• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Goodyear’dan SOS Çocuk Köylerine Destek

Goodyear’dan SOS Çocuk Köylerine Destek
Dünyanın en kuzeyinden en güneyine olan ‘Dünya Rekoru Sürüşü’ nün ardından Goodyear, çocuklar için çalışan bir yardım kurumuna bağışta bulunacak.

Dünyanın en kuzeyinden en güneyine olan  ‘Dünya Rekoru Sürüşü’ nün ardından Goodyear, çocuklar için çalışan bir yardım kurumuna bağışta bulunacak.


Goodyear, Volkswagen Touareg V6 TDI aracıyla Norveç, Nordkapp’tan Güney Afrika, Cape Agulhas’a uzanan parkurda rekor kırmak için yola çıkan Rainer Zietlow’un bu girişiminin bir parçası olarak Zambiya ve Sudan’daki SOS Çocuk Köylerine bağış yapacağını bildirdi.

Rainer Zietlow, diğer iki sürücüyle birlikte 21 Eylül’de yola çıktı. Yeni bir dünya rekoru kırma hedefinde olan takım, 3 kıtada 19 ülkeden geçiş yapacak. Aralarında Türkiye’nin de olduğu bu ülkeler şöyle; Norveç, Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Mısır, Sudan, Etiyopya, Kenya, Tanzanya, Zambiya, Zimbabwe ve Güney Afrika.

Zietlow, kat ettiği her kilometre için Zambiya ve Sudan’daki SOS Çocuk Köylerine 20 Eurocent bağışlayacak. Çocukların daha iyi koşullarda ve sağlıklı ortamlarda yaşaması için çalışan bir kurum olan SOS Çocuk Köyleri, korunmasız çocuklara bağımsız bireyler oluncaya kadar sevgi, saygı ve güven ortamında büyüyebilecekleri sıcak ve korunaklı bir aile ortamı sunuyor.

Bu girişime ortak olan Goodyear, Zietlow adına yapacağı bağışla Zietlow’un bağışını ikiye katlayacak. Bağış sayesinde 163 çocuğa ev sağlayan Zambiya’daki Lusaka Çocuk Köyü ile 15 aile ortamında 128 çocuk büyüten Sudan’daki Khartoum SOS Çocuk Köyü desteklenmiş olacak.


24 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77