• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Goodyear Üç Kıtada Rekor Kırmaya Hazırlanıyor

Goodyear Üç Kıtada Rekor Kırmaya Hazırlanıyor
Goodyear, Wrangler SUV lastikleri ile 10 günden kısa sürede Alman rekortmen Rainer Zietlow’u dünyanın en kuzeyinden en güneyine götürecek.

Goodyear, Wrangler SUV lastikleri ile 10 günden kısa sürede Alman rekortmen Rainer Zietlow’u dünyanın en kuzeyinden en güneyine götürecek.


Goodyear, kıtalararası yolculuklarda birçok dünya rekoruna sahip olan Zeitlow Challenge4 adlı takımıyla, 21 Eylül Pazar günü 17 bin kilometreden fazla uzaklıkta olan Güney Afrika'daki Agulhas Burnu’na gitmek üzere Nordkapp’tan yola çıkacak. Üç kıtayı geçerek rekor kırmaya hazırlanan Reiner Zitlow’un kullanacağı Volkswagen Toureg V6 TDI, Goodyear Wrangler HP lastikleri ile donatılacak.

19 ülkeden geçecek olan Zeitlow ve Challeng4 takımının dünya rekoru girişiminin yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor. Zeitlow ve takımı, farklı lastik tiplerini değerlendirdikten sonra, Goodyear Wrangler HP All Weather lastiklerini asfalt ve sertleştirilmiş yollarda sağlam performans sağlaması, arazideki güçlü yol sürüşü ve ayrıca yakıt verimliliği sağlaması nedeniyle en uyumlu lastiğin Goodyear olduğuna karar verdi.

Goodyear Wrangler lastikleri yağışlı havalarda kusursuz bir yol tutuşu sağlarken tekerlek kaymasına karşı güçlü direnç ve rahat bir sürüş sunarak, takımın Güney Afrika yolculukları sırasında içinin rahat olmasını sağlayacak.

Goodyear Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Hans Vrijsen, “Goodyear ve Challenge4 takımları doğru iş için doğru lastiği seçtiğimizden emin olmak adına sıkı çalıştılar. Goodyear’ın Wrangler HP lastiklerinin takıma konforlu ve güvenli bir sürüş sağlamasının yanı sıra aynı zamanda zor engellerin de üstesinden gelerek rekor denemesinde başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

En kuzeyden en güneye doğru yol alacak olan Rainer Zietlow ise, yarış için ihtiyaçlarını gözden geçirmeye kapsamlı zaman ayırdıklarını ve Goodyear'ın, kendisini ve takımını bitiş çizgisine götüreceklerinden emin olduğunu ifade etti.

Reiner Zietlow sözlerine şöyle devam etti, “Bu tarz dünya rekorlarını kırmak hızla ilgili bir şey değildir, yarışın ihtiyaçlarını karşılayacak doğru taraf ve ekipmanı sağlamak ile ilgilidir. Biz de bu rekor denemesinde Goodyear Wrangler HP lastikleri ile üç kıtayı geçeceğimiz için çok heyecanlı ve mutluyuz.”

Zietlow, yarışmaya başlamadan önce takım arkadaşlarıyla birlikte Goodyear’ın SUV ve 4x4 araçlar için olan Wrangler HP lastiklerini defalarca test ettiklerini ve her seferinde başarılı sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi. Zietlow’un aracında dördü takılı, ikisi stepne olmak üzere toplam 6 adet lastik bulunacak.


12 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77