• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Elektrikli Araçlar İçin Üretilen Lastik Yelpazesi Genişliyor

Elektrikli Araçlar İçin Üretilen Lastik Yelpazesi Genişliyor
Elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların gerektirdiği teknik spesifikasyonları karşılamak için lastik üreticileri özel ürün imalatına yöneliyor.

Minimum enerji tüketimi sağlamak için elektrikli araç lastiklerinin dönme direncinin olabildiğince düşük tutulması gerekiyor.

Uluslararası taşımacılıktaki hareketlilik, lojistik sektöründeki büyüme ve inşaat sektöründeki gelişmeler ağır vasıta lastiklerine olan talebi artırıyor. Pandeminin ilk yılında azalan binek araç satışlarıyla daralan lastik sektörü, hazirandaki normalleşme dönemiyle beraber otomotiv satışlarında artış yaşandı.

Ağır vasıta lastik pazarı Türkiye’de 2021 yılında 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşırken pazarın 2022 yılında da yüzde 3 civarında büyümesi bekleniyor. Uzmanlar uluslararası taşımacılıktaki hareketlilik, lojistik sektöründeki büyüme ve inşaat sektöründeki gelişmelere paralel olarak talebin artacağını öngörüyor

Elektrikli otomobil pazarı büyümeye devam ediyor. Bu ortamda otomobil ve lastik üreticilerinin temel gayesi, sürücülerin ihtiyaçlarına ve elektrikli araçların gereksinimlerine yanıt veren ürünler geliştirmek oluyor. Bu doğrultuda lastik üreticileri, otomobil sektörünün yenilikleri ve çevresel kaygılarla birlikte gelişen teknolojik zorlukların yenilikçi ürünler sunuyor.

Prometeon Türkiye ve Goodyear gibi sektörünün önde gelen temsilcileri dergimiz için Türkiye lastik pazarını değerlendirirken, LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, kaplama lastikle ilgili merak edilen soruları dergimize anlattı.

- Prometeon Hibrit ve Elektrikli Araçlara Odaklandı

- Goodyear Türkiye’de Büyümeye Devam Edecek

- Standartlara Göre Kaplanan Lastik Doğayı Korur

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77