• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Emirates’in Net Karı 1.1 Milyar Dolara Ulaştı

Emirates’in Net Karı 1.1 Milyar Dolara Ulaştı
Emirates Grubu rekabetçi baskıya ve yavaşça toparlanan ekonomik ortama rağmen yılı güçlü bir noktada bitirerek 26’ncı kez rekor kara geçtiğini ve şirket genelinde büyüme yakaladığını kaydetti.

Emirates Grubu rekabetçi baskıya ve yavaşça toparlanan ekonomik ortama rağmen yılı güçlü bir noktada bitirerek 26’ncı kez rekor kara geçtiğini ve şirket genelinde büyüme yakaladığını kaydetti.


Bugün yayınlanan 2013-14 Yıllık Rapor’unda Emirates Grup, geçen yıla göre yüzde 32 artışla 1.1 milyar dolar net kar açıklarken dnata ayrıca geçen yılın rekor karının üzerine çıkarak 226 milyon dolara ulaştı. Grubun gelirleri geçtiğimiz yıla oranla yüzde 13 artarak 23.9 milyar dolara ulaştı. Grubun cari hesap dengesi 5.2 milyar dolar ile güçlü bir rakama ulaştı.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı, aynı zamanda CEO'su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, “Grubun tamamında rekor seviyede kapasite ve önemli iş yatırımlarıyla birlikte 26’ncı kez mali yılı karla kapatmamız, markalarımızın gücünü ortaya koyuyor. 2013-14 mali yılı boyunca en yüksek yatırım rakamına ulaşarak 6 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Sürdürülebilir ve karlı bir iş yapabilmek için paydaşlarımız, müşterilerimiz, ortaklarımız ve çalışanlarımız için değer yaratmaya devam etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için etkin ve yeni uçaklarla verdiğimiz kaliteli ürün ve hizmetleri sürdürmeye, son teknoloji tesislere ihtiyacımız var. Yatırım yapılan her miktar, kapasitemizi artırmak, ürün ve hizmetlerimizi iyileştirip iş etkimizi genişletmek adına kısa ve uzun vadeli amaçlarımız doğrultusunda dikkatle incelenerek gerçekleştirilmiştir” dedi

Yatırım yapmaya ve çalışan kadrosunu genişletmeye devam eden Grup, 80'den fazla şirketi üzerinden 160'tan fazla ülkeyi temsil eden istihdam gücünü yüzde 11 artırarak toplam personel sayısını 75 binin üzerine çıkardı.

Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, “Yeni mali yıla güvenilir ve güçlü bilançomuz, sağlam geçmişimiz, küresel portföyümüz ve çok uluslu çalışanlarımızla sürekli kârlılık için güçlü bir temelle ilerliyoruz. Dinamik ve son derece rekabetçi bir ortamda faaliyetlerimizi sürdürmemiz, atik olmaya devam etmemiz gerektiğini, müşterilerimizin beklentilerini karşılamak ve bir adım ötesine geçmek için daha da fazla çalışmaya devam edeceğimizi gösteriyor. 75 binlik güçlü, çok kültürlü iş gücümüzün yardımıyla önümüzdeki yıl karşımıza çıkacak fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğimize inancım tam” diye konuştu.

Bir önceki mali yıla benzer şekilde Grup, Dubai Yatırım Kurumu'na 280 milyon dolar kar payı açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77