• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

E-Moped Pazarı 2021 Yılında 12 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

E-Moped Pazarı 2021 Yılında 12 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!
Son yıllarda trafiğe alternatif bir çözüm üreten moped sektörüyle ilgili 2021 Küresel Moped Pazarı Raporu, geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Rapora göre paylaşımlı moped pazarı dünya çapında toplam 12 milyon kullanıcıya ulaştı. Pandemi döneminde yaşanan zorluklara ve sokağa çıkma yasaklarına rağmen bu artışın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken GO Sharing Türkiye Ülke Müdürü Anıl Ünkaya, paylaşımlı moped sektöründe yaşanan gelişmeleri ve rapordaki önemli noktaları aktarıyor.

Küresel boyutta son bir yılda moped dünyasında yaşanan gelişmeleri, yenilikleri ve yapılan araştırmaları içeren 2021 Küresel Moped Pazarı Raporu yayınlandı. E-moped uygulamalarına yapılan kayıtların %33 arttığını gösteren rapora göre paylaşımlı moped pazarı dünya çapında toplam 12 milyon kullanıcıya ulaştı. Moped hizmeti verilen şehir sayısı ise %43 artarak 175’e ulaştı. Raporda, paylaşımlı moped kullanıcılarının 3’te 2’sinin erkek olduğu da belirtildi. Hollanda merkezli paylaşımlı mobilite girişimi GO Sharing pazardaki lider şirketlerden biri oldu. Ayrıca raporda paylaşımlı moped pazarında en çok büyümenin Tayvan ve ABD’de yaşandığı, en güçlü büyümenin ise Batı Avrupa bölgesinde olduğu belirtildi. 2021 yılında da etkilerini göstermeye devam eden pandemiden dolayı evlere kapandığımız dönemde bile sektörün büyüdüğüne ve tüm dünyadaki paylaşımlı moped sayısının 110 bine ulaştığına dikkat çeken GO Sharing Türkiye Ülke Müdürü Anıl Ünkaya, sektördeki önemli gelişmeleri paylaşıyor.

Paylaşımlı Moped Pazarında Avrupa ve Tayvan Başı Çekiyor

Yayınlanan rapora göre, küresel çapta geçtiğimiz yıl paylaşımlı moped pazarı pandemiye rağmen ciddi bir büyüme gösterdi. Pazar büyüklüğünde İspanya lider konumda bulunurken İspanya’yı Tayvan ve Almanya takip ediyor. En güçlü büyümeye sahip bölge Batı Avrupa olurken, Tayvan ve ABD sırayla en çok büyüyen moped pazarları arasında yerini aldı.

47 Şehirde Birden Fazla Paylaşımlı Moped Markası Hizmet Veriyor

GO Sharing Türkiye Ülke Müdürü Anıl ÜnkayaRapora göre, en az 2 e-moped paylaşım markasının faaliyet gösterdiği şehirlerin sayısı bu yıl 47 oldu. Pazarın kriterlerini ise Avrupa ve Tayvan belirliyor. 175 ülke arasında en çok mopede sahip şehirler arasında 10 bin mopedle birinciliğe oynayan Taipei şehrini Paris, Barcelona, Madrid ve Berlin’in takip ettiğini aktaran Anıl Ünkaya, “Rekabet Şehirleri” olarak adlandırılan bu şehirler arasında pazar payı konusunda ciddi bir rekabetin olduğunun altını çizerken, her 4 paylaşımlı moped şehrinden 1’inde de bu mücadelenin yaşandığını belirtiyor.

Anıl Ünkaya: “Kriz Anlarına Hızlı Uyum Sağlıyoruz!”

Geçtiğimiz yıl boyunca e-moped sektörünün büyümesiyle ilgili GO Sharing Türkiye Ülke Müdürü Anıl Ünkaya, “Evlerimize kapandığımız bir dönemde şehirlerarası yolculuklar da dahil olmak üzere tüm ulaşımlarda bir azalma gerçekleşti. Buna rağmen e-moped dünyasında yaşanan %33’lük artış sektörün sunduğu alternatif ulaşım modeline ihtiyacın arttığını gösteriyor. Moped hizmeti verilen şehirlerin sayısının da %43’lük bir artışla 175’e ulaştığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu ihtiyacın ve ulaşımda paylaşımlı mobilite alternatiflerinin artacağını öngörüyoruz.” yorumunda bulundu.

E-Moped Pazarı 2021 Yılında 12 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77