu ortaya koydu. 


DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı yaptığı konuşmada, “DHL olarak dünya ticaretinin gelişimini sektörler bazında takip ediyoruz. DHL tekstil ve moda sektöründe lojistik operasyonları vasıtasıyla dünya çapında ekonomiye ve küreselleşmeye katkıda bulunmaya devam ediyor. Sektöre değer katmak amacıyla hazırladığımız bu araştırmada; yakın vadede moda ve tekstil tedarik zincirlerini bekleyen trendleri, değişimleri ve bunlar karşısında atılması gereken adımları sektör liderlerinin uygulamalarından örneklerle özetliyoruz. İnternet ve mobil iletişimdeki gelişmelerin yanı sıra; tüketicilerin artan alım gücünün de tetiklediği değişimler, moda ve tekstil sektöründe hız ve değişimlere ayak uydurma yeteneğini bir ihtiyaç haline getirdi” dedi.

Araştırmanın, tüketicilerin çok hızlı değişen ve öngörülemeyen satın alma davranışlarına yanıt verebilmek için moda ve tekstil alanında üretici ve perakendecilerin tedarik zincirlerini baştan tasarlamaları gereğine odaklandığını ifade eden Kırımlı, şu açıklamalarda bulundu: “Araştırma gösteriyor ki, satış kanallarının çok parçalı yapısı, yükselen hizmet beklentisi ve üretim-pazarlama döngüsünün giderek kısalması, maliyet ve marj baskılarını artırırken; üretim tarafında zorluklara neden oluyor. Buna tüketicilerin demografik yapısındaki değişimler, gelişen pazarlardaki hızlı büyüme ve dünya çapında orta sınıfın yükselmesi gibi faktörler eklendiğinde sektörün geleceğini tanımlamak zorlaşıyor. Ülkemizde de tekstil ve moda alanında faaliyet gösteren müşterilerimizin ve tüm şirketlerin yararlanması dileğiyle Fashion Unleashed araştırmasını tüm iş ortaklarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Araştırma sonuçları, sektör çapında gerçekleştirilen bir anketi ve DHL’in yıl içerisinde moda-tekstil sektöründe dünyanın lider şirketlerinin yöneticilerine yönelik gerçekleşen Fashion Masterclass etkinliğinde yapılan yuvarlak masa tartışmalarını baz alıyor.


30 Eylül 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77