• BIST 10156.73
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

İç Gümrüklere Taşınan U-NET İle Beklemeler Azalıyor

İç Gümrüklere Taşınan U-NET İle Beklemeler Azalıyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 23 Haziran itibari ile başlayan Uluslararası Taşımacılık Belgelerinin Kontrolü (U-NET) işlemlerinin iç gümrüklere taşınmasına dair beklemelerin azalacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,  23 Haziran itibari ile başlayan Uluslararası Taşımacılık Belgelerinin Kontrolü (U-NET) işlemlerinin iç gümrüklere taşınmasına dair beklemelerin azalacağını söyledi.


Sınır kapılarındaki bekleme ve sıraların azalmasını amaçlayan U-NET işlemlerinin iç gümrüklere taşınması uygulaması 23 Hazirandan itibaren başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlığın, ticaret erbabının işlemlerini kolaylaştırmaya devam ettiğini belirti.

Sınır kapılarındaki bekleme ve sınırların azaltılması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında protokol imzalandığını kaydeden Yazıcı, söz konusu protokol uyarınca devreye alınan yeni uygulamayla sınır kapılarındaki gümrük işlemlerinin çok daha hızlı yapılacağını ve beklemelerin oldukça azalacağını ifade etti.

Teknik sıkıntılarda dahi geçiş süresi 15 dakika olacak

Hayati Yazıcı, yeni uygulama kapsamından, daha önce sınır kapılarında yapılan U-NET kayıt ve kontrollerinin artık iç gümrüklerde yapılacağını, işlemlerin daha hızlı ve verimli yürütüleceğini söyledi. Yeni uygulama kapsamında ihracat beyannamelerinin kapanmasındaki teknik sıkıntılarında giderilmiş olacağını ifade eden Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce ortak transit (NCTS) kapsamında taşıması yapılan bir ihracat eşyasının beyannamesi, eşyanın alıcı ülkeye ulaşmasıyla kapatılıyorken, yeni uygulamada ülkemizi terk eder etmez ihracat beyannamesinin işlemleri tamamlanmış olacak ve beyanname kapatılacak. Böylece ihracatımız da vergi iadesi, taahhüt kapatma gibi işlemleri daha kısa sürece tamamlama fırsatına kavuşacak.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sistemlerinde teknik problem olması durumunda, daha önce 90 dakika olan sınır kapılarında bekleme süresinin, yeni uygulama ile 15 dakikaya indirileceğini vurgulayan Yazıcı, 15 dakikayı geçen sistem kaynaklı kesintiler olması durumda ise kesintinin giderilmesi beklemeden sınırdan geçişlerin yapılacağını sözlerine ekledi.


10 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77