• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Her Kızımız Bir Yıldız Projesi‘nin Yıldız Kızları İstanbul’da

Her Kızımız Bir Yıldız Projesi‘nin Yıldız Kızları İstanbul’da
Mercedes-Benz Türk AŞ. ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2004 yılında başlattığı ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklenen öğrencilerin bir kısmı, geleneksel bir etkinlik olan ‘yaz buluşması

Mercedes-Benz Türk AŞ. ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2004 yılında başlattığı ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklenen öğrencilerin bir kısmı, geleneksel bir etkinlik olan ‘yaz buluşması’ için 1 hafta boyunca İstanbul’da ağırlanıyor.


Her yıl farklı illerden davet edilen öğrenciler, bu yıl Amasya, Kars, Şanlıurfa, Sivas, Tarsus ve Van’dan seçildi.  Yıldız Kızlar İstanbul programının ilk gününde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Mercedes-Benz Türk AŞ. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Direktörler Kurulu Üyeleri ve Mercedes-Benz Türk AŞ. bayi sahipleri ve basın mensupları ile Yıldız Malta Köşkü'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

Toplantıda ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ bursiyeri olan Tarsus IMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Havva Yarıcı’ya, TÜBİTAK Bilim Yarışmasında Mersin Bölge Birincisi olması nedeniyle ödül verildi. 

Program kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan’ın mezarını da ziyaret edecek olan Yıldız Kızlar, İstanbul gezileri sırasında Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın yanı sıra, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Akvaryum, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatını bulacaklar.

Her Kızımız Bir Yıldız projesi, olanakları kısıtlı, ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmayı hedefleyen ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmeyi amaçlıyor. Mercedes-Benz Türk bu kapsamda, kız çocukların eğitime katılımını artırma ve eğitimde kız erkek eşitliğine katkı sağlama çalışmaları yürütüyor ve öncelikle teknik meslek lisesi öğrencilerine burs vererek, burslu kızlarına staj olanakları sağlayarak ve mezuniyet sonrasında da başarılı olanları şirket  ihtiyaçları doğrultusunda istihdam ederek genç kızların teknik mesleklerde söz sahibi olmalarını sağlıyor.

2004/2005 ders yılında 200 kız öğrenci ile başlayan proje kapsamında, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra şirketin bayileri, yan sanayi firmaları ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği sayesinde bugün binden fazla öğrenciye burs veriliyor. Yıldız kızlara verilen bursların yüzde 86’sı teknik lise, yüzde 50’si sanat, geri kalan bölümü ise sağlık ve diğer bölümlere verilen burslardan oluşuyor.  Üniversitelerde ise burs dağılımı yüzde 77 teknik, yüzde 28 sosyal olarak görülüyor. ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesinin başlangıcından günümüze 838 bursiyer meslek lisesinden mezun oldu. 288 yıldız kız üniversite sınavını kazandı ve 32 bursiyer üniversiteden mezun oldu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77